HEKLANJE

3 dobre online poslovne situacije kada ima smisla koristiti Paypal.

Autorsko pravo 2006. B Hopkins

Svakog dana sve veći broj ljudi ulazi u svijet internetske trgovine ili e-trgovine kako bi prodavali svoju robu i usluge na mreži. Kada se trgovci prvi put upuste u internetsku sferu, mogu dobiti preko glave korištenjem rješenja koja su preskupa, presložena ili jednostavno imaju previše značajki od onoga što trgovci uistinu trebaju.



Dobra je vijest da postoje rješenja koja trgovcu koji se prvi put bavi e-trgovinom na mreži omogućuju prodaju svojih proizvoda i usluga uz mnogo manje obveze i troškova od strane trgovca. Rješenja kao što je Paypal prvi put u e-trgovini nude priliku da odu u online carstvo i pokvase noge bez utapanja. Morate slijediti standardne sigurnosne mjere opreza povezane s rješenjima kao što je Paypal i oni mogu biti na putu za zaradu na mreži.

Sljedeći odjeljak proći će kroz ono što ćete vi kao trgovac morati uzeti u obzir ako mislite da će vam sustav za obradu plaćanja kao što je Paypal odgovarati ili ne.

1. Nizak mjesečni obujam poslovanja na vašoj web stranici za e-trgovinu

Ako nemate puno rasprodaja na web-mjestu za e-trgovinu, a posebno ako se radi o jeftinim artiklima, razmislite o korištenju sustava trgovačkih računa koji se plaća prema korištenju, kao što je Paypal. Obično ove vrste rješenja za obradu plaćanja imaju viši postotak koji naplaćuju trgovcu. Ponekad može iznositi čak 15% cijene artikla koji prodaje online trgovac.

Tipični trgovački računi obično imaju mjesečnu naknadu povezanu s računom, bez obzira prodajete li nešto online ili ne. Oni također imaju niži postotak koji naplaćuju trgovcu, tako da će za veće količine trgovac na kraju uštedjeti novac s ovim rješenjem.

Kada odlučujete koju biste vrstu računa trgovca trebali dobiti, trebali biste odrediti troškove povezane s obradom trgovca na temelju procijenjenih mjesečnih količina prodaje. Na primjer, ako očekujete da ćete prodati 15 artikala koji u prosjeku koštaju 25 dolara svaki, tada odredite koliko bi vam procesor treće strane poput Paypala naplatio za to, a zatim koliko bi vam standardni procesor računa trgovaca naplatio za mjesec dana na temelju isti volumen. Prolazeći kroz ovu vježbu, vidjet ćete da ćete otkriti točku rentabilnosti na kojoj ćete plaćati manje koristeći standardni trgovački račun za razliku od procesora treće strane kao što je Paypal.

2. Novi ste u cijelom konceptu e-trgovine



Ako ste tek počeli prodavati svoj proizvod ili uslugu putem interneta (e-trgovina), možda bi imalo smisla koristiti procesor treće strane, kao što je Paypal, za obradu vaših plaćanja putem interneta. Na ovaj način niste prisiljeni sklapati dugoročne ugovore i možete ga prekinuti s korištenjem ako vaše poslovanje ne funkcionira. U većini slučajeva to možete učiniti bez potrebe za nastavkom plaćanja dodatnih naknada, kao što je mjesečna naknada za uslugu, ovoj vrsti procesora trgovačkog računa. S Paypalom je jednostavno ponovno pokrenuti online obradu bez ikakvih dodatnih troškova, ako odlučite još jednom pokušati svom online poslovanju.

3. Prodajete svoje artikle na Ebayu

Ebay je danas jedna od najvećih prodajnih platformi na internetu. Ebay je postao toliko uspješan da su čak kupili i Paypal. Ebay prihvaća plaćanja putem drugih načina osim Paypala, ali su ga postavili tako da je lakše obavljati svoje transakcije putem Paypala nego drugim metodama.



Ako obavljate velik broj transakcija putem Ebaya, možda bi imalo više smisla koristiti vlastiti račun za obradu trgovca jer ćete tako uštedjeti mnogo novca. Međutim, prosječni prodavač na Ebayu obično nema toliko količine da opravda korištenje vlastitog računa trgovca na mreži, osim ako ga već koristi za drugu internetsku tvrtku.

Različite potrebe trgovca e-trgovinom zahtijevaju različita rješenja. Nipošto ne postoji rješenje tipa “jedna veličina za sve”. Rješenja za obradu trgovaca koja dobro funkcioniraju za jednog mrežnog trgovca mogu izazvati katastrofu za drugog. Najbolje što online trgovac može učiniti jest odrediti očekivani obujam prodaje i svoje potrebe, a zatim pronaći rješenje koje mu najbolje služi. Za trgovce koji su novi u e-trgovini i ne očekuju da će generirati puno prometa, Paypal može biti dobro rješenje za početak.