HEKLANJE

10 nedostataka međunarodne kreditne kartice

Prijevare s kreditnim karticama sve su veći kriminal u svijetu. Vlasnici međunarodnih kreditnih kartica uglavnom su žrtve ovog neovlaštenog pristupa njihovim računima. Pogledajmo pobliže probleme s kojima se suočavaju međunarodne kreditne kartice.

1. Ponavljanje korištenja brojeva kreditnih kartica. Nakon što je broj kreditne kartice iskorišten i zanemaren, recimo poništen, kartičarske kuće ponovno bi izdale isti broj drugim vlasnicima kartice. Mijenjaju se osobni identifikacijski brojevi (PIN) kao i osobni podaci korisnika kreditne kartice. Ali i dalje nosi isti broj kreditne kartice.



2. Niski standardi kada je riječ o korištenju kartica od strane trgovaca koji sudjeluju. Ovo je čest problem s kojim se susreću vlasnici međunarodnih kreditnih kartica. Zaposlenici sudjelujućih trgovaca imaju potpuni pristup broju računa kao i sigurnosnom broju kartice.

3. Izvodi računa koje izdaju kartičarske kuće sadrže manje informacija o trgovcu koji sudjeluje. Ne uključuje relevantne informacije o dobavljaču koji je teretio bilo koju transakciju na kreditnoj kartici.

4. Nepouzdane funkcije blokiranja. Nakon što se prijavi gubitak kartice, još uvijek će trebati mjeseci da kartičarske kuće blokiraju transakcije koje se vrše putem ukradene ili izgubljene kreditne kartice.

5. Nedostatak softvera za provjeru valjanosti. Dobavljači koji sudjeluju trebali bi imati bolji softver za provjeru valjanosti instaliran na svom računalnom sustavu.

6. Politike upravljanja prijevarama koje nisu prijateljske prema potrošačima. Politike sadašnjeg upravljanja prijevarama krive vlasnike kartica iako nisu izravno propisane. To znači da pravila o upravljanju prijevarama međunarodnih kartičarskih kuća ne štite potrošače, već tvrtku.

7. Slabi standardi istrage o lažnim transakcijama. Ovo je tužan dio za žrtve prijevare putem njihovih kreditnih kartica. Čini se da se optuženi protiv osumnjičenika koji su dokazani krivi za prijevaru sporo odvija.

8. Prijevare s kreditnim karticama obično se vrše putem internetskih transakcija. To znači da vlasnici kreditnih kartica nisu zaštićeni od ovlaštene ili neovlaštene upotrebe svojih kartica za kupnje ili usluge plaćene online.



9. Većina tvrtki koje se obično pojavljuju na optužbama su one povezane s pornografskom industrijom. Ove tvrtke su te koje prihvaćaju transakcije čak i bez provjere podataka o vlasniku kartice.

10. Većina bankovnih sustava nije kompatibilna s drugim međunarodnim kartičarskim kućama za e-trgovinu. To je potencijalna slabost koja bi značila gubitak klijenata pa bi o tome radije šutjeli.

Umro Dioklecijan, rimski car

3. prosinca 316. godine u Splitu je umro Gaj Aurelije Valerije Dioklecijan, rimski car rodom iz Dalmacije. Dioklecijan je rođen