HEKLANJE

10 savjeta za točnu registraciju domene

TEMU APP 100 E KUPON

Trebali biste razmisliti o registraciji naziva domene prije nego što to stvarno učinite. Mnogi ljudi smišljaju privlačno ime ili osjećaju potrebu zaključati svoje ime i žure kupiti naziv domene. Ali postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir u nazivu vaše domene. Naposljetku, naziv vaše domene produžetak je vašeg poslovanja i vašeg imidža – zar ne želite projicirati onaj pravi?

Ovih deset savjeta pomoći će vam da odaberete pravi naziv domene za sebe i/ili svoju tvrtku.



1. Ekstenzija koju odaberete daje izjavu korisniku o tome gdje se nalazite i koga želite privući. Na primjer, .co.uk govori ljudima da poslujete izvan Ujedinjenog Kraljevstva, a .ca im govori da poslujete izvan Kanade. Ako vam je to važno, registrirajte se u skladu s tim. Ako biste radije na njih ostavili dojam da su globalna tvrtka ili sa sjedištem u SAD-u, odaberite .com naziv.

2. Koristite uglednu uslugu registracije. Nažalost, neke usluge registracije domene tek su nešto više od prijevare. Oni su samo posrednici. Vi im kažete naziv domene koji želite, a oni ga registriraju, uz naknadu višu nego što biste vi platili! U najgorem slučaju, oni zapravo registriraju naziv domene pomoću svojih podataka, tako da vam postaje vrlo teško učiniti bilo što s nazivom domene.
Istražite pozadinu tvrtke prije nego što kod njih registrirate domenu.

3. Koristite ključne riječi u nazivu svoje domene. To će ponekad pomoći tražilicama u rangiranju vaše web stranice. Na primjer, ako prodajete gurmanske poslastice za pse online i iz vlastite trgovine, ali naziv vaše tvrtke je “Laura’s Homemade Snacks”, razmislite o dva naziva domene: jednom za naziv tvrtke, a drugom za ključne riječi. U ovom slučaju možete odabrati “gourmetdogtreats.com” kao naziv svoje domene kako biste tražilicama i onima koji pretražuju predstavljali ono o čemu se radi.

4. Kratka imena lakše je ispravno napisati. Što je lakše zapamtiti i upisati: gourmetdogtreats.com ili laurashomemadeandgourmetdogsnacks.com?

5. Izbjegavajte zaštitne znakove drugih tvrtki. Poznato je da tvrtke tuže vlasnike web stranica zbog kršenja autorskih prava i zaštitnih znakova, stoga budite vrlo oprezni ako pokušavate izigrati postojeći posao. Provjerite jeste li registrirali naziv domene u dobroj vjeri i razmislite o mogućnostima i vezama koje bi mogle postojati između vas i druge tvrtke.

6. Izbjegavajte crtice. Ponekad morate koristiti crtice jer nema jednostavnog imena. U tom slučaju, bolja ideja je smisliti potpuno drugačije ime. Problem s crticama je taj što korisnici mogu na kraju posjetiti pogrešnu stranicu. Ako pokušate registrirati gourmetdogtreats.com, ali je već zauzet, umjesto toga možete odabrati registraciju gourmet-dog-treats.com. Ali riskirate da vas netko pokuša pronaći kako upisujete prvu adresu. To znači da gubite posao. Bolje da umjesto toga pokušate registrirati naziv kao što je homemadedogtreats.com.

7. Razmislite o kupnji nekoliko različitih ekstenzija kako nitko drugi ne bi mogao utjecati na vaš uspjeh registracijom sličnog naziva. Na primjer, ako registrirate homemadedogtreats.com, možete također uzeti .net i .org (s istim nazivom), jer su to najpopularnije ekstenzije nakon .com. Na taj način nitko ne može registrirati homemadedogtreats.net i pokušati iskoristiti vaš uspjeh.



8. Potražite tvrtke koje nude telefonsku podršku. Ako imate problema s nazivom domene, morate biti u mogućnosti kontaktirati tvrtku i razgovarati s nekim. Ako nema telefonskog kontakta, to može biti znak da ne poslujete s renomiranom tvrtkom.

9. Potražite akreditacije (tj. ICANN). Renomirane tvrtke tražit će akreditacije jer znaju da to poboljšava njihov poslovni imidž ako budu dio grupe koja provodi dobru poslovnu etiku i praksu. Nedostatak akreditacije ne znači nužno da je tvrtka loša, ali može značiti da. Ako tvrtka koju tražite nema akreditaciju, svakako provjerite druge stvari poput telefonske podrške, postupaka plaćanja itd.

10. Nakon što pronađete tvrtku koja vam se sviđa, potražite na Googleu “registracija domene”. Pojavljuje li se vaša odabrana tvrtka na prvih nekoliko stranica rezultata ili samo preko Adwordsa? Ako je ovo drugo, možda nisu dugo postojali i možda nisu ugledni. Legitimna tvrtka sa solidnim iskustvom bit će rangirana u Googleovoj tražilici, posebno na prvih nekoliko stranica. Čuvajte se tvrtki za registraciju koje možete pronaći samo u AdWordsu.



Ovih deset savjeta pomoći će vam pri registraciji naziva domene.

Kako spriječiti srčani udar?

Samo 5 zdravih navika može spriječiti gotovo 80 posto primarnih srčanih napada u muškaraca. Ovih 5 zdravih navika uključuju zdravu