HEKLANJE

10 savjeta za kupnju tepiha koji vam odgovara

TEMU APP 100 E KUPON

Uz sve nove vrste tepiha na tržištu kada je u pitanju kupnja tepiha, to može biti prilično težak zadatak. Svakako provjerite karakteristike izvedbe kako biste bili sigurni da će tip koji gledate ispuniti vaša očekivanja. Pogrešan izbor neće trajati tako dugo i razočarat ćete se. Slijedite ovih 10 savjeta kako biste kupili tepih koji vam odgovara.
Pogledajte uvijanje u pojedinačnim komadima pređe. Nekoliko zavoja može vam dati dobar tepih. Broj zavoja će utjecati na performanse i gustoću hrpe. Nemojte brkati gustoću s visinom hrpe. Visina hrpe nema nikakve veze s performansama.
Općenito, što je više zavoja u pojedinačnim nitima, to je više opruge u tepihu. Zapamtite što je više proljeća to će više tragova biti skriveno. Međutim, ako tražite živopisne tepihe, morat ćete zamijeniti proljeće jer življi tepisi nemaju tu zgužvanu teksturu.
Trebali biste potražiti zaštitu od mrlja, zaštitu tla i statičku zaštitu. Većina vlasnika kuće čisti svoj tepih samo jednom godišnje, tako da ćete željeti da se tepih dobro ponaša u razdoblju od tri godine. Tepisi bi se trebali čistiti najmanje dva puta godišnje, ali ako imate područja s velikim prometom, možda ćete ih morati čistiti čak 3 ili 4 puta godišnje.
Industrija tepiha predstavila je neke nevjerojatne tepihe sa zaštitom od mrlja, zaštitom od tla i statičkog elektriciteta. Ovi novi proizvodi su bolji nego ikad prije.
Uvijek kupujte svoj tepih od renomiranih prodavača. Potražite prodavača orijentiranog na kvalitetu i korisničku podršku s posebnim dijelom za tepihe. Provjerite stoji li trgovac iza proizvoda koje prodaje.
Pogledajte sve različite vrste tepiha koji su vam dostupni. Također pogledajte različite podloge dostupne za tepih. Nemojte štedjeti na podlošku. To što se ne vidi ne znači da nije važno. Jeftin tanki podložak neće učiniti ništa dobro vašem novom tepihu i skratit će vijek trajanja vašeg tepiha. Podloga koja je pretanka samo će se raspasti ispod vašeg tepiha i oštetiti tepih preko njega.
Vaš novi tepih trebao bi postaviti profesionalni instalater. Trgovac će imati vlastitu ekipu za montažu ili će vas moći uputiti nekome koga preporuči.
Zapamtite da će pod na koji postavljate podlogu i tepih morati biti pripremljen da zaštitite svoje ulaganje. Boljim vrstama tepiha obično je potrebna bolja podloga ili podloga za tepih.
Boja i tekstura će utjecati na izgled prostorije, a uvjeti osvjetljenja će utjecati na izgled tepiha. Ako je tepis glatki ili s ravnom površinom, imat će baršunasti ili plišast izgled kakav biste željeli u svečanoj blagovaonici. Koristite orijentalni stil ili stil tkanja od tapiserije kako biste svakoj sobi dali formalni izgled.
Kako bi soba izgledala svjetlije ili svjetlije, potrebno je odabrati sjajnija vlakna tepiha. Zapamtite, glatki luksuzni tepisi pokazat će otiske stopala i tragove usisavanja. Ako vam se sviđa ovaj izgled, tražite sjajna vlakna, ali ako vam se ne sviđa izgled, svakako recite prodajnom predstavniku da ne želite sjajnu hrpu tepiha.
Tepih možete dobiti na neravnoj površini gdje je hrpa s petljama malo neravna pa izgleda da je prilagođena. Kombiniranjem različitih hrpa na različitim visinama dobit ćete isklesan izgled. Ovaj izgled također može biti dupliciran bojom ili tepihom u različitim bojama. Vidjet ćete da neki tepisi dobivaju ovaj izgled urezivanjem na površini hrpe tepiha.
Na isklesanom tepihu dolazno svjetlo udara u neravne površine hrpe pod različitim kutovima. Ova vrsta tepiha ne pokazuje otiske stopala. Nisko gusto nabijen tepih je najbolji za nošenje. Budući da petlje tepiha nisu izrezane u niskom gusto nabijenom tepihu, on će se nositi dulje nego što će tepih od rezane dlake. Što je hrpa viša, to će tepih imati više sposobnosti upijanja zvuka. Zapamtite da tepih s visokom dlakom nije dobar za područja s velikim prometom. Ta će vlakna biti zgažena i teže će se čistiti.
Osnovna hrpa ili niska petlja dobra je izvedba u području s velikim prometom. Ovu vrstu tepiha često ćete vidjeti u uredima. Nosi se poput željeza i lakše se čisti od hrpa tepiha. Zdepasti izgled Berbera imat će petlje na razini i imati zdepast izgled. Faktor istrošenosti je dobar, ali nije tako dobar kao tepih s petljom u ravnini, ali će bolje sakriti prljavštinu.
Zapamtite, kao i sve stvari u životu, dobit ćete ono što plaćate. Tepih niske kvalitete je tepih niske kvalitete. Budite svjesni i odaberite tepih koji vam je potreban i koji vam se sviđa. Samo zato što u to vrijeme izgleda kao dobar posao, možda nećete pomisliti da kada morate promijeniti tepih za 3 godine umjesto 10 ili 20 godina. Stoga kupujte pažljivo!
Saznajte koja je garancija na tepihu i što jamstvo pokriva. Zamjenjuje li samo tepih ili pokriva i instalaciju. Što će poništiti jamstvo, a što nije pokriveno. Znajte prije kupnje.
Ovih 10 savjeta pomoći će vam da u tren oka odaberete pravi tepih za sobu. Vaša će soba imati potpuno novi face lift i izgledat će sjajno!

15 kreativnih foto ideja

1. Surfajte internetom. Pogledajte slike u časopisima, novinama, on-line galerijama i pronaći ćete obilje ideja. Isprobajte galeriju na shotaddict.com. Želite

Štedite novac u kući

Tamo provodite najviše vremena, pa je logično da vam kuća predstavlja najveći trošak. Bilo da se radi o svakodnevnom održavanju,