HEKLANJE

10 brzih i jeftinih načina da uljepšate svoj dom za proljeće!

Proljeće je znak obnove u mnogim područjima naših života, a ni naši domovi se ne razlikuju! Ima nečeg energizirajućeg i osvježavajućeg u donošenju tog svijetlog, prozračnog osjećaja proljeća u svoj dom. Evo 10 najboljih načina da uljepšate i revitalizirate svoje sobe, i to za novčić!

  1. Dodajte bijelo! Bijela s vašom sadašnjom shemom boja i ohladit će i posvijetliti, dodajući svježinu koju samo bijela može! Ako boje vaše sobe teže toplijoj strani, kao što su žuta, smeđa ili crvena… tada odaberite kremastiju bijelu, kao što je ekru ili bjelokost. Ako imate hladnije boje u svojoj sobi, kao što su zelena i plava, odaberite svjetlije, čišće bijele.
  2. Pokušajte obojiti svoj žarišni zid (odnosno onaj koji se najviše vidi) u sunčaniju, svjetliju ili svjetliju nijansu vaše trenutne boje zida. Dodat će lakoću u sobu bez drastične promjene cijele sheme. Ne brinite, uvijek se možete vratiti na onu bogatu crvenu u jesen, ali što kažete na malo ružičaste latice, ili nebesko plave? Zapamtite, to je jedina boja, jeftina je!
  3. Dodajte tkaninu s cvjetnim printom u svoju sobu. Koristeći primarne boje koje su već u vašoj sobi, posjetite svoju trgovinu tkaninama i odaberite cvjetnu tkaninu koju volite s barem jednom od tih primarnih boja. (Što više, to bolje, ali nemojte osjećati da morate imati sve boje u sobi iu tkanini!) Koristite tu cvjetnu tkaninu za izradu stolnih šalova, podmetača, navlaka za jastuke i jednostavnih presvlaka za jastuke za sjedala. Uparite ga s jednobojnom bojom tkanine koja je već u sobi i imate prilagođeni usklađeni izgled za samo nekoliko dolara i jednostavno ravno šivanje!
  4. Pokupite neko lijepo stakleno posuđe u boji iz trgovine dolara i izložite ga gdje će ga sunce obasjati! Možete čak koristiti prozirno stakleno posuđe i napuniti ga vodom u boji kako bi se uskladila sa prostorijom. Koristite svoje stakleno posuđe kao vaze, držače za olovke ili posude za slatkiše, ali pazite da se vidi! Staklo blista i dodaje malo sunca u sobu.
  5. Skinite zavjese i samo ostavite svoje mini rolete ispod. Ipak, nemojte to ostavljati golim, ne želimo dosadno! Stavite malo suhog ili svilenog cvijeća preko zastora ili upotrijebite malo muslina da zavrtite oko šipke za zavjese za neformalni, ali prozračni balans. (Nema šivanja!)
  6. Neka vaši prozori budu blistavo čisti. Prljavi prozori smanjuju iznenađujuću količinu svjetla i čine da soba izgleda dosadno. Kao bonus, čisti prozori znače više svjetlucavog stakla, a to čini prostor većom i svjetlijom!
  7. Posadite maćuhice iz vrtnog centra i koristite ih u zatvorenom prostoru kao sobne biljke. Jeftini su, jednostavni i dodaju cvijeće u sobu bez troškova zamjene cvjetnih aranžmana svaki tjedan! Možete čak i uskladiti boju cvijeća s shemom boja sobe. Nemojte slagati boje, samo odaberite nešto komplementarno.
  8. Uklonite većinu umjetničkih djela i dodataka iz svoje sobe, a samo zadržite nekoliko većih, jednostavnijih komada. Oštećuje prostoriju i pomaže da se fokus stavi na svježinu prostorije. Razmislite o tome da uzmete bijelu rešetku iz vrtnog centra i objesite je na zid kao žarišnu točku. Stavite biljku u saksiji ispred nje ili objesite male uokvirene ispise vrtnog kataloga s nje. Neka bude podsjetnik na prirodu tijekom cijele sezone!

9.Upotrijebite matricu ili žig za dodavanje cvjetnih i prirodnih motiva u svoju sobu za vrlo malo novca. Nacrtajte lozu oko prozora i vrata, ručno obojite sezonske natpise preko vrata olovkom ili utisnite cvjetni buket na prednju stranu vrata ormarića. Te male površine uvijek možete obojiti bojom za popravak u jesen. (Ili biste ih mogli toliko voljeti, ostaju tijekom cijele godine!)



  1. Konačno, nemojte zaboraviti svoj ulazni prostor kada stvarate taj proljetni sjaj po cijelom domu. Zapamtite, vaši unosi su prvi dojam posjetitelja o vašem domu! Dodajte lonac s maćuhicama na trijem, obojite svoj ulaz u svježu proljetnu boju, a na ulazna vrata objesite ručno izrađeni vijenac ili košaru s cvijećem.

Sve ove ideje oduzimaju vrlo malo vremena, malo ili nimalo novca, a čine čuda za vaš duh i duh onih koje volite. Odvojite malo vremena da uljepšate svoje živote!