HEKLANJE

10 Feng Shui savjeta za bolji život

Jeste li ikada ušli u kuću u kojoj se osjećate kao kod kuće? Jeste li se ikada prisjetili najbolje godine svog života i pitali se zašto vam se sve poklopilo? To bi mogao biti Feng Shui.
Jednostavno rečeno, Feng Shui je stvaranje skladnog okruženja. To je drevna kineska znanost i umjetnost postavljanja, namijenjena poboljšanju našeg zdravlja, harmonije, dugovječnosti, karijere i bogatstva.
Izgovarano kao “Fung Shway”, bila je to ljubomorno čuvana tajna tisućama godina. Sada, u prednostima Feng Shuija može uživati svatko. Zapravo, Feng Shui je dio svakodnevnog života mnogih australskih tvrtki, vlasnika kuća, dekoratera i arhitekata.
Lipanj od lipnja Turner Designs and Lifestyles je već 13 godina stručni praktikant Feng Shuija. “Feng Shui može biti jednostavan ili uključen – što god vam odgovara. Uredite sobu ili kupite dom koji je savršen za vašu obitelj.”
Ključ je energija (ili Qi “Chee”). Lipanj nudi deset brzih savjeta koji mogu poboljšati protok, transformaciju i zadržavanje Qi-ja u vašem životu:
Skinite cipele prije ulaska u dom. Ne uzimajte svoje probleme u sebe.
Kuhajte barem jedan obrok dnevno i jedite za stolom kao obitelj.
Nikada nemojte izlagati noževe – čak ni u bloku.
Uvijek sjedite ili stanite okrenuti prema vratima (ili njihovom odrazu).
Držite poklopac WC školjke spušten, a vrata kupaonice i praonice zatvorena.
Ne spavajte ispod bijelih deka.
Nemojte spavati s nogama okrenutim prema vratima spavaće sobe.
Nemojte spavati pored zida na kojem je kutija sa mjeračem.
Ako su vaša ulazna vrata u liniji sa stablom ili vratima kuće nasuprot, postavite Ba Gua ogledalo iznad vanjske strane vrata.
Nikada nemojte imati Ba Gua ogledalo u kući. Previše su moćni.
Nije slučajno da su neki od ovih savjeta samo zdrav razum. Vjerojatno već godinama prakticirate Feng Shui, a da to niste ni znali!
Prema June, “ovo je samo vrh ledenog brijega. Samo nekoliko malih promjena može promijeniti svijet. Ali većina rješenja je specifična za pojedinca.”

Povjerenik za otpad

Temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13) čl. 46., pravna osoba koja je proizvođač otpada i zapošljava 50 i