HEKLANJE

10 savjeta kako dulje zadržati posjetitelje na svojoj web stranici i povećati broj konverzija

Postoje brojni načini da posjetitelje privučete na svoje web mjesto, ali što možete učiniti da ih tamo zadržite? U nastavku ćemo raspravljati o 10 stvari koje možete implementirati kako bi vaši posjetitelji ostali.

Broj posjetitelja koji dođu na web mjesto i brzo krenu dalje naziva se stopa napuštanja početne stranice. Većina web stranica s visokom stopom napuštanja početne stranice trenutno ne koristi te tehnike ili nemaju pojma što njihovo tržište doista želi i treba.



Evo 10 provjerenih savjeta kako dulje zadržati posjetitelje na svojoj web stranici.

1. Naučite svoje posjetitelje nečemu. Posjetitelji ne žele gomilu reklama, žele naučiti i proširiti svoje znanje o vašem proizvodu ili industriji kako bi mogli donijeti informiranu odluku.

Pružite informativni sadržaj o svom proizvodu ili uslugama. Podučite svoje posjetitelje i to će im pomoći da stvore dobro mišljenje o vašoj stranici.

2. Neka navigacija bude jednostavna. Veze za navigaciju trebaju biti velike i jasno označene. Jeste li ikada bili u kulturnom restoranu, ali niste mogli razlikovati muški WC od ženskog? Iako možda mislite da su tematski naslovi slatki, vaši se posjetitelji mogu zbuniti i na kraju napustiti vašu web stranicu. Ako ste u nedoumici, uvijek odaberite uobičajeni naslov.

3. Neka vaš sadržaj bude ažuriran. Pokušajte ažurirati vremena, datume i novinske članke što je više moguće. Ne želite da vaša web stranica zvuči kao da je objavljena u kamenom dobu, zar ne? Ako imate web mjesto temeljeno na informacijama, važno je stalno dodavati svjež i jedinstven sadržaj.

4. Dodajte blog. Blogovi se mogu dodati na vašu stranicu s nekoliko klikova ako vaš web host uključuje tu opciju unutar vašeg hosting paketa. Ako ne, uvijek možete pokrenuti besplatni blog na Blogger.com ili WordPress.com i povezati ga sa svojim web mjestom.

Blogovi su jednostavan način dodavanja novog sadržaja. To je sjajan način za dodavanje sadržaja koji generiraju korisnici i nevjerojatan način za izgradnju posvećene grupe posjetitelja koji svakodnevno posjećuju vaš blog. Budući da blogovi stvaraju interakciju s vašim posjetiteljima, oni također izgrađuju povjerenje i stvaraju osjećaj da postoji netko s druge strane web stranice.



Blogovi koji nude kvalitetan sadržaj uvijek imaju lojalnu grupu sljedbenika i često stvaraju pozamašnu zaradu.

5. Navedite i opišite prednosti proizvoda. Većina vlasnika web-mjesta opisuje značajke proizvoda, na primjer: zvučnik obložen gumom, ukupna impedancija od 2 ohma, itd. Vaši posjetitelji ne kupuju značajke, kupuju pogodnosti koje će im proizvod ili usluga pružiti. Štedi li vaš proizvod vrijeme? Je li lakši za korištenje od većine konkurentskih proizvoda? Svakako opišite kako će proizvod učiniti život posjetitelja produktivnijim, zabavnijim, lakšim ili boljim.

6. Dostavite slike proizvoda i povezane slike. Ljudi vole vizualizirati stvari. Jeste li se ikada zapitali otkud dnevno sanjarenje? Web stranice s relevantnim slikama pomažu potaknuti emocije posjetitelja, a emocije potiču prodaju. Zapamtite da slika vrijedi 1000 riječi.



7. Pobrinite se da vaš posjetitelj zna da je njihova kupnja sigurna. Više od polovice svih kupaca neće kupovati online jer se boje da će biti prevareni.

Ponosno pokažite znakove povjerenja poput logotipa BBB Online i Verisign. Pobrinite se da vaši posjetitelji znaju da je vaša stranica sigurna ili se većina neće osjećati ugodno pri kupnji.

8. Provjerite je li vaš informativni sadržaj točan. Vaši će se posjetitelji zadržati i pročitati vašu poruku, posebno ako je poduprete referencama i nagradama trećih strana.



9. Zatražite povratne informacije o stranici. Omogućite svom posjetitelju način ostavljanja povratnih informacija za vas i druge čitatelje.

Svjedočanstva su moćan alat jer vašem proizvodu daju kredibilitet treće strane. Svjedočanstva mogu izgraditi povjerenje, posebno ako date referencu (telefonski broj, adresa e-pošte, itd.) za kontakt s korisnikom koji je dao svjedočanstvo. Većinu vremena vaši posjetitelji neće kontaktirati osobu koja je dala izjavu, ali to pomaže u izgradnji povjerenja i pruža autentičniji osjećaj.

10. Testirajte i prilagodite. Neće svaka stranica biti uspješna kada prvi put stane na ploču. Upotrijebite alate kao što je Google Analytics da odredite što vaše posjetitelje tjera da se zadrže, a što ih tjera da “odskaču”. Zatim nastavljate graditi na dobrom i odbacujete loše.

Podešavanje vaše web stranice poboljšat će izvedbu vašeg prodajnog toka i popularnost poveznica tijekom vremena. Razlika između stranice koja generira 100% ROI (povrat ulaganja) i 500% ROI obično je stvar podijeljenog testiranja i podešavanja.

Uspješne web stranice drže svoje posjetitelje zainteresiranima informacijama koje je lako pronaći i koje ispunjavaju želje i potrebe posjetitelja. To je ono što odvaja ljepotu od zvijeri.

Asertivni utjecaj

Asertivni utjecaj jedna je od osnovnih vještina komunikacije u timu ili s vanjskim sugovornicima. Asertivni stil uključuje učinkovito predstavljanje sebe

Poslovna etika

Posao bilo koje vrste, bilo on-line ili na licu mjesta (“stvarni svijet”), može biti poput navigacije minskim poljem, posebno kada

Ćelavost liječi prijevare ili ne

Ako ste jedan od milijuna muškaraca i žena koji ćelave, vjerojatno posvećujete nevjerojatnu količinu pažnje mnogim tvrtkama koje reklamiraju proizvode