HEKLANJE

10 načina da oplemenite svoj životni prostor na otvorenom

 
Najlakši način da oplemenite svoju vanjsku palubu ili terasu korištenjem mrlja boja. Ponekad to znači samo ulaganje u nekoliko akcentnih komada koji daju hrabru izjavu i vaš životni prostor na otvorenom će odmah postati bolji. Ne morate uvijek kupovati nove – uz malo masnoće za laktove i malo kreativnosti možete učiniti da rabljeni predmeti izgledaju potpuno novi. Evo nekoliko ideja koje će vam pomoći da počnete.
Prije nego što počnete, očistite sve sa svoje palube ili terase i dobro je operite pod pritiskom. Ako je potrebno bojenje, sav novi namještaj na svijetu neće pomoći – ugrizite metak i dajte mu novi sloj mrlje ili boje. Ovo je zapravo sjajno mjesto za početak sa šarenim akcentima. Pokušajte obojiti svoje stupove za ogradu svijetlom, usklađenom bojom kao što je plavkasta. Ili obojite uzorak ili obrub oko ruba svoje palube.
Špilovi su za druženje, pa pokažite da ste spremni za društvo. Dodatak metalnog namještaja je jeftin i dolazi u puno sjajnih boja. Postavite šarena kolica za bar u kut i napunite ih svijetlim akrilnim staklenim posuđem.
Popravite svoj stari pleteni namještaj tako da ga obojite u jarke sunčane boje, ili ako se osjećate avanturistički, upotrijebite šablonu i dodajte cvijeće ili druge uzorke. Koristite samo akrilnu boju, ali je zapečatite lakom kako biste zaštitili svoj lak.
Uzmite pocinčanu kantu ili duguljastu posudu, obojite je svijetlo plavom ili narančastom bojom i dodajte uzorak vinove loze s vanjske strane. Voila, sada imate fensi kantu za led za sve svoje hladnjake. Zapamtite, osim ako ne koristite boju sigurnu za hranu, površina ne smije doći u izravan kontakt s hranom.
Koristite teme kao što je morska obala, uključivanjem riba, morskih školjki i lopti za plažu u svoje naglaske ili šablone. Tema citrusa dobro funkcionira korištenjem blijedozelene, narančaste i žute boje kao boja za stolice ili stolove za bistro. Pokušajte obojiti ploču stola s letvicama s dvije ili tri različite odgovarajuće nijanse.
Tko kaže da vrtne šupe moraju biti smeđe i dosadne. Dodajte šarene prozorske kutije, ukrase od medenjaka i neke divlje pruge na zidovima.
Funky rasvjeta uvelike doprinosi oživljavanju terase. Šarene lampione ili nizovi svjetala mogu se objesiti na previse stabla ili grede pružajući zabavan, ekonomičan izvor rasvjete.
Što učiniti s bijelim vinilnim namještajem koji je još uvijek u odličnom stanju, ali ga se mrzite riješiti? Bez brige. S bojom posebno formuliranom za vinil namještaj i nekim novim jastucima, možete učiniti da vaše stare stolice izgledaju potpuno nove.
Pametno koristite boju tako da sve vežete zajedno sa svojim dodacima. Uzmite četiri stolice obojene u drugu primarnu boju i dodajte jastuk u uobičajenoj boji kao što je crvena ili zelena i stavite ih oko neutralne ploče stola.