HEKLANJE

9 stvari koje uzrokuju visoki libido

“Libido se razlikuje od osobe do osobe, i umjesto usporedbe razine vašeg libida s onima oko vas, možda bi bilo bolje znati uzroke povišenog libida. Ako vaš libido sada utječe na vaš svakodnevni život, sastavili smo nekoliko prijedloga o tome zašto se to događa i što možete učiniti. Evo 9 stvari koje uzrokuju povišeni libido … ”
Hormoni
Kad pomislite na hormone i spolni nagon, testosteron vam obično padne na pamet. Zapravo, testosteron je povezan sa seksualnom funkcijom i željom između spolova, a kad je vaš testosteron visok, vaš libido raste. Čimbenici poput redovitog vježbanja ili ulaska u pubertet povezani su s povećanim testosteronom. Prema stručnjacima, i estrogen i progesteron mogu utjecati na libido. Primjerice, ako ste tek upoznali nekoga novog ili su u vrijeme romantike ovi hormoni počeli djelovati, pa libido ponekad može izgledati viši na početku nove veze.
Dijeta
Vjeruje se da određena hrana, koja se naziva afrodizijakom, povećava libido kod ljudi. Hrana poput čokolade i sira sadrži tvar koja se naziva feniletilamin. Stručnjaci kažu da je ova tvar prirodni amfetamin koji mozak proizvodi kao odgovor na osjećaj ljubavi. Iako još uvijek nema konačnih istraživanja o tome povećavaju li afrodizijaci libido, navodno neki uobičajeni afrodizijaci poput ostrige, avokada i omega-3 sadrže vitamine i minerale koji podržavaju hormone, a time i seksualno zdravlje.
9 stvari koje uzrokuju visoki libido
Alkohol
Općenito, mnogi ljudi smatraju da se zbog alkohola osjećaju ugodnije i da može pokrenuti njihov libido.
Masturbirajte često
Česta masturbacija može povećati libido i izravno i neizravno. Stručnjaci ističu da nam se libido smanjuje kada naše tijelo nije predugo stimulirano zbog ometanja, stresa ili odsutnosti partnera. Odnosno, što je naš spolni život pravilniji, uključujući i masturbaciju, to se lakše fiziološki uzbuđujemo. Također može povećati hormone poput dopamina i testosterona.
mjesečnice
Možda osjećate intenzivniji seksualni nagon prije ili tijekom menstruacije. Stručnjakinja za žensko zdravlje kaže da hormonalne fluktuacije koje se javljaju tijekom menstrualnog ciklusa mogu i povećati i smanjiti libido. I testosteron i estrogen dosežu vrhunac tijekom stvaranja jajnika (oko 14 dana prije menstruacije), a priljev ova dva hormona povećava spolni nagon, kaže ona.
9 stvari koje uzrokuju visoki libido
Trudnoća
Postoji nekoliko čimbenika koji mogu povećati seksualno uzbuđenje tijekom trudnoće. Estrogen u ženskom tijelu može povećati spolni nagon. Uz to, stručnjak kaže: “Puno je veći protok krvi u genitalije, što pokreće osjećaje i prirodno je emocionalno. U takvim razdobljima trebali biste se posavjetovati sa svojim liječnikom i steći ideju o tome što možete učiniti.
zahodske potrebe
Ako čekate da vaš WC dođe, to može pokrenuti vaše seksualne nagone. Budući da su klitoris, rodnica i uretra tako blizu, puni mokraćni mjehur može izvršiti pritisak na genitalije i potaknuti uzbuđenje.
Sezonski prijelazi
Studije pokazuju da postoji pad muškog testosterona ljeti, a suprotan porast u jesen. To znači da sezonske promjene utječu na hormone. Uz to, naše raspoloženje, koje se mijenja ovisno o mjesecima i vremenu, može uzrokovati nevoljkost ili pretjeranu seksualnu želju.
okolišni čimbenici
Možda ćete se suočiti s mnogim čimbenicima iz okoline koji povećavaju vaš libido tijekom dana. Na primjer, novopečeni brak, erotske poruke ili boravak s nekim tko vam se sviđa i koji vam se čini privlačnim može aktivirati vaše hormone.

Posao je igra

Kao poslovni trener povremeno smatram korisnim podsjetiti svoje klijente da se razvedre. Reći ću nešto poput “To je igra; ovo