HEKLANJE

10 savjeta kako pronaći legalnu web stranicu za preuzimanje glazbe

1. Plaćanje korištenja

Ovo je jedan od najučinkovitijih načina da se utvrdi je li stranica legalna ili ne. Potražite stranice za preuzimanje koje vam naplaćuju po pjesmi, mjesečno ili godišnje.



Ako vidite web-mjesto koje nudi besplatno preuzimanje glazbe za određeno probno razdoblje, to ne znači nužno da je to web-mjesto legalno. Mnoge legalne stranice koriste ovo kao navod, stoga nemojte da vas to obeshrabri.

2. Ograničenja veličine

Legalno mjesto za preuzimanje glazbe općenito distribuira glazbu renomiranih izdavača i izvođača. To znači da nećete pronaći širok raspon mikseva i prilagođenih datoteka koje će gotovo sigurno usporiti vašu vezu i stoga zauvijek trajati preuzimanje.
Štoviše, ako su te datoteke malene, to jamči industriji maloprodaje glazbe da glazbena stranica zapravo prodaje pravu legalnu glazbu, a ne ogromne datoteke povezane s računalnim igrama i filmovima itd.

3. Ograničenja volumena

Legalne stranice za preuzimanje glazbe obično distribuiraju svoj materijal po pjesmi. Jedna od glavnih prednosti kupnje glazbe putem interneta je ta što ne morate potrošiti 17 dolara za cijeli album ako želite samo 3 ili 4 pjesme.
Legalne glazbene stranice zapravo će postaviti ograničenja preuzimanja kao i ograničenja brzine prijenosa. Kao rezultat toga, ovo sprječava nepoštene klijente da postave svoja računala za kopiranje stotina datoteka u nekoliko sati.

4. Veće baze podataka, veći troškovi

Što su veće baze podataka koje legalne stranice za preuzimanje imaju, to će vas više koštati. To zapravo može dovesti do plaćanja malo više od uobičajenog CD-a u trgovini AKO trgovina ima doslovno stotine i stotine tisuća pjesama jer one mogu koštati između 1 i 3 dolara.
Stoga nemojte ići za iznimno velikim bazama podataka. Razlog zašto su te stranice skuplje od ilegalnih glazbenih stranica je taj što su obvezne vraćati dio svojih naknada muzičkoj industriji.



5. Ograničeni izbor

Većina legalnih stranica za preuzimanje glazbe nema kapacitet niti ovlasti za autorska prava za distribuciju stotina milijuna pjesama. Pjesme su pohranjene na poslužiteljima s ograničenom količinom prostora za razliku od zapetljane mreže prijenosa datoteka s računala na računalo s ilegalnih stranica.

Drugi razlog za ograničeni izbor je taj što je vrlo malo vjerojatno da će dobiti ugovor od svake diskografske kuće za distribuciju svoje glazbe online.



Kvaliteta svakog online glazbenog kataloga ovisi o glazbenim studijima koji dostavljaju materijal. Etablirani, a samim time i popularni izvođači obično barem jednom tijekom svoje pjevačke karijere promijene izdavačku kuću. Tako da možete imati pristup njihovim novijim materijalima, ali ne i starijim pjesmama, ili obrnuto.

6. Nema reklamnog ili špijunskog softvera

Legalne stranice za preuzimanje glazbe poput svojih izvanmrežnih maloprodajnih pandana dobivaju stvarnu naknadu za svoju uslugu. Oni ne žele prevariti ili uznemiriti svoje klijente postavljanjem opasnih i dosadnih špijunskih i adware programa na njihova računala.



7. Samo glazba

Činjenica je da legalna stranica za preuzimanje glazbe ima samo glazbu za preuzimanje. To znači da nećete moći preuzimati računalne igrice, filmove ili bilo što slično ovome.

8. Obavijest o autorskim pravima

Jasno napisana obavijest o autorskim pravima trebala bi biti navedena na web-mjestu u kojoj stoji:

a) Priroda ovlaštenja vlasnika stranice za distribuciju legalnih glazbenih datoteka na mreži

b) Što možete učiniti s datotekama nakon što ih platite

c) Sva ograničenja za bilo koju stranu u pogledu korištenja i distribucije datoteka.

9. Dijeljenje datoteka nije dopušteno

Datoteke smijete koristiti samo za osobnu upotrebu. Za razliku od CD-a (fizičkog proizvoda), ne možete kupiti pjesme, koristiti ih i potom prodati drugoj strani ili ih besplatno distribuirati prijateljima, obitelji, surferima itd.

10. Podržava velika izdavačka kuća?

Većina legalnih stranica za preuzimanje glazbe ima podršku barem jedne velike glazbene kuće. Ljudi traže pjesme koje su popularne, na radiju, u klubovima ili na MTV-u.
Sav taj komercijalni materijal dolazi iz studijskog sustava. Ako etiketa ne pruža materijal, podložan naknadama, porezima i obavijestima o autorskim pravima, tada ih stranica ne može legalno distribuirati.

Prijave za kreditne kartice 101

Kreditne kartice su sveprisutne i relativno ih je lako nabaviti. Proces uključuje ispunjavanje obrasca zahtjeva za kreditnu karticu, što je