HEKLANJE

3 pravila za ženu kojoj je dosadilo biti “dobra”

TEMU APP 100 E KUPON

Od djetinjstva ju je nadahnjivala ideja da svi trebaju biti dobri, pomozite, molim vas. I nije važno što se to radi nauštrb nečije udobnosti, mentalnih i fizičkih resursa. Kao rezultat, ova je žena oblikovala glavni cilj u komunikaciji – udovoljiti svima. Ali jednog dana to će postati dosadno.
Jednom kad sam pitao savjetnika, znam kako uspijeva održati savršenu disciplinu i tjera djecu da rade upravo ono što joj treba. – Oh, vrlo je jednostavno! – rekao je savjetnik. – Prvo morate izmisliti bezvrijedne omote od bombona: kuglice, naočale, usmeni poticaj. A onda im zaprijetiti da će ih odvesti. Radim već dugi niz godina i to uvijek uspije.
Kad sam se umorio od toga da budem dobar za sve
, pomislio sam: što ako i dalje djeluje? Niste li sreli ljude koji su spremni sebi stvarati znatne neugodnosti, samo da nikoga ne uznemire?
Prvo pravilo odrasle žene: niste licitari koji bi se svima svidjeli
Iz životnog iskustva ona zna da je zahtjev da se uči samo s A, da se dobro ponaša, da čvrsto sjedi na koljenima i da se svima neselektivno sviđa izmišljen kako bi djevojčici olakšao upravljanje.
Dvije su boje: crna i bijela, a nijansi je više. Ne možete proći cijeli svoj život u bijeloj odjeći, a da na nju ne nataknete ni malu trunku. Ponekad, da biste postigli svoje ciljeve, morate biti u stanju postojano podnijeti negativnost prema sebi. Dopustite si da nekome budete loši, bez previše razmišljanja i bez isprike na svakom koraku za ono što jeste.
Svatko se može prihvatiti kao dobar, uspješan, ukusan, namazan od glave do pete slatkim sirupom glumljene dobrohotnosti. Samo se odrasla osoba može bez razloga prihvatiti kao lošeg, gubitnika i dosadnog čovjeka.
Ova je misao mogla spasiti milijune dobrih djevojaka od nevolje. Iz neuspjelog braka i supruga nasilnika, iz ropstva u službi, kada poslodavac istiskuje sokove za minimalnu plaću, iz tiranije vlastitih roditelja i “prijatelja”. Dovoljno je samo prestati se truditi biti licitari, ugodni i prikladni za sve.
Drugo pravilo odrasle žene: nikad ne preuzimajte tuđu odgovornost.
Dobra djevojka urednih lukova naučena je nositi cijelu težinu svijeta na svojim krhkim ramenima. Zdravlje bake ovisi o njenom ponašanju. Moja baka ima općenito bolesti srca. Ovdje će djevojčica trčati, skakati, a baka će to uzeti i umrijeti od žalosti. A djevojka će biti kriva, kriva! Nije se imalo što za skočiti!
Raspoloženje majke ovisi o učinku djevojčice. To bi bila izvrsna djevojka – moja bi majka bila sretna. Ali djevojčica je dobila četvorku. Ili možda – oh, užas! – i zgrabio jednom trojicu. Pa, sve, sad će mama plakati, plakati i preplavit će cijelu sobu suzama, cijelu kuću i cijelo susjedstvo. A čak će i malo podići razinu svjetskih oceana. A tko je za to kriv? Djevojka!
Vi se smijete, a ja znam odrasle žene koje još uvijek čuju takve optužbe. Istina, u verziji za odraslije. Na svojim ramenima još uvijek nose čitavu težinu svijeta. Samo je svijet odraslih u usporedbi s djetetom puno teži. Toliko je težak da se može zdrobiti.
Takve se žene toliko muče da se razbole od stvarnih bolesti, za razliku od svojih baka (u pravilu one koje najviše “umiru” od dječje buke, bake žive i do 90-95 godina). Izgaraju poput svijeća u raznim poslovima “pomoći”. I onda žive tako – izgorjeli, iscrpljeni, noseći tuđe križeve i živeći tuđe živote. Preuzimanje odgovornosti za sebe veliki je blagoslov. Ovdje su važna oba dijela. I “odgovor” i “za sebe”.
Treće pravilo odrasle žene: ne dopustite sebi da postanete zarobljeni konj
Ljudi razmišljaju u klišejima i vole davati savjete. To zapravo uopće nije vijest. Problem je što se ovi savjeti temelje na vlastitom stanju i dobrobiti.
Na primjer, Vasilisa Mikhailovna Mudra sramoti mladu majku zbog svoje prljave kose, žurno okupljene u štakorskom repu na zatiljku. Ona vjeruje da je lijepa uredna frizura veliki bonus i ne razumije kako takvo što dobrovoljno možete odbiti.
Za VM Wise to je zapravo tako – približava se mirovinskoj liniji, a njegovani izgled omogućuje joj da duže ostane na konjima i zadrži utjecaj i prihode. A mlada majka s repom stvarno nije spavala nekoliko noći – dijete ima akutnu respiratornu bolest. Ili kolike. Ili se režu zubi. A najbolji joj je oporavak resursa sada dobro naspavanje. A frizura (teretana, tečajevi manikure i samorazvoja) nedopustivo je rasipanje resursa.
Ako Vasilisa Mikhailovna napravi rep, to je gubitak resursa. Ako je mama – oporavak resursa. A može biti vrlo teško odgonetnuti što se točno događa.
Dobra djevojka nije navikla shvaćati što ima, gdje – gdje je višak, a gdje nedostatak. Stoga, u nadi da se oporavi i postigne nekakav ideal, ona čini puno nepotrebnih pokreta koje joj je propisalo društvo, a na koja bi se mogao staviti veliki zasun. Odrasla žena uči svoje tijelo i svoje srce, oslanjati se na vlastite osjećaje, a ne ponavljati za drugima.
Čini se da je teško biti odrasla žena. Pogledajte koliko trebate da biste mogli. Ali zapravo je to puno lakše nego ispuniti u početku nemoguću misiju: ​​pokušati ugoditi svima, biti odgovoran za cijeli svijet i slušati svakoga, umjesto da slušate sebe.