HEKLANJE

10 ideja za uređenje doma za brzo ažuriranje svake sobe

Ne zahtijevaju sve ideje za uređenje doma velika ulaganja vremena i novca. Ako tražite nekoliko pristupačnih ideja za uređenje interijera doma kako biste osvježili sobu tijekom vikenda, isprobajte ovih deset:
Preuredite namještaj – Povucite namještaj od zidova. Pokušajte ga postaviti pod intrigantnim kutovima. Na primjer, kauč raspoređen dijagonalno preko uskog dnevnog boravka učinit će da soba izgleda šire.
Obojite zid – Obojite jedan zid svojom omiljenom bojom i neka bude žarišna točka. Objesite zanimljivu umjetnost na taj zid i tamo premjestite lijep komad namještaja. (Napomena: Provjerite je li boja ona koja se dijeli s nekoliko drugih predmeta i tkanina u prostoriji.)
Unesite biljke – zelenilo uvijek daje dašak svježeg zraka u prostoriju. Ako nemate zeleni palac, probajte svilene biljke i drveće. Kvaliteta je postala toliko dobra da ih je teško razlikovati od prave stvari.
Tepih je prekrasan način definiranja područja za razgovor. Isprobajte onaj koji upotpunjuje sobu. Položite ga pod kutom ispod stolića za kavu.
Objesite slike ili zrcalo – objesite slike koje odražavaju vašu osobnost. Pokušajte s okvirima koji su ukrašeniji. Kada objesite ogledalo, pokušajte ga postaviti tako da reflektira i lijep pogled ili zanimljiv arhitektonski element.
Grupne figurice – Izvucite svoje omiljene kolekcionarske predmete. Pokažite svoju osobnost. Pronađite područje prikaza i grupirajte povezane objekte zajedno, u skupove od tri ili pet. Pokušajte mijenjati oblike.
Dodajte ukrasne jastuke – Dobra vijest o ukrasnim jastucima je da su oni jednostavan način za dodavanje tekstura i uzoraka u sobu. Što je još bolje, možete ih zamijeniti tako da popešu kauč ili stolicu prije nego što vaša soba bude spremna za veliku preobrazbu.
Zamijenite svjetiljke – svjetiljke su vjerojatno jedina stvar u vašem domu koja će drugima dati naslutiti da je vaša soba zastarjela. Potražite nove i svježe svjetiljke koje daju dojam.
Slično kao i ukrasni jastuci, navlake i afganistanci dodaju teksturu vašem namještaju. Dolaze u svim vrstama prirodnih i umjetnih tkanina. Pronađite uzorak i stil koji vam se sviđa.
Uklonite nered- Nered ima način da eliminira željeno raspoloženje i učinak svake sobe. Pronađite mjesta za pohranu papira, igračaka i drugih predmeta koji preuzimaju osobnost sobe.

Koža na kožu

Nakon presijecanja pupkovine primalja novorođenče stavlja majci na prsa ili trbuh. U dodiru gola koža na golu kožu dijete se