HEKLANJE

Aromaterapija umjesto tableta: kako liječiti esencijalna ulja

TEMU APP 100 E KUPON

Aromaterapija i esencijalna ulja široko se koriste na polju ljepote, zdravlja, psihološke udobnosti. Ulja mnogih biljaka imaju vrijedna svojstva i sposobna su ne samo smirivati, brinuti se o izgledu, već i liječiti razne bolesti. 5 najkorisnijih esencijalnih ulja za vas
Aromaterapija umjesto tableta: kako liječiti esencijalna ulja
Eterična ulja koja se proizvode od voća, cvijeća, lišća različitih usjeva imaju širok raspon vrijednih kvaliteta. Koja su ulja najkorisnija za zdravlje i kako ih pametno koristiti? Ono što je važno zapamtiti: zahvaljujući destilaciji, aromatična ulja imaju visoku koncentraciju, a čak i 1-2 kapi takvog ulja sasvim su dovoljne za postizanje željenog rezultata.
Aromatična ulja za zdravlje
Žene rado koriste ovaj mirisni proizvod prirode za promicanje zdravlja, njegu kože, jačanje kose i noktiju, ublažavanje stresa, stjecanje mira u svakodnevnom životu, u terapeutske svrhe, u kuhinji za borbu protiv insekata. Popis se po želji može nastaviti. Napokon, esencijalna ulja imaju takav raspon korisnih svojstava da je bez njih teško u svakodnevnom životu.
Aromaterapija i zdravlje žena
Ova skupina aromatičnih ulja s pravom se naziva ženskim. Tu spadaju pelargonija, lavanda, kadulja, ruža, kamilica, komorač, ylang ylang. To su uglavnom cvjetni mirisi. Ljepota i zdravlje lijepog spola u velikoj mjeri ovisi o hormonalnoj ravnoteži u tijelu. I sva ulja od cvijeća mogu pozitivno utjecati na njegovu normalizaciju.
Žensko tijelo prolazi kroz faze kada se hormonska pozadina mijenja – adolescencija, trudnoća, menopauza. Svako razdoblje ima posebne probleme i tada će aromatična ulja podržati tijelo.
Aromaterapija umjesto tableta: kako liječiti esencijalna ulja
U adolescenata tjeskobu uzrokuju osip na koži, znojenje i bolne menstruacije. Koža je često masna, a ulja čajevca i lavande korisna su za liječenje problema. Akne možete podmazati prirodnim putem ili ubrizgati ulja u druge proizvode za njegu kože.
Ako ste zabrinuti zbog menstruacije, pomoći će vam ulja od mente, limuna, majčine dušice, kamilice. Način upotrebe: dodajte 2 kapi svakog ulja na 10 ml baznog ulja i nanesite 3 dana prije i tijekom menstruacije na donji dio trbuha i leđa dva ili tri puta dnevno.
Vrhunac. Tijekom ovog bolnog razdoblja za žene, bit će korisno koristiti prohormonalna ulja (jasmin, kadulja, lavanda, ylang-ylang, geranija, ruža, lavanda). Ako govorimo o metodama korištenja ulja, tada će aromatične kupke i masaže biti učinkovite.
Upotreba esencijalnih ulja za bolesti
Tijekom godina poteškoće s kardiovaskularnim sustavom mogu se podsjetiti na sebe. To su skokovi krvnog tlaka, bolovi u srcu, napadi tahikardije i aritmije. U ovom slučaju pomoći će aromatična ulja ylang-ylanga, lavande, naranče, jasmina, geranija. Načini primjene: aroma lampe, kupke, aromakuloni. Ulja limuna i naranče dodaju se čaju, soku (to pomaže u čišćenju krvnih žila od nakupina kolesterola).
Ovo je dobro zapamtiti! Za unutarnju upotrebu odabiru se aromatična ulja izuzetno pouzdane kvalitete. Prije upotrebe, poželjno je konzultirati se s liječnikom.
Flebeurizma. U tom slučaju upotrijebite ulja limuna, čempresa. Ubrizgavaju se u kremu za stopala i konzumiraju iznutra. Nana ima sposobnost ublažavanja umora donjih ekstremiteta. Dobro će joj doći i njezino ulje.
Za ginekološke probleme, upale u području genitalija (kandidijaza), poremećaji mikroflore. Učinkoviti će biti douching, sitz kupke, tamponi s aromatičnim uljima. Da biste pripremili kupku, razrijedite ulja u maloj količini kefira / jogurta, ulijte u kupku. Sasvim je dovoljno 5-7 kapi aromatičnog ulja lavande / čajevca za jedan postupak.
Za tuširanje su prikladna ulja ruže, čajevca, lavande, pačulija. 2-3 kapi jednog od navedenih ulja razrijedimo u žličici tinkture alkohola od nevena (kupimo u ljekarni) i dodamo u 100 ml tople prokuhane vode. Obavljamo tuširanje prije spavanja. Korisno je nakon postupka staviti tampon. Smjesa tampona: 1 žlica. žlica masnog jogurta / kefira 1 kap lavande, čajevca, pačulija, ulja tamjana (možete uzeti 1-2 ulja – tada bi trebalo biti ukupno 4 kapi). Tampon smo stavili prije spavanja.
Aromaterapija umjesto tableta: kako liječiti esencijalna ulja
Drozd. Tople sitz kupke s uljima lavande, eukaliptusa i čajevca imat će pozitivan učinak. Kako pripremiti kupku: slučajno uzmite 5-7 kapi smjese ulja / ulja. Pomiješajte ulja unaprijed s malom količinom sode bikarbone. Kupamo se 1-15 minuta.
Prehlade. Ovaj problem može utjecati na sve članove obitelji. Pozitivan učinak imat će aromatična ulja mente, čajevca, lavande, eukaliptusa, limuna, majčine dušice. Metode korištenja ulja za prehladu vrlo su različite: udisanje, trljanje, masaža, kapi za nos, oblog, aroma lampa.
Aromaterapija i aroma ulja za ljepotu.
Dodajemo aromatična ulja u vašu omiljenu kremu, mlijeko, tonik, maske za lice i tako pojačavamo učinak vrijednih sastojaka kozmetike. Postoje ulja za svaki pojedini tip kože. Važno je samo odabrati prave i primijeniti ih u pravoj koncentraciji.
U pogledu njege lica, prednost se daje cvjetnim uljima, uljima agruma, četinjača.
Kako se esencijalna ulja koriste u njezi kose? Dodaju se šamponima, balzamima i ostalim proizvodima ove linije. Ulja pozitivno djeluju na kosu: lavanda, ružmarin, majčina dušica, ylang-ylang, naranča, čajevac.
5 esencijalnih ulja koja su najkorisnija za zdravlje
Ulje čajevca
Navedeno ulje pomaže u zaštiti od patogena – virusa i bakterija. Dodajte 1-2 kapi proizvoda u aroma medaljon, stimulirajući tako imunološku obranu.
Da bismo dezinficirali zrak u kući i smanjili rizik od širenja infekcije, ako je netko u kućanstvu bolestan, kapamo 5 kapi ulja čajevca u aroma lampu. Ako prebolite prehladu, kašalj, bronhitis, korisno je raditi inhalacije s dodatkom ovog ulja. Udisanje: U posudu s vrućom vodom unesite 4-5 kapi proizvoda. Dišemo preko pare 10-15 minuta.
Ulje bergamota
Ovo ulje optimizira funkcije živčanog sustava, pomaže kod nesanice i stabilizira krvni tlak. Ulje pozitivno djeluje na krvne žile, razrjeđuje krv i snižava kolesterol. Ako udahnete esencijalno ulje bergamota, poboljšat će vaše raspoloženje i ublažiti osjećaj napetosti. Kod prehlade se inhalacija vrši navedenim uljem. Ako ste prevladali curenje nosa, preporučuje se trljanje leđa, vrata i prsa sljedećom smjesom: 1 žlica. žlica maslinovog ulja i 3-5 kapi ulja bergamota.
Ulje bergamota pomaže kod angine, tonzilitisa, bronhitisa. Dovoljno je dodati 2 kapi ulja bergamota i čajevca u 1/3 šalice tople prokuhane vode. Korisno je grgljati navedenim sastavom 3-5 puta tijekom dana. Ulje bergamota koristi se u liječenju dermatoloških infekcija – ekcema, šuga, herpesa. Proizvod se nanosi na kožu kod opeklina, uboda insekata.
Leuzeino ulje
Aromatično ulje Leuzea omogućuje suočavanje s asteničnim i depresivnim manifestacijama, koristi se u slučaju gubitka snage, stresa, umora. Dovoljno je kapnuti 1-2 kapi proizvoda na jastuk prije spavanja, a ujutro ćete se probuditi poletni i aktivni.
Antistresna masaža: pomiješajte 3 kapi ulja Leuzea i 2 kapi ulja avokada i lavande. Sastav utrljavamo u područje krune, zatiljka i sljepoočnica.
Umirujuća kupka: pomiješajte 3 kapi ulja Leuzea s bilo kojim emulgatorom po vašem izboru (mlijeko, vrhnje, med). Dovoljno je namakati se u toploj vodi s ovim sastavom 20 minuta i osjećat ćete se smireno. Leuzea eter ima terapeutski učinak. Uklanja grčeve, opušta mišiće, ublažava bolne manifestacije i mučninu, uklanja osjećaj pečenja i otekline u slučaju ugriza insekata.
Navedeni proizvod koristi se u postoperativnom razdoblju i nakon složenih bolesti kako bi se skratilo razdoblje rehabilitacije. Kod dermatoloških oboljenja dovoljno je na oblog nanijeti oblog (6-7 kapi aromatičnog ulja na 10 ml baze) i obaviti obloge (10 kapi proizvoda na 500 ml tople vode) pomoću plahte / ručnika .
Aromaterapija umjesto tableta: kako liječiti esencijalna ulja
Ulje eukaliptusa
Ulje eukaliptusa koristi se u liječenju infekcija, ublažava upale u organima dišnog sustava i učinkovito je protiv prehlade. Ovo esencijalno ulje koristi se u liječenju bronhitisa i gripe. Koristi se za inhalacije, ispiranje grla. Prije upotrebe, ulje se uvodi u st. žlica mlijeka / meda, a zatim razrijeđena u čaši tople vode.
Za ispiranje grla dovoljne su 3 kapi proizvoda; korisno je provoditi manipulaciju svaka 3-4 sata. Eterično ulje eukaliptusa pomoći će vam ako trebate spustiti vrućinu. Evo kako se to radi: 8-10 kapi ulja eukaliptusa ubrizgava se u st. žlicu maslinovog ulja / uobičajene dječje kreme i utrljajte sastav preko leđa, usredotočujući se na područje pluća, duž prsa (bez hvatanja srčanog sektora). Trljanje pomaže kod kašlja i začepljenja bronha (provodi se prije spavanja).
Ulje od bora
Ulje četinjača bora djeluje protuupalno, olakšava disanje, ublažava kašalj, potiče odvajanje ispljuvka, smanjuje upalu dišnog sustava i normalizira protok krvi u plućima. Pomiješamo 20 kapi proizvoda i 30 ml. maslinovo ulje, zatim intenzivno trljajte prsa (ublažava bolan kašalj). Uz kašalj, uz to će biti korisno udisanje: u vruću vodu ukapamo 2-3 kapi ulja borove arome i udišemo paru 5 minuta. Udisanje na pari pomaže čak i kod bronhijalne astme.
Ulje od bora pomoći će opustiti tijelo, vratiti emocionalnu pozadinu. Anksioznost i razdražljivost uklanjamo izvođenjem sljedeće vježbe disanja. Nanesite 7 kapi borovog ulja na dlanove, snažno trljajte, približite dlanove okomito na lice, na kratkoj udaljenosti. Duboko udahnemo, zadržimo dah 10 sekundi, a sada polako izdahnite. Postupak provodimo nekoliko minuta.
Za obnavljanje zaštitnih rezervi tijela, ublažavanje vrtoglavice, koriste se migrena, mučnina, aromakuloni bora (dovoljne su 2-3 kapi).

iPod revolucija

iPod ime je za obitelj dlanovnih medijskih uređaja koje je razvila američka tvrtka Apple Computer. Prvi iPod izašao je na