HEKLANJE

8 proizvoda koji čuvaju mladost vaše kože

Želite izgledati sjajno, bez obzira na dob? Trebali biste malo pregledati svoju prehranu i početi jesti hranu koja će vašu kožu održavati mladom. Očuvanje mladosti kože nemoguće je bez pravilne prehrane. Dokazano je da neke hranjive tvari mogu poboljšati zaštitne funkcije kože, čineći je manje podložnom štetnim učincima čimbenika okoliša, a neke su sposobne zadržati vlagu u koži, povećavajući tako njezinu elastičnost i poboljšavajući ten. Koji su to proizvodi saznajte u ovom postu.
Zdrava uravnotežena prehrana zasnovana na cjelovitim namirnicama recept je za mladoliku kožu. Ova je dijeta ključna za smanjenje rizika od bolesti i usporavanje starenja tijela. Napokon, ako u tijelo uđe samo štetna i nekvalitetna hrana, tada ćete prema tome izgledati i osjećati se.
Dakle, koju biste hranu trebali jesti da biste održavali mladost i ljepotu jedući pravu hranu za svoju kožu?
SJEMENKE SUNCOKRETA
Sve uobičajene sjemenke suncokreta sadrže veliku količinu vitamina E koji štiti tjelesne stanice od uništenja. Baš kao i orašasti plodovi, ali sjemenke suncokreta su puno jeftinije.
Možete imati zdravu mladu kožu i smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti ako redovito jedete sjemenke i orašaste plodove. Samo ih dodajte salatama, juhama, žitaricama i domaćem kruhu ili ih jedite sirove.
SLATKA PAPRIKA
Ako svaki dan jedete svježu slatku papriku (kao i ostalu hranu koja sadrži vitamin C, poput jabuka ili naranče), povećavate proizvodnju kolagena u tijelu. Kao rezultat, imate ne samo elastičnu zdravu kožu i sjajnu kosu, već i zdrave zglobove i kralježnicu, jer je kolagen odgovoran za sva vezivna tkiva u našem tijelu. Dobar razlog da još jednom dodate papriku u salatu (ili sendvič koji ponesete sa sobom na posao) i jedete ne kolačiće, već jabuke, zar ne?
ZELENA
Lisnato i začinjeno zelje ne sadrži samo isti vitamin C, već je i dobavljač karotenoida poput luteina i zeaksantina, koji štite stanice kože od gubitka vlage i suhoće. Svatko zna kako jesti zelje, ali evo još jedne ideje: zelje možete pobijediti u blenderu s sokovima od povrća, jogurta ili jogurta i jesti kao koktel.
GLJIVE
Sadrže veliku količinu selena koji štiti vašu kožu od štetnog ultraljubičastog zračenja i starenja. Koristite ih kao niskokalorični prilog u kuhanom ili prženom obliku ili kao ukusan dodatak salatama u sirovom obliku, kada su u pitanju kultivirane gljive.
MORSKA HRANA
Bogat cinkom, koji je neophodan mineral za potporu imunološkom sustavu. Dobar imunitet štiti vašu kožu od upala i infekcija. Cink se nalazi u svim plodovima mora bez iznimke. Još bolje, jedući škampe, školjke ili lignje, dobivate puno životinjskih proteina bez rizika od debljanja.
JAGODE
Dobra vijest je da čak i smrznute jagode sadrže puno vitamina C i flavonoida, koji su potrebni za jačanje stanica kože. Zato uživajte tijekom cijele godine, bez obzira na godišnje doba.
MANGO
Plodovi manga sadrže višak beta-karotena koji obnavlja vašu kožu i sprječava bore. Na drugom mjestu po količini beta-karotena slatki krumpir (batat), koji se može jesti sirov ili kuhan. Na trećem mjestu – od djetinjstva, svima je poznata mrkva.
JAJA
Pileća jaja sadrže lutein, koji pomaže održavati kožu hidratiziranom i podatnom. Bilo da jedete kuhana ili pržena jaja, ovaj ćete element u tragovima dobiti u cijelosti. Ali od jedenja sirovog u koktelima ili na bilo koji drugi način bolje je odustati. Jednom prenesena, salmoneloza može poništiti sve vaše napore na održavanju ljepote i zdravlja.

O Town Home Garden Shoppingu

Dok trčite po gradu u kupovinu u kućnom vrtu, tražite inspirativno cvijeće i vrtne dizajne koji će vaš dom učiniti