HEKLANJE

Affiliate marketing i promotivni materijali

U pripremi programa affiliate marketinga, online poduzetnik prvo mora pronaći profesionalne suradnike. Jedan affiliate nije dovoljan. Stoga bi trebao postojati znatan broj podružnica koje će značajno utjecati na prodaju online poslovanja. No, nakon što su podružnice regrutirane, sljedeći važan korak za internetsko poslovanje je opskrba podružnica promotivnim materijalima.

Promotivni materijal je značajka na web stranici ili internetskom sustavu koju podružnica može koristiti za oglašavanje i pretprodaju proizvoda internetske tvrtke. Bez takvih promotivnih materijala, affiliate marketing će biti spor ili će stati. Ali jedna se podružnica razlikuje od druge. Stoga bi internetski poduzetnik trebao moći identificirati vrstu promotivnog materijala koji će zadovoljiti jedinstvene potrebe podružnica.



Evo nekoliko promotivnih materijala koje bi internetski poduzetnik trebao pripremiti za svoje podružnice. Ovi promotivni materijali prilično su osnovni i online poslovni čovjek može isprobati druge metode koje su manje konvencionalne i više revolucionarne. U međuvremenu, oni su izvrsni za bilo koji affiliate marketinški program na njegovim prvim koracima.

1. Učinkoviti oglasi putem e-pošte – Ova vrsta promidžbenog materijala idealna je za podružnice koje imaju e-zine ili biltene koje šalju svojoj bazi potrošača/posjetitelja. Zapravo, većina profesionalnih podružnica ima vlastite biltene.

Stoga, lukav online poslovni čovjek mora postaviti oglase putem e-pošte koji će biti uključeni u biltene. Trebao bi izraditi nekoliko oglasa e-poštom različitih duljina. Neke podružnice vole da su ovi oglasi kratki, dok druge preferiraju duže oglase putem e-pošte.

U pisanju oglasa putem e-pošte, internetski poduzetnik trebao bi zapamtiti korištenje animiranih riječi koje izazivaju emocionalne reakcije čitatelja. Razlog tome je što je kupnja većinom emocionalna radnja.

2. Datoteke s potpisima – Ovu vrstu promidžbenog materijala traže neke podružnice koje imaju linije za potpis. Stoga, online poduzetnik mora poslati nekoliko pametnih redaka svojim podružnicama. Kada podružnica pronađe datoteku s potpisom koja mu se sviđa, uključit će je u svoj redak za potpis.

3. Članci – Ova vrsta promotivnog materijala potrebna je podružnicama koje žele dobar sadržaj na svojim web stranicama, pa čak iu svojim biltenima. Online poslovni čovjek trebao bi imati dobre članke koji se mogu objaviti na web stranicama podružnica. Takvi dobri članci također mogu pomoći u rangiranju web stranice u tražilicama

4. Banneri – Ova vrsta promotivnog materijala možda nije najučinkovitija, ali ipak može privući posjetitelje. Internetski poduzetnik mora biti spreman sa svojim bannerima koji će stati u različite dijelove web stranice, kao što su alatna traka, bočna traka, vrh i dno.



5. Slike proizvoda – Ova vrsta promidžbenog materijala privlačna je podružnicama koje žele prikazati slike proizvoda koje promoviraju.