HEKLANJE

10 najvećih grešaka u dizajnu kuhinje

Sanjate o novoj kuhinji? Kako biste svoje snove pretvorili u stvarnost, razmislite o deset uobičajenih pogrešaka koje trebate izbjegavati u dizajniranju i preuređenju vaše kuhinje kako biste uštedjeli vrijeme, novac i pogoršanje.
Pretjerano prilagođavanje i nefleksibilnost
Osim ako nemate novca na pretek, ostanite fleksibilni u pogledu materijala i dizajna za svoju novu kuhinju. Na primjer, na odmoru ste u južnoj Italiji i prekrasne pločice koje pronađete u obrtničkoj radnji savršene su za vašu novu kuhinju iz snova. Bez njih se ne može živjeti, iako mora ručno otkinuti mramor s planine, a za izradu svakog od njih treba tri tjedna, jer u njima je utisnuto fosilizirano lišće.
Ako trebate dvjesto pločica, prestanite sanjati i izvršite aritmetiku. Tri tjedna, svaki po dvije stotine pločica. Zaboravi. Kupi sve što ima na polici i ostavi dućan. Upotrijebite petnaest koje ponesete kući u svom kovčegu kao naglaske tu i tamo ugrađene u pod ili u pločice oko sudopera i zadržite ih u lijepom sjećanju.
Isto tako, njemačka tračna rasvjeta s posebnim žaruljama koje bacaju nježnu nijansu svjetla. Te žarulje su toliko posebne i jedinstvene da su dostupne samo u Njemačkoj!
Izbjegavajte teške i previše specijalizirane predmete kako se popravci i zamjene ne bi pretvorile u logističke noćne more. Svi uređaji, vodovod, struja i stolarija trebali bi se popraviti uz samo nekoliko lokalnih telefonskih poziva.
Promjena planova
Nakon što radovi započnu, svaka promjena će vas koštati novca čak i ako se materijali pogoršaju. To je zato što su mjerenja izračunata i materijali naručeni. Čak i mala promjena, kao što je dva inča duža ugrađena konvekcijska pećnica, mogla bi značiti da se ručno rezani granitni pult koji je već instaliran i spreman, mora smanjiti s jedne strane, što znači da gubite prilagođenu završnu obradu.
Budite upozoreni na nevolju onih koji su se toliko promijenili u potrazi za savršenom kuhinjom da su napustili svoj proračun u sredini i završili bez sredstava za završetak. Život godinama s nedovršenom kuhinjom nije baš privlačna opcija.
Potrošiti sve odjednom – preveliki proračun
Postavite proračun, a zatim planirajte potrošiti 80% predviđene brojke. Zapamtite, nitko nikada ne plaća manje od procijenjenog iznosa; uvijek košta više. Tih 20% koje ste zadržali iz svog proračuna iskoristit će se za pokrivanje uobičajenih nepredviđenih okolnosti koje se neizbježno pojavljuju, poput manjih promjena, prethodno neopaženih problema i drugih troškova.
Korištenje pogrešnog glavnog izvođača
Izvođač radova kojeg odaberete trebao bi biti stručnjak za kuhinje, a ne za krovove. Razgovarajte s ljudima koji su u posljednja tri mjeseca koristili izvođača o kojem razmišljate. Pitajte da vidite posao koji su obavili. Postavite prava pitanja: Je li bio u okvirima svoje procjene? Je li završio na vrijeme? Jesu li posao održavali čistim i jesu li poslije lijepo pospremili? Jesu li njegovi radnici bili pristojni, uredni, čisti i na vrijeme? Ima li pritužbi? Malo vremena utrošenog na istraživanje vašeg izvođača može vam kasnije uštedjeti mnogo glavobolja.
Netočnosti u mjerenju
To uopće ne bi trebao biti vaš problem, ali često se ova uobičajena pogreška prenosi na novčanik korisnika. Prije nego što potpišete ugovor, inzistirajte da izvođač preuzme odgovornost za sve netočnosti u mjerenju ili tvorničke nedostatke koji se često događaju. Nemojte se zadovoljiti s gotovo prikladnim ili dovoljno dobrim. Moraju obećati i isporučiti gotov rezultat prema dogovorenim specifikacijama.
Bacanje dolara kroz prozor
Ne plaćajte unaprijed renoviranje. Uspostavite plan plaćanja s većinom salda plaćenog nakon završetka posla. Ocjenjivanje rada kako napreduje i testiranje gotovog proizvoda veliki je poticaj izvođaču da zadovolji kupca.
Predaja dizajn vaše kuhinje dizajneru
Vaša nova kuhinja trebala bi odražavati vaš ukus, a ne dizajnere. Da, ružičasti i žuti uređaji su vrlo elegantni i sretni, ali možda je nehrđajući čelik ili bijela ono što vam se više sviđa. Vi ste najbolji sudac. Ne dopustite da vas itko uvjerava da je ono što oni žele ono što vam treba. Radite sa svojim dizajnerom kako biste postigli praktičan prostor s ukusom koji odgovara vašim potrebama i životnom stilu. Zamolite da vidite virtualni model planova i ostanite uključeni u proces dizajna.
Idete sami
Pitajte svoje prijatelje i susjede o njihovoj obnovi – što im se sviđa, a što ne. Zatražite mišljenje od ljudi kojima vjerujete prije i tijekom posla. Pitajte članove svoje obitelji za ideje i prijedloge o tome kako najbolje iskoristiti radni prostor.
Previše ulagati
Da, to je vaša kuhinja iz snova, ali praktično govoreći, čak ni najskuplje renoviranje kuhinje ne bi smjelo koštati više od 20% trenutne tržišne vrijednosti vašeg doma. Prosječna obnova kuhinje dodaje samo oko 8% tržišnoj vrijednosti. Ako ikada poželite prodati svoj dom, privlačna kuhinja je veliki plus, ali nemojte bacati sav svoj novac u nju očekujući povrat ulaganja.
A s druge strane, većina stručnjaka se slaže da dobro obavljena obnova kuhinje vrijedi najmanje 5% vrijednosti vašeg doma. Nedovoljna potrošnja može se odraziti na tržišnu vrijednost.
Prepuštanje najnovijim modnim trendovima
Oduprite se iskušenju da odaberete trendi dizajn od kojeg će vam biti mučno nakon što prebolite pizzu. Zapamtite da je vaša kuhinja srce vašeg doma. Donesite mudre izbore s pogledom na život. Najbolja strategija je praktična, klasična, bezvremenska. Svi smo vidjeli kuhinje dizajnirane po posljednjoj modi. Ništa ne postaje tako zastarjelo kao jučerašnji moderan izgled. Avokado zeleni ormarići bilo tko? Mozaik tratinčice popločane u zidove? Također se pokušajte oduprijeti blistavim prikazima samoizražavanja. Na kraju ćete živjeti sretno do kraja života!