HEKLANJE

Adsense i marketing članaka

Čuli ste za Adsense ludost i odlučili ste da ćete dobiti svoj dio Adsense krave muzare. Ili ste izradili web stranicu ili je kupili, a sada ste spremni za rock! Šaljete ga u svaku tražilicu i imenik kojih se možete sjetiti, sanjajući o tisućama surfera koji dolaze sa svih tražilica na planetu. Svi mole kliknuti na vaše Adsense veze i učiniti vas bogatima.

Zatim sjedite i čekate. I čekaj. I čekaj još malo. Svakodnevno provjeravate svoju statistiku u nadi da ćete vidjeti navalu prometa. Ali iz nekog razloga ga jednostavno nema.



Dani rada na gore navedenom poslovnom planu su davno prošli. Možda je uspjelo 1996., ali 2006. morat ćete učiniti puno više za promicanje svoje nove web stranice. Još uvijek postoje besplatni izvori prometa, ali oni žele nešto zauzvrat za povezivanje na vašu novu stranicu. Sadržaj.

Ovdje dolazi marketing članaka. Koncept je jednostavan. Napišete članak koji je relevantan za temu vašeg web-mjesta, umetnete vezu ili dvije unutar članka ili podnožja članaka, povezujući natrag na svoju web-stranicu. Zatim ga pošaljete u imenike članaka. Oni zauzvrat objavljuju vaš članak, dajući vam RELEVANTNU poveznicu natrag na vašu stranicu i moguće vam šaljući dio svog prometa.

Mnogi direktoriji članaka vani imaju puno dobrog prometa za dijeljenje. Oni također mogu stvarno pomoći vašem Google Page Ranku kada dođe vrijeme da Google rangira vašu stranicu. Google želi vidjeti ULAZNE veze na vašu stranicu s drugih stranica sa sličnim sadržajem. Stoga su veze koje vam ovi imenici članaka mogu dati presudne za težinu vaše web stranice dugoročno.

No direktoriji članaka samo su prva stanica za vaš članak. Gotovo svi imenici članaka potiču druge webmastere da ponovno objave vaš sadržaj na svojim web stranicama sa sličnim temama. Dakle, jedan se članak stvarno može pretvoriti u doslovno tisuće ulaznih poveznica tijekom sljedećih mjeseci. Ovaj efekt grudve snijega upravo je ono što tražimo u svakom članku koji napišemo.

Članak marketing moćan je onoliko koliko ste mu posvećeni. Da biste stvarno izgradili promet svoje stranice i rang stranice, trebat će vam tisuće, ako ne i desetine tisuća ulaznih veza. Jedan ili dva članka neće to učiniti za vas. To će od vas zahtijevati dnevnu obvezu. Kao vlasnik dva različita direktorija članaka ticlescience.com/), mogu vam reći da ima mnogo prodavača članaka koji šalju čak deset članaka dan u nastojanju da promoviraju svoje web stranice. Oni očito vide vrijednost marketinga članaka i ne namjeravaju obaviti posao do pola.

“Ali Chuck! Ne mogu napisati članak!” To stalno slušam od svojih kupaca. Iskreno, to je lak izlaz. Ono što mi zapravo želiš reći je da ne ŽELIŠ pisati članke. Ne morate biti bivši student novinarstva da biste napisali kratki članak za promociju svoje web stranice. Dovraga, ne morate čak ni imati maturu. Sve što trebate učiniti je znati čitati i pisati. Ako ne znate čitati i pisati, vjerojatno ne morate biti vlasnik web stranice.

Vrlo je jednostavno. Sjednite i pišite o temi vaše web stranice. Nadamo se da ste kada ste izradili ili kupili svoju web stranicu odabrali temu koja vas barem zanima. To ne mora biti tema s kojom ste upoznati, samo nešto što vas zanima. Ako je tema vaše web stranice nešto o čemu ne znate ništa, malo istražite! Napišite članak i podijelite ono što ste naučili s drugim čitateljima. Možete započeti jednostavno kao “Nisam to znao, a možda nećete ni vi…”



Ako patite od teške spisateljske blokade, pokušajte koristiti magnetofon. Izdiktirajte stvari koje biste željeli reći o svojoj stranici ili temi svoje stranice, a zatim prepišite ono što ste snimili kasnije. Možete uzeti snimku i urediti je u pisanom obliku i tako doći do dobrog članka.

Zaključak je ovo. Ako želite promovirati svoju novu web stranicu bez trošenja tisuća dolara, morate integrirati pisanje članaka u svoj plan promocije. Bez toga će vaš put do uspjeha biti mnogo neravniji.