HEKLANJE

Anaerobna probava stvara obnovljivu energiju od smeća

TEMU APP 100 E KUPON

Sustav gospodarenja otpadom koji je prikladan za obradu miješanog otpada (crna vreća) razvijen je iz tehnologije koja je prvi put razvijena u Izraelu.

Oporavlja resurse iz otpada uz proizvodnju obnovljive energije i pomaže u smanjenju emisije ugljika. Drugim riječima, oslobađa energiju iz našeg smeća i smanjuje količinu smeća koje bi inače moglo biti poslano na odlagalište, dok u isto vrijeme smanjuje klimatske promjene.



Ovo je doista situacija u kojoj svi dobivaju!

Proces ArrowBio razvijen je kroz niz pilot i demonstracijskih postrojenja do razine spremne za komercijalnu upotrebu u mnogim zemljama, a najbolje ga je opisati kao postrojenje za mehaničko biološko liječenje (MBT) na bazi vode s povratom energije.

Proces ArrowBio razvijen je na takav način da se može koristiti ili kao samostalno rješenje ili u kombinaciji s drugim tehnologijama. Na primjer, može se smjestiti unutar parkova održive energije kako bi se osigurao izvor energije kao i reciklirani materijali za daljnju obradu. Reciklirani materijali se ponovno koriste kao sirovina za druge tvrtke unutar parka za stvaranje raznih proizvoda.

Dvostupanjski anaerobni digestor

ArrowBio ima za cilj potpunu oporabu i pranje elemenata otpada koji se mogu reciklirati, stoga bi ga trebale favorizirati skupine za zaštitu okoliša koje se protive alternativnim procesima koji obrađuju miješani otpad, kao što je spaljivanje, na temelju toga da sposobnost spaljivanja može rukovati miješanim otpadom smanjuje potrebu za odvajanjem i recikliranjem . Argument je da je spaljivanjem previše lako zanemariti recikliranje, pa se ne bi trebalo koristiti.

Proces u svojoj srži ima dvostupanjski anaerobni digestor koji je optimiziran za bolji prinos energije od konkurentskih sustava, iz svake jedinice mase prerađene organske tvari.

Izdvajanje maksimalnog raspoloživog prinosa plina zapravo je navedeni primarni cilj ArrowBio procesa.



To se smatra dobrom ekološkom politikom i naravno plin i/ili električna energija generiraju prihode koji pomažu u plaćanju troškova održavanja postrojenja.

Proces se sastoji od dvije različite, ali integrirane komponente: “front-end” Wet Materials Recovery Facility (MRF) i “back-end” naprednog sustava anaerobne digestije.

Mokri MRF kombinira standardnu tehnologiju rukovanja krutim otpadom u kombinaciji s pumpanjem tekućine i gnojnice, olakšava procesiranje na bazi vode, pasivno odvajanje i čišćenje materijala koji se mogu reciklirati i njihov automatski transport oko postrojenja, dok također potiskuje mirise i prašinu.



U mokrom MRF-u djelovanje vode čisti i obnavlja željezne metale, neželjezne metale i plastiku razdvojene prema vrsti. Oni se zatim razvrstavaju u reciklirane materijale različitih kvaliteta koji se mogu prodati izravno na tržištu za recikliranje.

ArrowBio je također uspješno razvio “hidrokrusher” koji čini dio mokrog (anaerobnog) procesa. Zapravo, biorazgradivi otpad se izbacuje mlazom vode pod visokim pritiskom kroz niz cijevi. Hrana i papir se kidaju, uvelike povećavajući površinu dostupnu biološkom djelovanju, dok istovremeno suspendiraju organske kemikalije u vodenoj otopini.

Sav otpad koji se ne može oporabiti ili koji se ne šalje kroz anaerobne digestore izlazi iz ArrowBio postrojenja kao ostatak i obično je prisutan samo u malim količinama.



Prvi dio procesa ArrowBio anaerobne digestije poznat je kao acidogeni stadij, a drugi je metanogeni stadij. Biomasa postiže optimalnu učinkovitost u usporedbi s AD s jednim spremnikom, a optimizacija pH razine, temperature i vremena zadržavanja postiže se automatski.

Postrojenje ima niske emisije. Dizajn ArrowBio ne zahtijeva skupu fazu čišćenja plinom, a tehnika koja se uglavnom prenosi vodom ne proizvodi neugodne emisije (prašine, mirisa, itd.) koje se javljaju iz nekih drugih procesa.

Prepoznavanje prednosti održivosti anaerobne probave u oslobađanju energije iz našeg smeća brzo raste.

Saznajte više o ovoj tehnologiji za budućnost na web stranici Zajednice za anaerobnu probavu, kao i više o ArrowBio AD procesu.

Stečajni obrasci: imati prave

Ispunjavanje obrazaca za bankrot može biti jedan od najtežih dijelova podnošenja zahtjeva za bankrot, iako su ti obrasci nužno zlo

Pet taktika za izgradnju kredita

Ako želite podnijeti zahtjev za kreditnu karticu, morat ćete osigurati dovoljnu kreditnu sposobnost. U stvarnosti, ovo nije lak zadatak –