HEKLANJE

5 načina da odvratite posjetitelje sa svoje web stranice

Postoji mnoštvo dostupnih izvora koji će vas naučiti kako zaraditi novac na internetu. Dovraga, i sam sam pisao takve tutorijale. No, možda je lakše pokazati što treba činiti, uz lekciju o tome što ne treba činiti. Ovaj članak će vas naučiti kako otjerati posjetitelje sa svoje web stranice uz povike “Izvucite me odavde!” Ako više volite biti sami sa svojom web stranicom i ne želite da vam svi ti dosadni posjetitelji smetaju, slijedite donje smjernice i riješit ćete ih se brzo kao treptaj.

1. Ne navodite na svojoj web stranici što radite ili što prodajete. Neka bude potpuna misterija zašto ste uopće odlučili izgraditi svoju web stranicu. To je poput tajnog kluba — vaši posjetitelji ostaju u mraku. Jeste li bili na ovakvim stranicama na kojima se pojavite i pomislite “O čemu je, dovraga, ova stranica?” Ako ne dajete jasnu izjavu o tome zašto bi vaši posjetitelji trebali potrošiti svoj novac (ili se barem ponovno vratiti), onda ste na putu u pustinjačku zemlju.



2. Zatrpajte posjetitelje s puno informacija. Gotovo jednako loše kao “O čemu je, dovraga, ova stranica?” problem je “O moj Bože! O moj Bože!” stranice. Kao posjetitelj, znate o kojim stranicama govorim. Stranica se otvori i vilica vam se spusti. Postoji more bannera, s poveznicama posvuda i obiljem članaka. Gdje ideš? Što radiš? Reći ću ti što radim. Kliknite na mali “x” u gornjem desnom kutu da se maknete odavde!

3. Zakomplicirajte proces naručivanja. Ne postoji ništa što volim više od stavljanja artikala u svoju košaricu za kupnju i zatim 20 minuta pokušavajući smisliti kako postaviti račun i platiti. Pogodi što? Sigurno ne kliknem gumb “kontaktirajte nas”. Umjesto toga kliknem na “x”. Uspjeli ste se riješiti još jednog dosadnog kupca koji je htio potrošiti novac.

4. Napunite svoju stranicu zastarjelim informacijama i neispravnim vezama. Pfshew. Time si izbjegao posjetitelja. Kliknuli su na poveznicu koja je bila pokvarena — i otišli.

5. Uvjerite se da nema načina da vas zainteresirani kupac ili poslovni partner kontaktira. Bože sačuvaj, mogli biste dobiti neželjenu poštu ako imate svoje podatke za kontakt na svojoj stranici.

Hvala bogu da nemate one proklete mušterije koje vam šalju e-poštu dok pokušavate čitati o ljubavnom životu Brada Pitta.

Očito sam blesav, ali znate da su ovi primjeri istiniti. Vidjeli ste stranice koje izgledaju kao da vas pokušavaju otjerati. Ako trošite vrijeme i energiju na postavljanje web stranice kako biste zaradili novac, onda zaradite nešto novca. Možeš ti to!

Ardelio Della Bella

Ardelio Della Bella nije bio samo propovjednik i misionar, već i znanstvenik i leksikograf. U periodu od dvadeset godina, za

Niske želje i uvjeravanje

Provodim puno vremena razmišljajući o uvjeravanju. Tijekom posljednjih godinu i pol dana proveo sam ogromnu količinu vremena razmišljajući o samouvjeravanju