HEKLANJE

5 osnovnih savjeta za sigurnost kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

U konačnici, vaša je odgovornost čuvanje sigurnosti vaše kreditne kartice. Doista, u najgorem slučaju, ako se može dokazati da ste možda bili nemarni u čuvanju svoje kreditne kartice, mogli biste se naći odgovorni za troškove svih lažnih transakcija na vašem računu ako izgubite karticu. Kako biste to izbjegli, evo 5 osnovnih savjeta za sigurnost kreditne kartice:

Nikada nemojte imati više kartica nego što vam je potrebno



Iako je uvijek preporučljivo imati više od jedne kreditne kartice, u slučaju da se izgubi, nikada ne biste trebali imati više kreditnih kartica nego što vam je potrebno. Glavni razlog zašto je to tako je taj što postaje teže pratiti koje kartice imate i gdje ste ih držali sa više kartica koje imate.

Uvijek čuvajte fotokopiju svojih kartica

Koliko puta su vas pitali koji je broj vaše kartice samo da biste se našli u potrazi za karticom kako biste dobili broj? Sada, što se događa ako vam ukradu karticu, a nemate izvod kreditne kartice pri ruci? Imaš problem! Iz tog razloga, uvijek je najbolja praksa da odnesete fotokopije svoje kreditne kartice kako biste uvijek znali gdje pronaći broj ako se vašoj kartici nešto nesretno dogodi.

Račune uvijek držite odvojeno

Jedan od najvažnijih osnovnih savjeta o sigurnosti kreditnih kartica koje ćete dobiti jest da nikada ne držite svoje kreditne kartice i račune o kupnji kreditnom karticom na istom mjestu – jer vjerojatno nećete ako izgubite karticu ili vam je ukradu, izgubit ćete ili ukrasti i račune. Sada ne postoji način da potvrdite koje su transakcije bile vaše, a koje nisu – ili, ne postoji način da kažete koja je bila posljednja prava transakcija koju ste napravili.

Štoviše, nikada ne vodite evidenciju svog PIN-a s karticom, to samo traži probleme!

Nikada ne dajte broj svog računa nekome koga ne poznajete



Ako vas ikada zatraže da date podatke o svojoj kreditnoj kartici nekome koga ne poznajete, ili tko je inicirao razgovor s vama (umjesto obrnuto) telefonom ili e-poštom, uvijek biste trebali odbiti. Najgore dođe do najgoreg, nazovite izdavatelja kartice i pitajte ga je li u redu da otkrijete informacije ili nazovite osobu koja je pitala. Ako se čini da ispitivač to nerado prihvaća, morate se zapitati zašto!

Nikada ne ostavljajte podatke o svom računu otvorenima za javno gledanje

Možda zvuči prilično jednostavno reći da ‘Joe publici’ nikada ne biste smjeli dopustiti da vidi podatke o vašem računu kreditne kartice, ali zapitajte se sljedeće: “Koliko ste često primali obrazac za pretplatu na publikaciju u formatu razglednice?” Sada, pretpostavimo da ovo dovršite s popunjenim podacima o kreditnoj kartici. Odjednom pola svijeta ima pristup broju vaše kreditne kartice, datumu isteka i potpisu!



Iako gore navedeno može zvučati kao 5 osnovnih savjeta za sigurnost kreditne kartice koje već znate, iznenadili biste se kada biste vidjeli koliko ljudi ne slijedi jedan ili sve od njih!

Unutarnja starica

U redu, svi su čuli za “unutarnje dijete”, zar ne? Nevino stvorenje koje živi u našem “Ja” treba ljubav i

Uobičajeni troškovi kreditne kartice

Posljednjih godina britanska industrija kreditnih kartica doživjela je apsolutno ogromne promjene. Praktički je neprepoznatljiv od industrije koja je bila prisutna