HEKLANJE

10 savjeta za preobrazbu prozorskih obloga

 
Ne možete to podnijeti. Isti stari turobni prozori koji malo daju život vašem domu. Vrijeme je za promjenu. Ali, odakle početi? Kako se zadržati od skupe ili neugodne pogreške? Zapravo, kako možete znati što stvarno želite?

  1. Počnite s jednom po jednom sobom.

Može doći u iskušenje, pogotovo kada se useljavate u novi dom, da se sve sobe ukraše odjednom. To oduzima previše energije i može iscrpiti vaše kreativne sokove, ostavljajući ukrašavanje ravnim i manje zanimljivim. Također može učiniti uređenje vašeg doma neodoljivim zadatkom. Idi polako. Radite jednu po jednu sobu, a zatim prijeđite na sljedeću.



  1. Procijenite, pregledajte svoje potrebe.

S olovkom i papirom u ruci zapišite neke bilješke o svim prozorima u sobi. Izmjerite ih i zabilježite njihovu veličinu i oblik. Grube skice će pomoći. Jesu li prozori preveliki? premalen ? Čudne veličine? Neusklađene veličine? Ima li previše svjetla u prostoriji? Nema dovoljno svjetla? Želite li blokirati neprivlačan pogled? Želite li uživati u prekrasnom pogledu? Trebate li privatnost? Dnevna privatnost? Noćna privatnost? Ili oboje? Želite li oživjeti turobnu sobu? Što drugi članovi obitelji misle o tim potrebama? Koliki je vaš proračun za prozore?

  1. Potražite pomoć, savjete i ideje.

Tražite inspiraciju. Jedno je sigurno, bez obzira na izazov ili situaciju s kojom se suočavate sa svojim prozorima, netko drugi se već suočio s istom situacijom. Postoji način, ili mnogo načina, da atraktivno tretirate prozore u svojoj sobi. Primjere kako su drugi ukrašavali svoje prozore možete pronaći u časopisima, knjigama za ukrašavanje prozora, web stranicama za ukrašavanje prozora te u razgovoru s prijateljima i rodbinom.

  1. Napravite plan.

Koristeći svoj popis potreba, rangirajte potrebe po važnosti, a zatim napravite plan koji se odnosi na vaše potrebe tim redoslijedom. Postoji način rješavanja problema.

  1. Adresirajte svoje prozorske obloge u fazama.

To je osobito ako niste sigurni u svoje preferencije ili ako radite na proračunu. Počnite sa sjenilima, roletama ili kapcima. Nakon što su odabrani i postavljeni, prijeđite na draperije ili zavjese, uključujući traverzu ili zavjesu. Na kraju dodajte završne detalje kao što su vijenci, ukrasni poleđini za kravate i završni hardver.

  1. Kombinirajte i kontrastirajte boje.

Korištenje boja u tretmanu prozora izvrstan je način da unesete život i energiju, kao i da postavite ton i raspoloženje prostorije. Eksperimentirajte s miješanjem boja s suprotnih krajeva spektra boja.

  1. Pomiješajte tkanine za teksturu.

Tkanina se sastoji od prirodnih ili sintetičkih vlakana i način na koji su tkani, pleteni ili filcani zajedno. Vrsta vlakana i tkanje ili pletenje određuju teksturu materijala ili tkanine. Miješanje tkanina i tekstura može biti izvrstan način za stvaranje interesa i postavljanje tona vaših prozorskih tretmana. Na primjer, možete razmisliti o korištenju baršuna preko organdija ili svile preko lana. Uobičajene tkanine za obradu prozora uključuju brokat, cambric, platno, chintz, pamučnu patku, crewel, damast, gingham, čipku, lan, muslin, organdy, saten, svilu, taft i baršun.
8.Pomiješajte uzorke.
Miješanje uzoraka također može oživjeti i postaviti raspoloženje za sobu. Evo nekoliko savjeta za miješanje uzoraka.

  1. Uskladite ljestvicu uzorka s područjem na kojem će se koristiti. Na primjer, upotrijebite veće uzorke na zavjesama ili zavjesama, srednje uzorke na zavjesama ili vijencima i male uzorke na naglašenim komadima.
  2. Koristite geometrijske uzorke jedni s drugima. Na primjer, možete koristiti pruge s karicama, kariranim trakama ili točkama.
  3. Uobičajene boje u mješovitim uzorcima povezuju to dvoje. Na primjer, plave pruge pomiješane s odgovarajućim plavim točkicama povezat će dva uzorka zajedno.

9.Male prozore učinite velikim.
Umanjite velike prozore. Jedan od vaših ciljeva trebao bi biti da sobu učinite skladnom. Neusklađeni prozori ili prozori različite veličine i oblika mogu poremetiti ovaj sklad. Možete učiniti da se mali prozori doimaju većim tako da na zid iznad prozora postavite zaglavlje kao što je zavjesa ili vijenac i koristite zavjese ili zavjese slične duljine. Veliki prozori mogu se tretirati nizom roleta ili zavjesa koji razbijaju prostor. Veliki prozori katedrale mogu se tretirati tako da se na donji dio prozora ugradi zavjesa ili poprečna šipka, a gornji dio ostane neobrađen.



  1. Neka vaše prozorske obloge evoluiraju.

Poput vrta, unutarnje uređenje vašeg doma, uključujući obradu prozora, bit će podložno promjenama. Neka se vaši prozori razvijaju kako se unutrašnjost vašeg doma mijenja kako bi odražavala promjene u vašem životnom stilu ili ukusima. Prva naredba za vaše prozore je osigurati privatnost i kontrolu svjetla. To će biti postignuto sjenilima, roletama, mini roletama ili kapcima. Tada možete početi stvarati raspoloženje dekorativnim tretmanima boja, dizajna i tekstura. Kako stječete samopouzdanje i iskustvo s ukrašavanjem, možete promijeniti i proširiti svoje prozorske tretmane.
Ako ste umorni od istih starih dosadnih draperija i zavjesa, sada je vrijeme da napravite promjenu. Prati ove korake. Potražite savjete i ideje u knjigama, časopisima i web stranicama. Na putu ste do kompletne izrade prozora.

Blog Farm Pro Recenzija

Prije nego što počnemo, upozorit ću vas da Blog Farm Pro nije za lažno razmišljanje. Morat ćete biti prilično iskusan