HEKLANJE

A ako obučete hlače – ženstvenost ispari?

Ako imamo dvoje ljudi iste građe, a jedan od njih pojede komad torte, a drugi ne, što će se dogoditi?
Ništa. Trenutno se ništa neće dogoditi. To nećete ni primijetiti i nećete razumjeti tko je od njih jeo, a tko nije. Ali proći će godina – i primijetit ćete razliku ako netko nastavi to činiti svaki dan. Jer svaki postupak zahtijeva vrijeme. I pozitivno i negativno.
Vrlo često razmišljamo u trenucima. Karma bi istog trena trebala sustići osobu. Prevaren – a onda cigla na glavi. Pojeo sam kolač – i to odmah plus 10 kg. Nisam pojeo jedan komad – i to odmah minus 10 kg. Kuhala sam večeru za svog supruga – odmah je bacio puno novca na stol. Obukao sam suknju – i odmah sam izliječen od svega.
Ponekad me zadirkujete – kažu da će vam ženstvenost ispariti čim obučete hlače? Naravno da ne. Jer to je spor proces i jedna određena točka neće ništa promijeniti. Ali ako to radite svaki dan …
dat ću primjer. Prava je iz vaših pisama. Jedna djevojka, poput Maše, nadahnula se i odlučila nositi suknje kako bi riješila zdravstvene probleme i probleme u vezama. Tri godine nosila je haljine, a onda je jednog dana odjenula traperice. Eto, tako se dogodilo, morao sam. Nije bilo drugih mogućnosti. Pa što? Ali ništa.
Ništa se nije dogodilo, svijet se nije srušio, ciklus nije zalutao, s mojim je suprugom sve jednako dobro. I mislila je da su sve to gluposti. Nosite što god želite, to ne utječe ni na što. Suknje su sranje! U hlačama mogu biti ženstvena! I postupno se vratila svojoj staroj garderobi. Tako je prikladnije i brže, praktičnije, modernije – koji još mogu biti argumenti.
Prošla je godina. I “iznenada” se ispostavilo da je ciklus opet bio nepravilan, počele su poteškoće s mojim suprugom, vratio se osjećaj de-energizacije. Ali ovo nema nikakve veze sa suknjama! Jer ona već godinu dana nosi hlače! U trenutku kad ih je prvi put stavila, sve je bilo u redu. To znači da suknje s tim nemaju nikakve veze! Iz nekog razloga, nekako samo …
Jednostavno je. Učinak je kumulativan. U oba smjera, trebalo joj je godinu dana u suknjama da obnovi ciklus i promijeni odnos. A onda je u godinu dana u trapericama potrošila sav svoj naboj suknje, nakupljen tijekom 3 godine, i zakotrljala se unatrag. I čini joj se da to nema nikakve veze. Samo se slomilo.
Sada, ako se želi vratiti, trebat će joj opet godina dana da dođe do točke kada je mislila da se jedno vrijeme neće ništa dogoditi. I nakon čega sam zaključio da se u istoj sekundi ništa nije prelomilo, pa možemo nastaviti.
Ne, vaša ženstvenost neće se slomiti iz jednokratnog prodajnog mjesta u trapericama. Iako ako vam se sviđa, sigurno ste nešto pogriješili u haljinama. Ja, na primjer, ne mogu biti prisiljen da ga nosim za bilo kakve bonuse. Kao i da nisu prisiljeni popiti čašu vina ili pojesti komad mesa. Sve mi je to neprirodno – i to dugo.
Tako je lako popustiti na sve – posebno na svoje putovanje – kad razmišljate u smislu zamaha. Ako vam cigla trenutno nije pala na glavu, onda možete. Ali što će biti dalje? Za godinu dana? ..
Ako zdrava osoba jednom popije antibiotik, što će se dogoditi? Ništa. A ako ih stalno pije?
Što se događa ako jednom vrijeđate voljenu osobu? Najvjerojatnije će vam biti oprošteno. A ako stalno vrijeđate? Kakva će biti vaša veza?
Što ako zamolite svoje dijete da jednom pričeka umjesto da održi obećanje? Čekat će. Što ako uvijek zatražite da pričekate i ne ispunite obećanje? Što onda s povjerenjem?
Ne, sve se urušava postupno i neprimjetno. Korak po korak. A upravo je neprimjetnost uništenja ta koja je destruktivna. Da li razumiješ?
A ženstvenost je ista. Malim koracima svakodnevno se uništavamo. A onda se “odjednom” iznenadimo. I ovdje se ne radi samo o suknjama …
Olga Valyaeva

Zašto su kreditne kartice dobre

Budući da je kredit nešto što je toliko važno, ali ponekad i zbunjujuće, sve ćemo vam objasniti, jednostavnim riječima. Također