HEKLANJE

4 savjeta za uštedu novca za svakog vlasnika kuće

Mršavjeti. Pronalazak novog posla. Provoditi više vremena s obitelji. Nova godina znači postavljanje novih ciljeva. Zašto ne biste štednju učinili jednim od njih?

Ako ste vlasnik kuće, postoji mnogo načina na koje možete smanjiti troškove i dalje živjeti ugodno. Sljedeći savjeti pomoći će vam da postignete financijski uspjeh.



Kao potrošač naučili ste važnost
uspostavljanje dobrog kreditnog rejtinga kod zajmodavaca. Bilo da kupujete novi dom ili automobil, ili tražite najbolje ponude osiguranja, vaša će se kreditna sposobnost ocjenjivati prema vašoj kreditnoj sposobnosti ili kreditnom rezultatu.

Loša kreditna povijest ili loše kreditne navike ostavit će “crne mrlje” na vašem kreditnom profilu. To uključuje stvari kao što su zakašnjela plaćanja, vlasništvo računa dodijeljenog agenciji za naplatu i, naravno, bankrot.

Uspostavljanje dobrih kreditnih navika, a time i dobre kreditne sposobnosti, poboljšat će vašu kreditnu sposobnost. To će se odraziti na potencijalne zajmodavce koji će vam ponuditi znatno niže kamatne stope i bolje ponude kredita.

Evo 4 savjeta koji će vam pomoći da stvorite blistav kreditni profil:

1) Plaćajte svoje račune na vrijeme

Zajmodavci imaju samo vašu prošlu povijest plaćanja na temelju koje odlučuju o vrsti kreditnog rizika koji im predstavljate. Kako sada otplaćujete svoje dugove pokazuje im kako ćete otplatiti buduće dugove.

2) Nemojte koristiti previše ili premalo kreditnih kartica



Koliko je previše? Koliko je malo premalo? Mnogi kreditni stručnjaci i financijski planeri predlažu da su dvije do četiri kreditne kartice prava kombinacija.

3) Platite barem minimalni dug

Uvijek platite barem minimalni dug, ali nikad manje. I zapamtite, samo plaćanje minimalne uplate znači da će vam trebati godine i godine da otplatite tu kreditnu karticu.



Primjer: otplata kredita od 2000 USD uz godišnju kamatnu stopu od 18% s minimalnom mjesečnom uplatom od 2% (40 USD ili manje) trebat će vam 30 godina da otplatite iznos plus kamate.

4) Redovito pregledavajte svoje kreditno izvješće

Redovito pratite svoje kreditno izvješće iz sva tri glavna kreditna ureda – Experian, TransUnion i Equifax. Provjerite svoj kreditni profil barem jednom godišnje. Pažljivo ga pregledajte i provjerite jesu li sve pogreške ili sporovi iz prošlosti ispravljeni.



Također, ako na popisu primijetite račun za koji znate da ga niste osobno otvorili, odmah se obratite tom kreditoru i kreditnom uredu. To bi mogao biti znak da vam je ukraden identitet. Zatražite postavljanje upozorenja o prijevari na svoj profil i račun kako biste zaštitili sebe i svoj kredit. Krađa identiteta najbrže je rastući potrošački kriminal u Americi, a procjenjuje se da svake godine strada milijun ljudi.

Uspostavite dobre kreditne navike rano u životu i iskoristite prednosti koje će vam vaš dobar kreditni rejting pružiti do kraja vaše financijske budućnosti.

Visa kreditne kartice

Visa. Jasno je da je jedna od najpoznatijih kompanija za kreditne kartice, simbol Visa poznata u cijelom svijetu. U ponudi