HEKLANJE

10 sigurnosnih savjeta za korištenje električnog alata

TEMU APP 100 E KUPON

Električni alati su nezamjenjivi za profesionalce i one koji se bave DIY poslovima poboljšanja doma. Omiljeni su jer pomažu korisnicima da uštede vrijeme, a također olakšavaju posao. Međutim, njima je potrebno pažljivo rukovati jer inače mogu dovesti do ozljeda. Nesreće se obično događaju zbog nemara, dosade i pretjeranog samopouzdanja. Imajući na umu sljedećih 10 sigurnosnih pitanja, moguće je raditi na zadovoljavajući i siguran način s električnim alatima.
Zaštitne naočale: One sprječavaju da prašina, krhotine, strugotine, krhotine od stakloplastike itd. dospiju u oči. Zaštitne naočale su jedan od najosnovnijih dijelova sigurnosne opreme koji se mora koristiti pri radu s električnim alatima.
Zaštita za uši: Električni alati mogu stvarati mnogo buke, koja može zvučati glasnije u zatvorenom okruženju radionice; kako bi se smanjila oštećenja ušiju, poželjno je nositi čepiće za uši.
Poznavanje pravih alata za posao: Važno je poznavati prave alate za posao kako biste izbjegli ozljede i oštećenja materijala. U tu svrhu, preporučljivo je temeljito pročitati upute za uporabu isporučene s opremom i upoznati se s preporučenim sigurnosnim mjerama.
Ispravan način korištenja alata: Alat se ne smije nositi za uže; alate koji se ne koriste treba isključiti; i dok rukujete alatom spojenim na izvor napajanja, prste treba držati podalje od prekidača za uključivanje/isključivanje.
Prava odjeća: Dugu kosu treba vezati i izbjegavati široku odjeću. U idealnom slučaju, treba nositi odjeću koja pokriva cijelo tijelo i koristiti teške rukavice kako bi se izbjeglo ozljeđivanje ruku od oštrih predmeta i krhotina. Maske sprječavaju udisanje štetnih sitnih čestica materijala na kojem se radi. Mogu se nositi i radne čizme s čeličnim prstima i zaštitne kape.
Provjera alata: Električni alati ne smiju se koristiti u mokrim okruženjima i nikada se ne smiju umočiti u vodu; treba ih povremeno provjeravati ima li izloženih ožičenja, oštećenih utikača i labavih iglica utikača. Narezane žice mogu se zalijepiti trakom, ali ako se čini da je posjekotina duboka, kabel treba zamijeniti. Alati koji su oštećeni ili oni koji zvuče i osjećaju se drugačije kada se koriste trebaju se provjeriti i popraviti.
Čistoća u radnom prostoru: To treba održavati jer se nakupljene čestice prašine u zraku mogu zapaliti iskrom. Naravno, zapaljive tekućine treba držati pokrivene i dalje od mjesta na kojem se koriste električni alati. Nepretrpan radni prostor također olakšava manevriranje električnim alatom; često ometanja uzrokovana zapetljanim kabelom mogu dovesti do nesreće.
Njega s posebnim alatima: Mitra i stolne pile trebaju se koristiti sa stezaljkom za brzo otpuštanje, odnosno s probijanjem za drvo. Posebno treba biti oprezan pri korištenju pištolja za čavle i brusilica s električnim remenom.
Držite alate na mjestu: Električne alate treba vratiti u svoje ormariće nakon upotrebe kako ih ne bi koristila neovlaštena i nesposobna osoba.
Rasvjeta: Važno je koristiti odgovarajuću rasvjetu tijekom rada s električnim alatima, osobito pri radu u podrumu i garaži gdje osvjetljenje možda nije zadovoljavajuće.

Smart Lipo laserska liposukcija

Liposukcija je prepoznata kao koristan tretman za dramatično oblikovanje linija tijela i uklanjanje ružnog potkožnog masnog tkiva. Tradicionalna liposukcija koristi