HEKLANJE

Aktivni ugljen za čišćenje tijela

Aktivni ugljen je davno dokazani alat koji ima jedinstvena svojstva “apsorpcije” štetnih tvari koje ulaze u naše tijelo zajedno s hranom i pićima. U modernim člancima o ljepoti i zdravlju možete vidjeti brojne primjere kako očistiti tijelo i riješiti se toksina i otrova. I u ovom ćemo vam članku pokušati reći kako očistiti tijelo aktivnim ugljenom.
Svojstva aktivnog ugljena
Aktivni ugljen je sorbent koji apsorbira tvari manje molekularne strukture. Aktivni ugljen je potpuno bezopasan. Vjerojatno ste primijetili da tableta s aktivnim ugljenom ima malo poroznu strukturu, što je sasvim razumljivo, jer je izrađena od organskih materijala koji sadrže ugljen.
Takvi materijali uključuju koks od ugljena, ugljen, kokosov ugljen, a porozna površina dodatno pojačava proces adsorpcije. Visok postotak poroznosti čini učinak ugljena jačim, pa otuda i naziv – aktiviran.
Ugljen može spasiti tijelo od trovanja hranom, jer će ukloniti štetne tvari koje ulaze u naše tijelo s nekvalitetnom hranom. Stoga nam je aktivni ugljen nezamjenjiv putnički asistent.
Ako crijevne patogene bakterije uđu u ljudsko tijelo, svojstva aktivnog ugljena nositi će se s proizvodima mikrobne aktivnosti, preuzimajući svu štetu. Zbog toga se nakon pijenja alkohola preporučuje korištenje aktivnog ugljena.
Kako očistiti tijelo aktivnim ugljenom
Aktivni ugljen za čišćenje tijela može se koristiti u jednoj tableti, ali ako se ugljen koristi u terapijske svrhe, doziranje treba povećati. Na prve znakove lošeg trovanja hranom trebate uzeti dvije do četiri tablete aktivnog ugljena. Tada se tablete mogu ponoviti, ali ne prije dva sata.
Budući da aktivni ugljen ne izaziva ovisnost i ne ubija prirodnu crijevnu mikrofloru, kao što se događa nakon antibiotika, može se uzimati sve dok glavni simptomi trovanja ne nestanu (mučnina, proljev). Međutim, uzimajte aktivni ugljen bez preporuke liječnika ne bi trebalo biti duže od četiri dana.
Nakon pretjerane konzumacije alkohola, može se koristiti i aktivni ugljen. Prije neposredne konzumacije alkoholnih pića, možete piti aktivni ugljen, brzinom od jedne tablete na dvadeset kilograma tjelesne težine. Nakon gozbe možete i konzumirati ugljen, ali po stopi od jedne tablete na deset kilograma težine, pijući puno čiste negazirane vode.
Aktivni ugljen smatra se jednim od najpristupačnijih i najučinkovitijih sredstava za čišćenje crijeva. Ugljen se posebno preporučuje osobama s probavnim problemima, uključujući crijevnu fermentaciju i nadimanje.
S jakim nadimanjem, odraslima se preporučuje uzimanje aktivnog ugljena u dozi: jedna tableta na deset kilograma tjelesne težine, isprana čistom vodom, tri puta kucanje sat vremena prije jela, tri do sedam dana.
Kod dizenterije, kemijskog trovanja, nakon zaraze tijela prljavom vodom, uzimajte aktivni ugljen prema sustavu koji je razvio liječnik. Pri prvim simptomima trovanja poželjno je piti aktivni ugljen u dozi od jedne tablete na deset kilograma tjelesne težine i odmah nazvati liječnika.
Sada znamo kako očistiti tijelo aktivnim ugljenom, ali ovaj jedinstveni lijek ne samo da može očistiti tijelo i nositi se s trovanjem, već i održavati ljepotu vaše kože.
Postoje narodni recepti na bazi aktivnog ugljena koji će vam pomoći riješiti se kožnih problema poput akni i dermatitisa. Nepravilna prehrana može biti čest uzrok upala na koži. Uzimanjem aktivnog ugljena mogu se umanjiti negativni učinci loše prehrane. Međutim, jedna tableta neće raditi, zajedno se riješite problema s kožom lica, poželjno je smanjiti konzumaciju slatkiša, soli, dimljene hrane, slatke gazirane vode.
Prije neposredne konzumacije alkoholnih pića, možete piti aktivni ugljen, brzinom od jedne tablete na dvadeset kilograma tjelesne težine.
Kada se ne isplati koristiti aktivni ugljen
Ne smijemo zaboraviti da ugljen apsorbira ne samo štetne tvari, već i sprečava apsorpciju lijekova. To se posebno odnosi na antidepresive i tablete za spavanje. Ako uzimate bilo koji lijek, razmak između njega i uzimanja aktivnog ugljena trebao bi biti najmanje šest sati.
Ako je tijek aktivnog ugljena predug, to može pogoršati apsorpciju vitamina i minerala. Stoga nemojte uzimati aktivni ugljen dulje od četiri dana bez recepta.
Također treba imati na umu da čak i takva bezopasna tableta poput ugljena ima kontraindikacije za upotrebu.
Aktivni ugljen ne preporučuje se osobama s preosjetljivošću, s peptičnom ulkusnom bolešću probavnog trakta, kada uzimaju antitoksične tvari.
Osim toga, dugotrajna upotreba aktivnog ugljena može uzrokovati nuspojave, uključujući zatvor i naglo smanjenje tjelesne masti, proteina i vitamina.
Pročišćavanje vode aktivnim ugljenom
A tableta aktivnog ugljena ne samo da može očistiti tijelo već i vodu. Zbog svoje porozne strukture, apsorbent skuplja klor, teške metale i druge kemijske nečistoće koje mogu biti prisutne u vodi. Za pročišćavanje vode možete koristiti ugljen u prahu i tablete. Količina ugljena izravno ovisi o stupnju njegove zagađenosti. Dakle, uz pomoć ugljena dobivamo svojevrsni sloj filtra. Ugljen treba držati u vodi ne više od trideset sekundi, sto grama aktivnog ugljena može pročistiti dvjesto mililitara vode.
Čista pitka voda najvažniji je kriterij potreban za ljudsko zdravlje, pa kamo god krenuli, uzmite aktivni ugljen za svaki slučaj.

Zahtjev za kredit

Današnji život je prilično skup i često nemamo toliko gotovine sa sobom da kupimo stvari potrebne za naše potrebe. Čak