HEKLANJE

5 uobičajenih pogrešaka koje tjeraju posjetitelje s web stranice

TEMU APP 100 E KUPON

Autorsko pravo 2006. Nikki Mhlanga

Način na koji je vaše web mjesto dizajnirano i predstavljeno utječe na vaše mogućnosti zarađivanja na internetu. Profesionalno dizajnirana i dobro prezentirana web stranica donijet će vam mnogo kupaca i prodaje.



Dakle, koje uobičajene pogreške tjeraju posjetitelje s web stranice?

• Predložak koji je sličan ostalim web stranicama. Postoji mnogo predložaka web stranica koji vam olakšavaju stvari budući da dobivate web stranicu spremnu za rad za vaše internetsko poslovanje; oni dugoročno nisu dobri za vaše poslovanje. Nije dobro za vaše poslovanje ako je vaša web stranica slična stotinama i tisućama drugih. Online korisnici ne žele vidjeti potpuno isti izgled web stranice. Osmislite vlastitu originalnu web stranicu ili ako kupite gotov predložak web stranice, toplo se preporučuje da unajmite nekoga da prilagodi vaš predložak kako biste ga personalizirali i učinili vlastitim.

• Zbunjujuće web stranice. To su web stranice čiji izgled nije učinkovit i ne možete se lako kretati web stranicom. Za neka web-mjesta, naziv web-mjesta, URL i nazivi blogova ne izgledaju povezani s fokusom web-mjesta. Ova web-mjesta također mogu imati mnogo proizvoda i usluga u ponudi koji nisu povezani. Provjerite jesu li vaše web mjesto, kao i usluge i proizvodi koje nudite fokusirani.

• Previše grafika. Previše grafike jednostavno usporava učitavanje vaše web stranice. Za mnoge ljude web stranice s previše grafike mogu biti dosadne i neprofesionalne. Ove grafike ne dodaju mnogo vašoj web stranici u smislu rangiranja u tražilicama ili jednostavnosti prema korisniku, te stoga nisu od pomoći za vaše internetsko poslovanje. Ono što je važno imati na svojoj web stranici je prepoznatljiv, relevantan i kvalitetan sadržaj.

• Neučinkovito korištenje ključnih riječi i fraza. Ovo je bitno za vašu vidljivost na tražilicama. Provjerite je li vaša web stranica dobro optimizirana.

• Web stranica kojoj nedostaju bilo kakve ‘prednosti’ potencijalnim kupcima. Iako uglavnom prodajete usluge ili proizvode svog internetskog poslovanja, vaše web mjesto također mora čitatelju nuditi jedinstvene informacije visoke kvalitete. Također, ako na svojoj web stranici nudite e-časopis ili e-tečaj, on također mora ponuditi neke korisne informacije. Također je dobra ideja da budete kreativni i ponudite mnoge druge ‘stvari’ koje se odnose na vašu web stranicu. Ideja je potaknuti posjetitelje da se ponovno vrate.

Ako želite uspjeti na mreži, važno je da izbjegavate ove uobičajene pogreške na web stranicama. Profesionalna i informativna web stranica natjerat će vaše posjetitelje da se ponovno vrate, što je dobro za vaše poslovanje.