HEKLANJE

7 razloga zašto trebate voditi blog za svoju tvrtku

TEMU APP 100 E KUPON

 
Ako ne pišete blog za svoju tvrtku, trebali biste biti. Iako mnogi ljudi jednostavno odbacuju bloganje zbog njegovog opisa kao web dnevnika, svaki dan im nedostaje puno prometa i prilika za generiranje prihoda. Jeste li jedan od onih koji nedostaju?
Zapravo, blogovi su puno više od jednostavnog web dnevnika. Oni su zapravo sustav za upravljanje sadržajem i/ili jednostavan predložak web stranice. Softver za bloganje omogućuje vam da počnete objavljivati svoj sadržaj na Internetu za nekoliko minuta, a kada iskoristite tu mogućnost s RSS feedom, imate snažan prometni magnet.
Smislio sam 7 razloga zašto bi svaka tvrtka trebala imati blog i RSS feed.

  1. Objavljivanje redovito ažuriranog bloga pomaže vam da ostanete u kontaktu s vašom postojećom publikom i/ili bazom korisnika. Možete objavljivati ažuriranja, vijesti ili misli na svom blogu, kao i odgovarati na pitanja.
  2. Blog vam može pomoći privući nove kupce. Vaši unosi na blog (postovi ili članci) postat će hrana za tražilice i privući će nove posjetitelje. Ako vaš blog odgovara na pitanja posjetitelja ili privuče njihov interes, upravo ste pronašli još jednog kvalificiranog potencijalnog klijenta.
  3. Blogovi i RSS izvori često imaju viši rang u tražilicama od tradicionalnih web stranica. Tražilice vole blogove i RSS feedove. Ako pravilno dizajnirate svoj blog, tražilice će biti obaviještene svaki put kada ga ažurirate. Čak i ako ne pingujete redovito, većina tražilica će češće posjećivati blogove. Osim toga, sama organizacija bloga pogoduje pauku i dobrom rangiranju na tražilicama.
  4. Blogovi vam mogu pomoći da uspostavite ili izgradite svoju reputaciju u određenom području. Kako vaš blog raste, pokazat ćete svoje znanje u odabranoj niši.
  5. Blogovi i RSS izvori su dobri izvori prihoda. Na svoje blogove možete dodati oglase s plaćanjem po kliku, pridružene oglase ili prodati oglasni prostor. Zapravo, mnoge PPC tvrtke također pružaju mogućnost dodavanja PPC-a vašim RSS feedovima.
  6. Blogovi su sjajni načini za generiranje potencijalnih klijenata. Čak i ako ne želite stavljati oglašavanje na svoj blog, možete ga koristiti za promicanje ili hvatanje potencijalnih klijenata za svoje programe. Ovo su sjajni potencijalni klijenti jer činjenica da su došli s vašeg bloga znači da su već zainteresirani za vašu temu i predisponirani za vašu pojedinačnu poruku.
  7. Kreiranje vlastitog bloga najlakši je način za uspostavljanje prisutnosti na Internetu, a kreiranje RSS feeda još je lakše. Zapravo, to je i najjeftiniji način za početak rada na Internetu jer postoji niz besplatnih stranica za bloganje. Počeo sam s blogger.com i obično ih preporučujem, ali sam čuo da drugi upućuju i na nekoliko drugih top web-mjesta za bloganje. Softver za bloganje koji sada koristim je WordPress i također je besplatan. Zapravo, većina web-domaćina sada nudi WordPress (ili drugi besplatni softver za bloganje) kao besplatni dodatak za web-mjesto putem Fantastica. Instalacija WordPressa od nule je brza i jednostavna, ali Fantastico to čini još lakšim. Blogovi kreirani na Bloggeru imaju RSS feed kreiran za njih, a WordPress također automatski stvara feedove u nekoliko varijanti.

Kao što možete vidjeti, postoji nekoliko prednosti pokretanja vlastitog bloga i RSS feeda. Ako možete izbrojati toliko koristi od tehnike internetskog marketinga koja je također besplatna i laka, onda ste glupi što je ne počnete koristiti za sebe.