HEKLANJE

4 pravila koja morate pratiti da se riješite celulita

Celulit je izgled kože u obliku narančine kore uzrokovan slabom cirkulacijom krvi i akumulacijom masnoća, vode i toksina. Ali što uzrokuje celulit? I kako se riješiti celulita?
Ovo ružno stanje nazvano celulit je vezano uz nekoliko činjenica:
– Neadekvatna prehrana
– Manjak tjelesne aktivnosti
– Dijete za gubljenje kilograma
– Hormonalni poremećaj
– Zatvor
– Pušenje
– Višak alkohola
– Stress
– Nesanica
– Uska odjeća
– Nošenje visokih potpetica
Riješite se celulita na nogama, bedrima i stražnjici sa 4 jednostavna pravila. Ako se želite riješiti celulita brzo potrebno je pratiti 4 jednostavna pravila.
1. Uvijek morate početi detoksifikacijom tijela, koja je bit tretiranja celulita. Znači, prvo usvojite laganu hipokaloričku dijetu, ali nutritivno balansiranu i bogatu vodom, voćem, povrćem, smanjite sol i imajte visok unos proteina, držite se podalje masnoća, slatkiša, aditiva i umjetnih okusa.
2. Stres utječe na hormonalni balans, apetit, obnavljanje i tjelesnu sposobnost za oporavkom. To je skriveni problem mnogih bolesti a celulit nije iznimka. Poštujte vrijeme odmora. Spavajte 7 – 8 sati u dobro prozračenoj sobi, bez električnih uređaja i umjetnog svjetla.
3. Hidratacija je bitna za zdravlje vaše kože. Niska konzumacija vode dovodi do skupljanja toksina ispod kože i vodi do dehidracije i gubitka elastičnosti. Pijte najmanje 2 – 3 litre vode svaki dan i čašu vode prije spavanja.
4. Imajte više tjelesne aktivnosti. Najbolji prirodni način za simulaciju i normaliziranje cirkuliranja krvi je fizička aktivnost (gimnastika), sport (bilo koji sport), brzo hodanje, džogiranje, ples, aerobic i masaže (izvedene od strane profesionalnog masera).
Odličan način za brzo uklanjanje celulita su anti celulitne masaže kombinirane sa terapeutskim masažama. Ulja i aromatske substance za masaže imaju blagotvoran učinak na kožu i cirkulaciju krvi kada se kombiniraju sa učinkovitom masažom.