HEKLANJE

7 tajni strategije stvaranja popisa za uključivanje

Želite razviti izravnu komunikacijsku liniju s posjetiteljima svoje web stranice bez spama? Razvijte popis za uključivanje s velikom bazom pretplatnika. Moći ćete slati personalizirane e-poruke svojim pretplatnicima koji su izrazili spremnost da od vas primaju informativne i komercijalne ponude. Međutim, morate gaziti tanku granicu između iritiranja posjetitelja i natjeravanja da dobrovoljno daju informacije koje su vam potrebne. Poznavanje ispravne strategije i njezina pravilna provedba odlučit će hoće li vaše ponude završiti u pretincima za neželjenu poštu ili u pristigloj pošti. Ovih sedam koraka vodit će vas u pravom smjeru.

1. Odlučite koje podatke trebate prikupiti. Imena i adrese e-pošte su minimum. Trebate li njihovu kućnu adresu, njihov spol ili dobnu skupinu? Ne prikupljajte podatke koje nemate u planu koristiti. Ne prikupljajte podatke za bilo kakvu predviđenu buduću upotrebu. Možda ćete dobiti mnogo prilika za prikupljanje tih informacija s revidiranog popisa potencijalnih klijenata. Svedite prikupljanje informacija na apsolutni minimum.



2. Objavite politiku privatnosti i navedite poveznicu na mjestu na web stranici gdje prikupljate podatke o korisnicima. Navedite podebljanim slovima da njihove e-mailove ne prodajete drugima i prakticirajte isto. Vaš popis za uključivanje vrlo je vrijedan i nemojte ga prodavati drugima za nekoliko dolara. Nemojte kršiti povjerenje svojih posjetitelja i uništavati svoj ugled.

3. Omogućite trenutačne poticaje za pretplatu na vaše ponude. Besplatne e-knjige, izvješća, softver, video upute itd. koji zanimaju vašu ciljanu publiku vrlo su učinkoviti poticaji. Ako imate plaćeno područje samo za članove, možete omogućiti vremenski ograničen pristup tom odjeljku svoje web stranice u zamjenu za njihove pretplate.

4. Objavite svoje prethodne ponude na svojoj web stranici. Svaka ponuda treba biti u obliku newslettera s kvalitetnim sadržajem koji poboljšava kvalitetu života vaših čitatelja. Zaključite svoj sadržaj svojim reklamama koje objašnjavaju prednosti proizvoda ili usluga koje prodajete.

5. Postavite ploču za raspravu (forum) na svoju stranicu i učinite je dostupnom samo registriranim članovima. Ploča za raspravu trebala bi se usredotočiti na vaše ciljno tržište. Skeniranjem postova i njihovih niti moći ćete identificirati probleme koje vaši posjetitelji pokušavaju riješiti. Istražite i pronađite rješenja za te probleme, organizirajte ih i objavite ta rješenja u svom biltenu.

6. Koristite suregistraciju. Ovo će brzo sastaviti vaš popis u kratkom vremenu. Što je suregistracija? Odnosi se na praksu upućivanja pretplata ili potencijalnih kupaca za članstva s drugim postupkom registracije. Postoji nekoliko načina za to.

Kada se posjetitelj prijavi za besplatnu pretplatu ili drugu uslugu, dajte mu priliku na stranici zahvale da se uključi u drugu ponudu. Drugi način je dati posjetiteljima web stranice priliku da se prijave na drugi popis za uključivanje. To ne moraju biti vaše stranice zahvale ili web stranice. Morate se udružiti s drugim web trgovcem.

Ovdje je cilj pronaći druge vlasnike web stranica s kojima možete zajedno s vama ponuditi vaš bilten zajedno s njihovim. Potražite slične ponude putem svoje omiljene tražilice i imenika i kontaktirajte ljude kako biste osnovali svoj zajednički pothvat.



Dvije dodatne tajne ovog postupka suregistracije. Prvo, pobrinite se da nudite veću vrijednost od druge strane uključene u vaš zajednički pothvat. Drugo, ponudite svojim potencijalnim kupcima koje dobijete ovim procesom veću vrijednost nego što obično nudite tako što ćete im dati veliku nagradu koja je dostupna samo njima.

7. Koristite Squidoo, web stranicu društvenih medija, za izradu leća. Objektiv je web stranica na bilo koju ideju. Omogućite RSS feed svoje web stranice na objektivu. Uljepšajte svoj objektiv YouTube videozapisima i Flickr fotografijama povezanim s vašim ciljnim tržištem. Squidoo dijeli svoj prihod s kreatorima objektiva (ili majstorima objektiva). Prijavite se kako biste donirali sav svoj prihod od Squidoo leća nereligioznoj dobrotvornoj organizaciji. Pozovite na akciju objavom da pretplatnici pomažu dobrotvornu organizaciju pridruživanjem vašem popisu.

Abdominoplastika: zatezanje trbuha

Abdominoplastika ili “uvlačenje trbuha” je kozmetička operacija namijenjena ispravljanju izbočenog trbuha koji može biti posljedica slabih trbušnih mišića, povećanja tjelesne