HEKLANJE

5 savjeta za poboljšanje vašeg kreditnog rezultata

Evo 5 savjeta koji će vam pomoći da poboljšate svoj kreditni rezultat.

1. Nabavite kopije svog kreditnog izvješća — zatim provjerite jesu li podaci točni.



Idite na web stranicu Godišnje kreditno izvješće. Ovo je jedini ovlašteni online izvor za besplatno kreditno izvješće. Prema saveznom zakonu, svakih 12 mjeseci možete dobiti besplatno izvješće od svake od tri nacionalne tvrtke za kreditno izvješćivanje
.
Također možete nazvati 877-322-8228 ili ispuniti obrazac zahtjeva za godišnje kreditno izvješće na web stranici Savezne komisije za trgovinu (FTC) i poslati ga na adresu Annual Credit Report Request Service, PO Box 105281, Atlanta, GA 30348-5281.

2. Plaćajte svoje račune na vrijeme.

Jedna od najvažnijih stvari koje možete učiniti kako biste poboljšali svoj kreditni rezultat je platiti svoje račune do datuma dospijeća. Možete postaviti automatska plaćanja sa svog bankovnog računa kako biste platili na vrijeme, ali budite sigurni da imate dovoljno novca na svom računu kako biste izbjegli naknade za prekoračenje.

3. Saznajte kako se određuje vaš kreditni rezultat.

Vaš kreditni rezultat obično se temelji na odgovorima na ova pitanja:

Plaćate li svoje račune na vrijeme? Odgovor na ovo pitanje je vrlo važan. Ako ste kasnili s plaćanjem računa, ako ste račun uputili agenciji za naplatu ili ste ikada proglasili bankrot, ova će se povijest prikazati u vašem kreditnom izvješću.

Koliki je vaš nepodmireni dug? Mnogi modeli bodovanja uspoređuju iznos duga koji imate i vaša kreditna ograničenja. Ako je iznos koji dugujete blizu vašeg kreditnog ograničenja, to će vjerojatno imati negativan učinak na vaš rezultat.



Koliko je duga vaša kreditna povijest? Kratka kreditna povijest može imati negativan učinak na vaš rezultat, ali kratku povijest mogu nadoknaditi drugi čimbenici, kao što su pravovremena plaćanja i niska stanja.

Jeste li nedavno podnijeli zahtjev za novi kredit? Ako ste se nedavno prijavili za previše novih računa, to može negativno utjecati na vaš rezultat. Međutim, ako zatražite kopiju vlastitog kreditnog izvješća ili vjerovnici nadziru vaš račun ili pregledavaju kreditna izvješća kako bi dali unaprijed provjerene kreditne ponude, ti se upiti o vašoj kreditnoj povijesti ne računaju kao zahtjevi za kredit.

Koliko i koje vrste kreditnih računa imate? Mnogi modeli kreditnog bodovanja uzimaju u obzir broj i vrstu kreditnih računa koje imate. Kombinacija zajmova na rate i kreditnih kartica može poboljšati vaš rezultat. Međutim, previše računa ili kreditnih kartica financijskih tvrtki moglo bi naštetiti vašem rezultatu.



Da biste saznali više, pogledajte publikaciju Federalne trgovinske komisije o kreditnom bodovanju na njihovoj web stranici.

4. Naučite pravne korake koje morate poduzeti kako biste poboljšali svoje kreditno izvješće.

“Izrada boljeg kreditnog izvješća” Savezne komisije za trgovinu sadrži informacije o ispravljanju pogrešaka u vašem izvješću, savjete o rješavanju dugova i izbjegavanju prijevara—i više.



5. Čuvajte se prijevara vezanih uz popravak kredita.

Ponekad je najbolji način da popravite svoju kreditnu sposobnost ako to učinite sami. “Popravak kredita: samopomoć može biti najbolja” Federalne trgovinske komisije objašnjava kako možete poboljšati svoju kreditnu sposobnost i navodi legitimne izvore za jeftinu ili besplatnu pomoć.

Rolls-Royceov Thunderbolt

Thunderbolt naziv je legendarnog trkaćeg automobila marke iz 1930-ih. Izgleda kao avion i također je bio tako brz. Sada Rolls-Royce