HEKLANJE

3 elementa uspješne reklamne kampanje

TEMU APP 100 E KUPON

Većina vlasnika tvrtki ne istražuje nove marketinške strategije sve dok ne dožive nagli pad svojih prihoda. Oglašavačke kampanje nisu vječne. Oni se razvijaju i rastu, poboljšavaju i degeneriraju. Većina radi kod kuće ili vlasnici malih tvrtki izdvajaju pozamašnu količinu novca za dobru reklamnu kampanju i onda je ostave da se osuši.

Prva strategija za uspjeh nalazi se u načinu na koji gledate na svrhu reklamne kampanje. Dobra reklamna kampanja treba učiniti tri stvari. Prvo, treba prikupiti podatke o tržištu. Tko kupuje. Što je vruće, a što nije.



Drugo, treba prikupiti vitalne podatke o ljudima koji kupuju na vašoj web stranici. To se može sastaviti u profil koji vam pomaže odrediti kako najbolje dosegnuti svoje ciljno tržište. To je alat za istraživanje tržišta koji pomaže odrediti koje vrste oglašavanja funkcioniraju, u koje doba godine.

Treće, trebalo bi ‘brendirati’ vaše ime i logo. Uspješna reklamna kampanja utisnut će naziv tvrtke i logo u podsvijest ljudi. To povećava njihovu reakciju ‘odluke o kupnji’ kada posjete web stranicu

Na primjer, online kupnja dramatično raste neposredno prije Božića, ali samo ako je pristupnik za plaćanje brz i jednostavan za korištenje. Međutim, ako korisnik mora napustiti web stranicu da bi koristio pristupnik plaćanja, kao što koristi paypal.com, tada se statistika ne mijenja. Međutim, pay gateway ne utječe na prodaju ljeti.

Primijetit ćete da niti jedan aspekt reklamne kampanje nije prodaja proizvoda – to je posao vaše web stranice. Uspješan voditelj marketinške kampanje nikada ne mjeri uspjeh reklamne kampanje na temelju prodaje.

Velike korporacije reći će vam da uspješna reklamna kampanja može trajati mjesecima prije nego što se rezultati pojave u računu dobiti i gubitka.

Oglašavačku kampanju treba često pregledavati i uspoređivati s novim metodama u lovu na nova ‘vruća tržišta’. Međutim, vruća tržišta vrlo brzo pregore. Vrtlog promjena koji neprestano prolazi tržištem snažan je balanser. Malim poduzećima daje prednost u odnosu na slonove koji se kreću sporo i reagiraju na promjene u mjesecima, a ne u tjednima.

To je istina, ali treba postojati ravnoteža. Uvijek zadržite 80% marketinškog proračuna u isprobanim i istinskim marketinškim metodama – čak i ako ne nude velike nagrade. Ostalih 20% marketinškog proračuna besplatno je za istraživanje novih medija za oglašavanje. Nemojte ništa popuštati. Pogledajte kakva su se bogatstva stekla kada su youtube.com i myspace.com skočili do neba. Nekoliko mjeseci oglašivači su zgrabili milijune.



Također je važno držati prst na pulsu stanovništva. Postoji vrijeme da brendirate svoju tvrtku i vrijeme da se odvojite od gomile i stvorite novi imidž za sebe kao što je Calvin Cline napravio sa svojim reklamama za donje rublje.

Ono što je važno zapamtiti je da se usredotočite. Calvin Cline nije pokušao prodati donje rublje svim dobnim skupinama, usredotočio se na usku nišu. Rad kod kuće i vlasnici malih tvrtki moraju naučiti ovu lekciju – nišni marketing tajna je zarađivanja milijuna.

Potencijal je ogroman. Pametnu konkurenciju i novu tehnologiju treba promatrati kao marketinške alate, a ne prijetnje. Ostati na vrhuncu je sve o inovaciji i kreativnosti. Novac više nije prvi element uspjeha. Mnoge male tvrtke postaju međunarodne s malim proračunima.



Kupaonski namještaj

Postoje luksuzni kupaonski aranžmani koji se mogu postaviti tijekom projekta preuređenja kupaonice. Ovi izbori mogu uključivati umivaonike koji su obloženi