HEKLANJE

1 od 3 muškarca imaju ovaj problem

Rekavši da je najčešći seksualni zdravstveni problem kod muškaraca preuranjena ejakulacija, specijalist za uro-andrologiju prof. Dr. Halim Hattat rekao je: „Jedan od tri muškarca koji imaju prevremenu ejakulaciju je depresivan, a 4 od svakih 10 žena pogođenih ovim stanjem imaju problem da nemaju seksualno zadovoljstvo. To je čest problem i postoji lijek “, rekao je.
Razdoblje zdrave ejakulacije važno je i za muškarca i za njegovu partnericu da bi u potpunosti uživali u seksu. Razdoblje ejakulacije, koje se događa brzo i koje će smanjiti sreću para, može izazvati nezadovoljstvo, razočaranje i demoralizaciju.
Nastaje stres, nedostatak samopoštovanja
U slučaju da se ejakulacija dogodi u tako kratkom vremenu da smanji zadovoljstvo zglobova, zadovoljstvo muškaraca i žena smanjuje se. Muškarci koji prijevremeno ejakuliraju mogu iskusiti stres, nedostatak samopouzdanja, razočaranje, neugodnost i tjeskobu. U žena čiji supružnici prije vremena ejakuliraju, zadovoljstvo spolnim odnosom i orgazmički osjećaji mogu se smanjiti. Čakprerana ejakulacijaIako je jedan od tri muškarca koji žive s depresijom depresivan, četiri od deset žena suočava se s problemom nedostatka seksualnog užitka. Ova situacija u budućnosti može dovesti do nedostatka seksualnosti i seksualne nevoljkosti kod žena.
Razgovarajte s partnerom i potražite pomoć
Mnoge se žene plaše da ne povrede samopoštovanje svog partnera ili da povrede svoje osjećaje. Većina žena misli da će prerana ejakulacija s vremenom nestati. Vremenom se kod žena mogu razviti misli poput “Uvijek razmišlja o vlastitom zadovoljstvu, nikad ne pridajući važnost mom zadovoljstvu” i bijesa prema supružniku. Ako muškarac zanemari problem, povećavaju se osjećaji bijesa, ogorčenosti i razočaranja. Seksualni se problemi pretvaraju u sukobe u odnosima. Međutim, čovjek ejakulira rano, ne zato što mu je stalo do vlastitog zadovoljstva, već zato što ne može kontrolirati ejakulaciju. Da biste izbjegli takve nesporazume, razgovarajte s partnerom i potražite pomoć što je prije moguće.
Čimbenici koji pokreću problem
Prerana ejakulacija može nastati već od prvog spolnog odnosa muškarca ili se može razviti kasnije. Pogotovo kod mladih muškaraca, učinak prvog spolnog odnosa, navika brzog samozadovoljavanja da ih drugi ne primijete, zabrinutost zbog izvedbe, osjećaj krivnje, pretjerana napetost i neiskustvo mogu potaknuti prevremenu ejakulaciju. Često puta muškarac nauči kontrolirati svoj refleks kako se povećava broj seksualnih iskustava. Međutim, ponekad se ovim refleksom ne može upravljati.
Pripazite na infekcije mokraćnog sustava!
Do ejakulacije dolazi prije vremena zbog kombinacije psiholoških i fizioloških čimbenika. Kod ljudi kod kojih se kasnije dogodi prerana ejakulacija, najvažniji čimbenik rizika je problem s erekcijom. Osim toga, preuranjena ejakulacija uočava se kod uroloških problema poput infekcija mokraćnog sustava ili prostate, hormonalnih problema poput problema sa štitnjačom i nekih problema s živčanim sustavom. Stoga je potrebno istražiti moguće organske čimbenike rizika koji stoje u osnovi prerane ejakulacije.
Metode liječenja
Uz detaljnu zdravstvenu povijest, fizički pregled, a ponekad i daljnji dijagnostički testovi koriste se za pronalaženje organskih i psiholoških čimbenika koji leže u prijevremenoj ejakulaciji. Kada se pronađe osnovni organski uzrok, prvo se uklanja. Nakon ove točke, liječenje prerane ejakulacije vrši se sistemskim i lokalnim lijekovima i vježbama seksualne terapije.
Dugotrajne ili prekoitalne tablete mogu produžiti vrijeme ejakulacije za 2-8 puta. Ako postoji problem s erekcijom koji prati prevremenu ejakulaciju, također se daje liječenje za ovu pritužbu. Svaki čovjek može povremeno doživjeti preranu ejakulaciju. Međutim, ako se ovaj problem pojavi u više od polovice pokušaja spolnog odnosa, trebate se bez odlaganja obratiti stručnjaku.

Trendovi boja kose – novi vi

Aktualni trendovi boja kose definirani su u sklopu kretanja prema opuštenom glamuru. Zdrava, sjajna kosa, s puno pokreta, a opet