HEKLANJE

3 senzacionalna visokoprofitabilna, jeftina internetska poslovna modela koja možete postaviti danas (i početi viđati profit sutra).

Daleko je lakše, jeftinije i isplativije pokrenuti online poslovanje nego offline. Za modele koje ćemo pogledati u ovom članku nije potreban genij. Krenimo:

Web analitika pruža alate za razumijevanje vašeg tržišta; od njihovih obrazaca ponašanja i kupovne sposobnosti do vjerojatnosti: što vaša tržišna niša želi, kako natjerati posjetitelje vaše stranice da se stalno vraćaju i na kraju kako ih pretvoriti u odane kupce.



Današnji internetski marketing u procvatu postao je izazovniji i konkurentniji ne samo s rastom internetskog poslovanja, već i zato što se sve više internetskog poslovanja gasi čim je počelo. To je prije svega zbog loše analize tržišnih trendova, demografije; te nekoliko kvalitativnih i kvantitativnih čimbenika.

— Tri faktora koja treba uzeti u obzir u online marketingu:

Postoji nekoliko čimbenika koje internetske tvrtke uzimaju u obzir kako bi odredile svoj uspjeh ili neuspjeh. Broj posjeta, odnosno broj pregleda stranice, nekada je bio jedan od takvih faktora. Oni prvenstveno govore mnogo o tome kako surfači vide vašu stranicu. Ali tada su online trgovci željeli saznati više od toga koliko su puta pregledani. Web analitika je osmislila formulu koja bi profilirala svakog jedinstvenog posjetitelja i pohranila njihove informacije za buduću upotrebu kako bi se isto tako moglo utvrditi kada dođe do ponovnih posjeta. Iz ovih profila trgovac dobiva ideju o tri važna W: tko, što i kada.

Tko – vas posjećuje. Tko je bio zainteresiran na prvi pogled, ali nikada nije pogledao nijednu drugu stranicu na vašoj stranici? Koga ste toliko zaokupili da je kupio vaše proizvode/usluge? Tko je odvojio vrijeme da ispuni vaše upitnike ili tko je odustao od kupnje nečega usred prodaje? Kada odgovorite na ova pitanja, sada možete vidjeti tko su oni koji mogu postati potencijalni kupci i oni koji su tek svratili na vašu stranicu.

Što – jesu li tražili što ih je dovelo do vas? Je li vam ih tražilica koju su koristili ispravno donijela? Kakve proizvode/usluge im trebaju, a koje biste možda mogli ponuditi u budućnosti? Na taj ćete način znati koje proizvode ili usluge možete poboljšati kako bi bolje odgovarali vašim posjetiteljima. Na kojim su stranicama provodili najviše vremena? Što je donijelo veći prihod? Možda ih je potraga pogrešno dovela do vas, ali putem web analitičkih informacija možda ste saznali njihove specifičnosti i osmislili plan igre koji bi vam omogućio da im pružite ono što traže, u bliskoj budućnosti.

Kada – pogledali su vašu stranicu. Ove informacije vitalni su dio vaše formule za uspjeh. Određivanjem sati najvećeg i manjeg prometa koji su vas gledali, možete formulirati marketinške sheme koje bi mogle povećati posjete web-mjestu, smanjiti stope napuštanja stranice i napuštanja.

— Kako ovi čimbenici pomažu u nultom dolasku na vaše tržište:



Ova tri W-a pomoći će vam da odredite koje dijelove vaše web stranice treba poboljšati. Također možete znati kako izmijeniti svoj web dizajn na način koji će više zadovoljiti vašu tržišnu nišu i utjecati na njihovu kupovnu moć ili izvršiti opću preobrazbu korištenjem demografskih podataka vaše publike. Sigurno ste ih prikupili iz zamršenog i detaljnog izvješća web analitike. Oni također mogu otkriti privlačite li pravi promet. Ako imate brojne posjete, ali su stope napuštanja i odustajanja gotovo jednake njima, velika je vjerojatnost da privlačite pogrešnu publiku. Od početka internetskog marketinga i online poslovanja, ova industrija nikada nije imala više pomoći nego kada je web analitika ušla na scenu.