HEKLANJE

8 izvrsnih savjeta: odabir profesionalne usluge optimizacije za tražilice (SEO).

TEMU APP 100 E KUPON

Optimizacija za tražilice sve se više prihvaća kao moćna i kritična komponenta marketinškog plana. S obzirom da troškovi uključeni u druge oblike internetskog marketinga značajno rastu, postalo je gotovo nužno za tvrtke uključiti SEO u svoj ukupni marketinški miks.

Stoga ne čudi znati da je profesionalni SEO danas veliki posao i da ova industrija raste velikom brzinom. Međutim, postoji mnogo različitih tipova SEO tvrtki i pronalaženje pouzdane usluge može biti zastrašujući zadatak.



Tvrtke za optimizaciju tražilica koriste različite metode za postizanje visokog ranga za web stranice i ne smatraju se sve ove tehnike etičkim. Sa sve većim brojem tvrtki koje se bave optimizacijom tražilicama (tvrtke koje koriste neetičke i nepoštene metode i tehnike za manipuliranje tražilicama) i tankom linijom između stvarnih praksi SEO optimizacije „crnih šešira” i „bijelih šešira”, ključno je biti dobro informirani o metodologiji koju tvrtka planira koristiti za vašu web stranicu prije nego što ih odlučite angažirati.

Evo 8 jednostavnih savjeta koji će vam pomoći u procjeni i odabiru pouzdane i profesionalne usluge optimizacije za tražilice:

1. Obrazujte se s osnovama
Obavezno pažljivo napravite domaću zadaću prije nego što se odvažite angažirati SEO uslugu. Imperativ je da unaprijed točno razumijete što tvrtka može i hoće učiniti za vas kako biste mogli da je ocijenite. Postoji nekoliko online resursa posvećenih marketingu na tražilicama i optimizaciji za tražilice, a odvojiti vrijeme za razumijevanje i učenje osnova mnogo će pomoći.

2. Struktura naknada i vaš proračun
Ne postoje standardizirane strukture naknada i većina tvrtki umjesto toga nudi niz paketa. Paket može sam po sebi sadržavati niz usluga poput istraživanja ključnih riječi, optimizacije određenog broja stranica, slanja imenika itd. Odabir tvrtke ne bi trebao biti samo trošak. Tvrtka koja naplaćuje više ne mora nužno biti bolja u SEO-u, a isto tako tvrtka koja naplaćuje manje ne mora nužno pružati iste usluge. Budite razboriti dok razumijete modele cijena i rizike iza njih. Jedan od načina da odlučite koliki bi trebao biti vaš proračun je da prvo identificirate jedinstvene potrebe vaše web stranice i tvrtke, prilagodite paket kako bi zadovoljio te zahtjeve i zatim usporedite modele cijena tvrtki kako biste odlučili o realističnom osnovnom proračunu.

3. Veličina i specijalnost poduzeća
Ovisno o veličini vaše web stranice i zahtjevima vaše tvrtke, možda bi bilo dobro provjeriti ima li tvrtka dovoljno osoblja i kakav je omjer kupaca i SEO tima.

Još jedna važna stvar je osigurati da je tvrtka specijalizirana za sva područja SEO-a i da ima tim stručnjaka iskusnih i uspješnih u svakom od područja, uključujući dizajn, razvoj i stvarno kodiranje.

4.Lokacija
Lokacija tvrtke uvelike ovisi o vašoj razini udobnosti. Možete preferirati lokalnu tvrtku ili barem onu unutar vaše zemlje ili radije potpuno prepustiti outsourcing drugoj zemlji kako biste imali koristi od nižih troškova. Također postoji nekoliko tvrtki koje koriste mješoviti offshore model isporuke s uredima za marketing i usluge klijentima u jednoj zemlji, a stvarni rad na dizajnu i razvoju koji se obavlja u drugoj. S kombinacijom nižih troškova i dostupnosti usluga klijentima, ovaj nadolazeći uravnoteženi model mogao bi biti dobra opcija za razmatranje.



5. Izjave i reference klijenata
Reference su odličan način za početak i trebale bi biti besplatno dostupne. Ako nisu dostavljeni, pitajte ih i svakako ih upotrijebite kako biste točno saznali koliko je tvrtka stvarno vjerodostojna i pouzdana na temelju iskustava njihovih prošlih klijenata.

6. Jamstva
Većina tvrtki neće jamčiti vrhunske rezultate i ne bi trebale. Opravdano je da vam tvrtka jamči povećanje prometa ili rangiranja sa svojih trenutnih pozicija; međutim, ako vam bilo koja SEO usluga jamči određenu poziciju/rangiranje u bilo kojoj tražilici, svakako pročitajte sitna slova ugovora.

7. Etika / Spam
Etika je od najveće važnosti kada se radi o odabiru tvrtke za optimizaciju tražilica. Postoje razne neetične prakse koje tvrtka može koristiti od trenutka kada vam prodaje svoje usluge do stvarnih metoda koje koriste dok optimiziraju vašu web-lokaciju (natrpavanje ključnim riječima, prikrivanje, itd. da spomenemo samo neke). Pobrinite se da postavite što je više moguće pitanja, a posebno o metodologiji koju koriste. Ako vam tvrtka ne ponudi spremna objašnjenja procesa koji poduzimaju za optimizaciju web stranica, vjerojatno ćete morati potražiti negdje drugdje.



8. Izvještavanje i mjerenje uspjeha
Neka od ključnih pitanja koja treba postaviti – Koliko će vremena trebati da se vide rezultati? Koju će vrstu izvješća SEO tvrtka dostaviti i koliko često? Kako će se mjeriti uspjeh? Hoće li biti uključen plan održavanja?

Na vama je da definirate cilj i razinu uspješnosti svoje SEO kampanje. To može biti povećanje prometa na vašoj stranici, potencijalni potencijalni klijenti iz pretplate na popis za slanje e-pošte ili povećanje u odnosu na prošlogodišnju prodaju. Obavezno raspravite i artikulirajte svoje ciljeve sa SEO tvrtkom i dogovorite se prije nego što ih zaposlite. Međutim, važno je postaviti realna očekivanja. Za razliku od PPC-a i drugih oblika plaćenog oglašavanja, SEO je dugotrajan proces, kako u smislu implementacije tako iu pogledu rezultata.

Da zaključimo, angažiranje tvrtke za pružanje SEO usluga može imati značajan utjecaj na krajnji rezultat vaše tvrtke, no odluka o partnerstvu s određenom tvrtkom za SEO trebala bi uslijediti tek nakon pažljive procjene tvrtke i nakon što ste napravili temelje potrebne da vam pomognu sami odlučite o svojim ciljevima programa.



Firefox prečaci (shortcuts)

Firefox je jedan od najpopularnijih web browser-a na svijetu i krivulja popularnosti i dalje samo raste. Kako Firefox-u popularnost raste

Posao je igra

Kao poslovni trener povremeno smatram korisnim podsjetiti svoje klijente da se razvedre. Reći ću nešto poput “To je igra; ovo