HEKLANJE

Alatna traka Alexa – ultimativni internetski alat

Na internetu su dostupni brojni alati za pomoć internetskim tvrtkama. Vrijedan alat koji biste trebali koristiti je Alexa Toolbar. Još bolje, ovaj alat je besplatan.

Alatna traka Alexa



Osnovan u travnju 1996., Alexa.com je dizajniran za pružanje interaktivnog web navigacijskog sustava. Najimpresivniji dio platforme, sada u vlasništvu Amazon.com, je besplatna alatna traka Alexa.

Prvi put objavljena 1997., Alexa Toolbar poznata je kao “BS” detektor za internetske stranice. S više od 10 milijuna korisnika, alatna traka prati kako ljudi koriste Internet i pretvara te informacije u statistiku rangiranja za svaku stranicu na Internetu. Na primjer, Yahoo je rangiran kao broj jedan najposjećenijih stranica na Internetu.

Dakle, kako koristiti ovaj alat? Prvo preuzimate Alexa Toolbar na sljedeći način:

1. Idite na Alexa.com.

2. Pritisnite “Preuzmi Alexa Toolbar” na vrhu stranice.

3. Kliknite “Instaliraj” na sljedećoj stranici.

Ponovno učitajte stranicu koju gledate i alatna traka će se pojaviti na vrhu vašeg preglednika. Alat vam pruža vrijedne informacije o bilo kojem mjestu koje gledate, uključujući i vaše vlastito. Govori vam o rangu posjećenosti stranice u usporedbi sa svim stranicama na Internetu. Alat vam također pruža specifične informacije o prometu za web-mjesto i prikazuje web-mjesta koja su slična onima na vašem zaslonu. Umjesto da stvarate neutemeljene pretpostavke o tome koliko je neka stranica “dobra” ili je li uspješna, možete upotrijebiti Alexa statistiku da dobijete bolju ideju. Ako vam se bilo koja tvrtka obrati tvrdeći da ima puno prometa, možete jednostavno otvoriti njihovu stranicu i pregledati Alexa statistiku. To vam omogućuje da provjerite tko prima značajnu količinu prometa i tko vam daje redak “BS”



Pogledajmo Google.com pomoću Alexa alatne trake. Učitajte Google u svoj preglednik i kliknite broj #3 na alatnoj traci. Informacije Alexa alatne trake za google pokazuju:

1. Stranica je treća najpopularnija stranica na internetu. [Yahoo je br. 1.]

2. Stranica se učitava za 0,8 sekundi, što je vrlo brzo.



Zatim kliknite vezu “pogledajte pojedinosti o prometu” na stranici kako biste zaronili u statistiku stranice:

Stranica pokazuje dosljedan promet tijekom godine, zadržavajući poziciju broj 3. 214,00 od svakog milijuna surfera posjeti stranicu, što je izvrsna ocjena “dosega”. Svaki posjetitelj pogleda približno 5,4 stranice na web-mjestu, što znači da korisnici rade na internim stranicama web-mjesta. Ovo je uvijek dobra vijest za web mjesto.

Kao što vidite, korištenje sustava Alexa Toolbar može vam pružiti specifične informacije o web stranicama. Sljedeći put kada vas netko kontaktira tvrdeći da ima milijune posjeta ili razmišlja o oglašavanju na web mjestu, možete upotrijebiti alatnu traku Alexa kako biste dobili objektivan prikaz web mjesta.



Darko Rundek – Ruke

Grane smo na vjetru – Apokalipso, 1997 Darko Rundek (born January 30, 1956) is a Croatian rock singer, songwriter, poet,

Korištenje kontaktnih leća

Prije dodirivanja kontaktnih leća ili oka važno je oprati ruke sapunom i dobro isprati vodom. Sapuni koji sadrže potencijalne alergene