HEKLANJE

10 savjeta koje trebate znati prije kupnje tepiha

TEMU APP 100 E KUPON

 
Fotografirajte sobu koju uređujete u trgovini prostirkama. Lako se omesti ili uzbuditi i kupiti pogrešan tepih. Korištenje slike kao reference održat će vas na pravom putu.
Stražnja strana tepiha će vam reći da li je strojna ili ručno izrađena. Čvrsta vlakna koja se kreću ravno gore-dolje vjerojatno znače da se radi o strojnom tepihu. Ako se tepih “pakira” (lako se gužva) to znači da je najvjerojatnije ručno rađen.
Ako imate problema s vizualizacijom kako će tepih izgledati u sobi, upotrijebite traku. Možete čak koristiti i plahtu koja će vam pomoći da odlučite koju veličinu tepiha kupiti.
Podstava ispod tepiha poboljšat će trošenje i apsorbirati zvuk, izvrsno za hodnike i prostore s puno pješačkog prometa. Također će spriječiti kretanje tepiha.
Pazite da se uzorak tepiha ne sukobljava sa zavjesama.
Ako je soba već uređena, upotrijebite tepih kako biste odabrali jednu ključnu nijansu. Ako farbate ili prekrivate sobu, boja koja se nalazi u postojećem tepihu može vam dati inspiraciju i pomoći u spajanju sobe. Tepisi svijetlih boja čine sobu većom. Tamne boje stvaraju udobnost.
S više od jednog tepiha u sobi, slijedite ove opće smjernice: Jedan tepih mora biti dominantan u veličini. Svi tepisi trebaju biti slični barem u dizajnu/boji. Nemojte klonirati s manjim tepihom.
Uglovi prostirki mogu predstavljati opasnost od spoticanja. Možete upotrijebiti trokut jake dvostrane trake kako biste spriječili da se uvijaju.
Rotirajte svoje prostirke na godišnjoj bazi kako biste izjednačili trošenje.
Ako želite dodati tepih na drveni pod, pobrinite se da imate razmak od osam inča oko perimetra prostirke.