HEKLANJE

10 načina za kupnju pogrešnih kuhinjskih ormarića

TEMU APP 100 E KUPON

 
Prije par godina smo preuredili našu kuhinju. Volio bih da te vidim jednako zadovoljne svojom kuhinjom kao što smo mi s našom. Stoga evo deset savjeta na što treba paziti, kako ne biste pogriješili kada tražite kuhinjske ormariće.
Prvo, znajte svoj proračun. Ne možete dalje istraživati dok ne znate koliko novca želite potrošiti. Ormari zauzimaju 40% do 50% vaših ukupnih kuhinjskih troškova i trebali biste ih u skladu s tim proračunati.
Izmjerite svoj prostor. Nemoguće je dobiti realnu procjenu bez ikakve ideje o vašim potrebama. Neka mjere budu što točnije, ali ne brinite previše; ova su mjerenja samo u istraživačke svrhe.
Na tržištu postoje tri vrste ormara: Stock, Semi-Custom i Custom. Kada kupujete ormare za zalihe, kupujete nešto “off the shelf”, budući da su prethodno montirani u tvornici. To su najjeftiniji dostupni ormari. Nažalost, ormari za zalihe dolaze u ograničenom rasponu veličina i stilova i imaju nekoliko opcija za završna obrada i pribor. Poluprilagođeno je sljedeći korak naprijed. Još uvijek su tvornički proizvedeni, ali imate mnogo više izbora u smislu pohrane, dizajna i stila. Ormari po narudžbi izrađuju se u radionici ili na licu mjesta, a nebo je granica i u mogućnostima i u cijeni. Međutim, nemojte se plašiti ovoga. Iznenađujuće je razlika u cijeni između poluprilagođenih i prilagođenih često minimalna i, osobito u kuhinjama koje je teško planirati, može biti vrijedna novca.
Koji god ormar odabrali provjerite reputaciju proizvođača. Saznajte imaju li dobre rezultate. Pogledajte njihova jamstva. Koliko pokrića nude i na koliko dugo razdoblje?
Ispravak nepravilne instalacije ili popravak oštećenja uzrokovanih nepravilnom ugradnjom.
Zamjena ili popravak dijelova kada se ormari koriste u kući koja nije stambena.
Nepravilne situacije skladištenja u kojima punjenje ili korištenje premašuje standarde Udruge proizvođača kuhinjskih ormarića.
Štete od požara, poplave ili Božjih djela.

  1. Napravite pisani opis svoje idealne kuhinje. To će vam pomoći da napravite proračun i odaberete proizvođača. Ako niste sigurni što je dostupno, potražite ideje. Poslijepodne u knjižnici s pregledavanjem primjeraka Dana žena može biti iznenađujuće korisno. Mnogi popularni časopisi objavljuju godišnja specijalna izdanja. Osim toga, postoji nekoliko publikacija posvećenih isključivo dizajnu kuhinja i kupaonica.

Dobro je uzeti slobodno popodne za lutanje izložbenim prostorima. Većina izložbenih prostora ima potpuno opremljene kuhinje tako da možete osjetiti njihove proizvode.
Ne brinite ako nakon svih časopisa i salona još uvijek niste sigurni što želite. Odvojite dan-dva da pustite svoje istraživanje u vodu. Vaša kuhinja će se početi pojavljivati u vašem umu.
Također možete nazvati prijatelje i obitelj i pitati jesu li nedavno stavili u kuhinju. Zamolite ih da vam ispričaju sve o tome. Ako smislite nešto što vam nisam rekao, javite mi pa ću to staviti u drugu kolumnu.
Vaš sljedeći korak je pronaći dizajnera interijera. Iako možete dizajnirati vlastitu kuhinju, osim ako niste profesionalac, to nije dobra ideja. Mnogo toga ide u dizajn kuhinje; sve pogreške koje napravite ostat će s vama dugo vremena. Zašto ne zatražite pomoć od nekoga tko je svojim poslom osmislio najbolju kuhinju za vas?
Recite svom dizajneru o svom životnom stilu i potrebama. Među stvarima koje on ili ona želi znati su životni stil i navike vaše obitelji. Zabavljate li i koliko često? Želite li jesti u kuhinji? Čak je i razlika ako ste dešnjak ili ljevoruk.
Pronađite nekoga s maštom i sposobnošću da ostanete u proračunu. Ne treba vam netko da se osjećate kao da biste trebali potrošiti više. Dizajner bi trebao posjetiti vaš dom kako bi procijenio vaše potrebe.
Iako ćete imati dizajnera interijera koji će vam pomoći, važno je poznavati svoje materijale. Ormari mogu biti od prirodnog drveta u raznim bojama ili mrljama. Za trajnost ne možete pobijediti laminat ili zapečeni lak. Znajte da u domovima s djecom završne obloge od poliestera i nehrđajućeg čelika možda neće dobro funkcionirati jer se lako grebu i imaju otiske prstiju.
Također postoji veliki izbor hardvera. Tu su stalci, šarke, poteznice i ručke. Postoje različite vrste ladica i kolica dizajniranih za lakši pristup koje biste mogli razmotriti. Vaš dizajner bi trebao imati mnogo ideja za uštedu prostora i pohranu, što će vašu kuhinju učiniti mnogo učinkovitijom. Samo zapamtite, svaki gadget povećava vaš ukupni trošak, stoga pripazite na taj proračun!
Ovo su osnove kuhinjskog ormara. Sada kada sam završio ovo pisanje, otići ću u svoju kuhinju i uzeti si šalicu kave i bit ću sretan znajući da će vaša kuhinja, kada bude napravljena, biti jednako dobra kao i moja.