HEKLANJE

3 snažne tehnike izgradnje samopouzdanja

TEMU APP 100 E KUPON

U mozak dobiva iskustvo spasiti tijelo od opasnosti. Stoga neprestano bilježi sve negativno i zapisuje loša iskustva i pogrešne radnje na podkorteksu. Ova moždana funkcija ometa izgradnju samopoštovanja i samopouzdanja.
Želite li izgraditi povjerenje u sebe i svoje sposobnosti pomoću ove snažne i učinkovite tri tehnike? Naravno da jesi! Tri tehnike za povećanje samopoštovanja i samopouzdanja djeluju i postaju moćne samo ako ih koristite – nema dovoljno čitanja.
3 psihotehnike za jačanje samopoštovanja i samopouzdanja
Lažna nota svirana neuspješno samo je lažna nota. Lažna nota svirana s povjerenjem improvizacija je.
Bernard Weber
Samopouzdanje je visoko samopoštovanje potkrijepljeno djelovanjem.
Naš mozak osmišljen je da akumulira iskustvo kako bi spasio naša tijela od opasnosti. Zato neprestano popravlja negativno i zapisuje sva loša iskustva, sva naša pogrešna djelovanja na podkorteksu. Da bi se doseglo i koristilo u trenutku opasnosti. Ovom je funkcijom mozga vrlo teško izgraditi samopoštovanje i samopouzdanje.
Moraju se uložiti napori u osposobljavanje mozga za traženjem provjere naše snage kao temelja za samopouzdanje. Da biste to učinili, morate uvjeriti svoju podsvijest u vlastitu moć (od riječi “može”), u svoju snagu. Kao “čovjek je rekao – čovjek je rekao.”
Naime, ovi su zadaci namijenjeni služenju ove 3 tehnike:
Vježbajte 100 koraka
Ili malu akcijsku tehniku. Morate započeti s tim za one koji neprestano sumnjaju u vlastite sposobnosti. Razvija vještinu kratke udaljenosti između „začeta i gotova“. Uzmite tipičan dan i zakažite 100 ili više jednostavnih radnji. Ustala je iz kreveta. Šminkala se. Otišla pod tuš. Tuširala se. Stavila kotlić. čaj. Sjednite za stol … Ispada neka vrsta kontrolnog popisa. Sutradan, čim se probudite, poduzmite ove upute za akciju i započnite. Recite: “Sad ću ustati iz kreveta, uzmi cool. zar ne? Idem se tuširati sada. Hajde. Idem sada. “Ti se istuširaj i tako do kraja dana. I tako tjedan dana Povjerenje u svoje sposobnosti, u činjenicu da što god mislim da ću učiniti, raste doslovno iz minute u minutu.
Dnevnik Pitagore
Ovo je tehnika za akumuliranje pozitivnih postignuća. Završiti u 2 faze. Na prvom s obiteljskim albumom sjetite se i zapišite sva značajna postignuća i razloge za ponos iz prošlosti. Na drugom – svake večeri najmanje 3 mjeseca zapišite svaku svoju uspješnost, postignuća i razloge za osmijeh svake večeri.
Uključite pozitivno
Stvorimo vilicu u mozgu i činimo da um slijedi pozitivan put. Crpimo snagu iz prve tehnike i materijale iz prvog dijela pitagorejskog dnevnika – označimo je u obliku pozitivne izjave:
“Moćna sam osoba. Sve što imam na umu postižem samopouzdano i brzo. Moj život vrijedi živjeti.” Ili smislite naglasak na samopouzdanju. Čim mi u glavu uđu uvjerenja koja mi oduzimaju samopouzdanje i snagu (kao da sam gubitnik ili sam loša majka), interno kažemo STOP i mentalno prebacimo strelicu na novi put – fokusiramo se na novi mislili i proželi našu podsvijest slikama našeg uspjeha iz sjećanja.
Jednostavno je napisano, ali nije baš lako za napraviti – potrebna vam je podrška, briga, vještine samopomoći i sposobnost traženja vanjske pomoći.