HEKLANJE

4 koraka do namjenskog poslužitelja

1) Pouzdanost

Ovo nije trenutak koji možete u potpunosti prepoznati samo gledajući njihovu web stranicu, stoga ćete morati dobiti radove istraživanja. Uvijek je primjenjiva ideja dovršiti pretragu o domaćinu kako biste pronašli recenzije prošlih ili sadašnjih klijenata. Da biste to učinili, jednostavno pretražite pomoću Googlea ključne fraze koristeći naziv tvrtke. Na primjer, pregled Rackspacea ili pregled EV1Serversa, ili čak možete napraviti korak dalje, pregledom foruma za podršku domaćina ako ga imaju. Tamo možete lako pronaći onoliko informacija koliko vam je potrebno. Kako to pomaže u pogledu pouzdanosti? Jednostavno, može pokazati koliko brzo odgovaraju na pritužbe i probleme pregledom onoga što su prošli ili sadašnji klijenti rekli, a objave na forumima mogu pokazati kako postupaju s povratnim informacijama kupaca.



2) Trošak

Svi mi tražimo posao s visokom vrijednošću. Želja je da u stilu sada utječemo na tržišnu cijenu kada izaberemo otpuštenog poslužitelja. Odabir poslužitelja od 29 USD mjesečno možda nije najbolja opcija ako je podržan slabom podrškom i možda je vaš poslužitelj napravljen od recikliranog hardvera. Imajte na umu da ovo ne znači da jeftini namjenski poslužitelji proizvode uslugu niske kvalitete, ali kažem da u 8 od 10 slučajeva dobijete ono što ste platili. Kupujte cijene i zabilježite cijenu svakog hosta zajedno sa specifikacijama poslužitelja, propusnošću, mrežom i garancijama podrške. Pregledajte svaki i tada ćete moći zaključiti koji je doista najisplativiji. Isplati li se stvarno imati poslužitelj od 29 USD mjesečno sa samo 256 MB RAM-a koji bi mogao biti spor i ne reagirati ako ga pogodi skok prometa? Na vama je da odvagnete te opcije.

3) Podrška

Ovo je mukotrpno za srodne probleme kao što su zastoji, ddos napadi i karakteristični problemi koji se odnose na vaš poslužitelj. Najvažnije je da se posavjetujete s timom za pomoć prije kupnje poslužitelja. Zašto? Jednostavno za vas koji žudite odbiti njihov odgovor prije ulaganja bilo kakvih sredstava. Ako radije ne biste slali e-poštu ili telefon prije kupnje, ako web mjesto o kojem razmišljate ima forum za podršku, možete se registrirati i ondje objaviti svoje tehničko pitanje ili pregledati postavljena pitanja prije nego što dobijete bolju ideju kako solidni su njihovi tehničari za podršku u pogledu odgovaranja na pitanja.

4) Dugovječnost

To se obično ne navodi kao nositelj budući da su mnogostruke novonastale serverske tvrtke solidne, ali obično je elitni rizik otkriti zaokret da je transakcija bila u poslu. Možete zapečatiti whois naziva domene hosta da vidite koliko dugo host posluje. To može biti dobar pokazatelj da ih čeka dugo ako su tu već neko vrijeme. Ovim se ne želi diskreditirati odabir nove tvrtke, budući da se mnogi solidni hostovi poslužitelja redovito pokreću i postižu veliki uspjeh. Jednostavno dobro procijenite kada razmatrate hoćete li se odlučiti za hosta koji postoji već godinama umjesto onog koji tek počinje. Ovdje bih trebao istaknuti da će se u nekim slučajevima noviji domaćini jače boriti za vaše poslovanje i pružiti vam ukupno bolju podršku na početku u nekim slučajevima jer oni stvarno cijene vaše poslovanje. Ovdje je stvarno bacanje, tu će tvoji prirodni instinkti za donošenje odluka morati biti odlučujući faktor.

Kako se nositi s ćelavošću

Općenito, kada vam kosa počne sijediti, to možete lako popraviti s malo dobro promišljenog bojanja. Ali s ćelavošću… pa, morate