HEKLANJE

6 jednostavnih savjeta za pisanje bilo kojeg bloga…

TEMU APP 100 E KUPON

Pisanje bloga jednoj osobi može biti jednostavno kao pečenje kolačića, ali sljedećoj mnogo teže. Profesionalni pisci će vam reći da im je pisanje bloga ugodno. Međutim, oni koji nisu veliki pisci mogu biti zastrašeni zadatkom i možda nikada neće htjeti naučiti kako napisati blog. Međutim, pisanje blog unosa ne mora biti bolno. Može biti jako zabavno! Ako ste zainteresirani za bloganje, ali niste sigurni kako započeti, upotrijebite ovih šest jednostavnih koraka za pisanje blog unosa za početak.
Prikupite ideje
Najteži dio pisanja bilo čega je odlučiti o čemu želite pisati. Blogovi su zanimljivi jer ih možete koristiti na više načina. Možete ih koristiti kao svojevrsni osobni online časopis ako želite. Također ih možete koristiti kao mjesto za objavljivanje svojih mišljenja i stavova. Konačno, možete ih koristiti kao mjesto za postavljanje kratkih članaka od interesa za čitanje drugih.
Ako odlučite koristiti svoj blog kao časopis, možda vam neće trebati puno planiranja. Vjerojatno ćete jednostavno htjeti početi pisati i vidjeti kamo će vas to odvesti. Međutim, ako želite koristiti blog za svoja mišljenja ili članke, morat ćete prikupiti ideje. Napravite popis ideja o temama koje vas zanimaju. Upotrijebite ih da odredite koja će vam biti tema. Nakon što odaberete temu, napravite kratak pregled glavnih točaka koje želite uključiti. Ovaj korak se može činiti zamornim, ali će drugi koraci učiniti mnogo bržim, stoga ga nemojte preskočiti.
Odaberite ton
Nakon što odaberete svoju temu i izradite svoj kratki nacrt, morat ćete odabrati svoj ton. Najuspješniji blogovi su napisani u ležernom tonu, što je ideja dobrodošlice većini neprofesionalnih pisaca. Ne brinite o gramatičkim pravilima. Jednostavno odaberite ton koji je sličan onom koji biste koristili kada biste razgovarali sa svojim supružnikom ili odličnim prijateljem. Ton treba biti prijateljski i bez stresa.
Napišite svoj post
Kada sjednete da napišete svoj post, sjetite se tona koji ste odabrali za svoj komad. Imajući na umu ton, stavite ideju i nacrt teme ispred sebe i počnite pisati. Trebali biste držati svoje postove na blogu prilično kratkim. Oni bi trebali sadržavati vašu glavnu točku unutar prve ili dvije rečenice. Nemojte lutati i dalje ili ćete riskirati da izgubite svog čitatelja negdje u sredini. Možete nastojati zadržati svoje postove između 300 i 700 riječi ukupno. Ovo može zvučati puno, ali kada počnete pisati, vidjet ćete da neće trebati puno vremena da dođete do ove točke. Ne zaboravite pisati ležernim tonom. Pišite točno onako kako biste govorili. Izbjegavajte velike riječi o koje bi neki ljudi mogli posrnuti. Stvorite zanimljive, ali jednostavne postove u kojima će svi uživati.
Koristite završetak s potpisom
Završetak s potpisom važan je za svakog blogera. Svaki post možete završiti određenim citatom ili frazom. Svoje ime možete dodati na dno s posebnim simbolom u blizini. Zaista nije važno kako ćete odlučiti završiti svoj post. Ipak, svakako odaberite završetak s potpisom. Završetak s potpisom izvrstan je način da redovni čitatelji vide da se vaš post završava. To može biti utješan prizor za mnoge čitatelje i učiniti da vaš blog djeluje osobnije.
Uredite svoj rad
Nakon što je sve napisano i obavljeno, uvijek biste trebali urediti svoj rad. Uređivanje nije uvijek zabavna stvar, ali ako želite da se vaš blog shvati ozbiljno, trebali biste se vratiti na svoj posao. Potražite pogrešno napisane riječi i druge uobičajene pogreške. Iako ne brinete o gramatici, ne biste trebali pogrešno pisati riječi. Kada ste sigurni da vaš tekst nije pogrešan, možete prijeći na zadnji korak.
Pošaljite svoje ažuriranje
Posljednji korak u izradi blog posta je da ga pošaljete na svoj blog. To se obično radi putem softvera za bloganje. Postoji mjesto gdje možete zalijepiti svoj tekst i kliknuti na gumb “pošalji”. Softver bi trebao učiniti ostalo. Nakon slanja, posjetite svoj blog kao čitatelj i provjerite svoje novo ažuriranje.

Razgovarajte za manje

Ljuti li vas koliki su vam mjesečni računi za mobilni telefon? Tražite li načine na koje možete smanjiti tromjesečne troškove