HEKLANJE

Aukcije nisu samo teške priče

Ako provedete neko vrijeme u ruralnoj Americi, vjerojatno ćete vidjeti znakove koji pokazuju da je aukcija planirana. U nekim slučajevima te su dražbe znak da je bankara konačno dočekala loša sreća i da nitko nije bio oduševljen susretom. Obitelj bi mogla biti raseljena iz kuće ili farme, poslovni čovjek bi mogao unovčiti imovinu kako bi zadovoljio vjerovnike ili je odlazak nekoga u zajednici donio njihovu imovinu i dobra na dražbu nekretnine.

Čini se da dražba nikada nije dobra vijest za osobu koja je prisiljena pokrenuti prodaju.



Za lovca na povoljne ponude aukcija može biti dobra vijest. Predmeti se mogu kupiti uz značajan popust, a jedinstveni predmeti uobičajeni su na aukcijama.

Mnogi su se pojedinci mogli odvesti u automobilu plaćajući vrlo malo nakon što je banka oduzela vozilo. Imovina se može dobiti na poreznoj dražbi za sitne novčiće na dolar dok vlade okruga rade na tome da jednostavno povrate gubitke od poreza na imovinu.

Aukcije često mogu biti vidljivi dokaz da život prema nekome nije bio blag.

S druge strane, postoje aukcije visoko cijenjenih predmeta koje su posebno osmišljene za postizanje najbolje cijene. Velike aukcijske kuće u mjestima poput New Yorka i Londona mogu pomoći pojedincima u prodaji rijetkih predmeta po cijenama puno višim od onih koje bi očekivali na druge načine.

U ovom drugom scenariju ekskluzivna priroda predmeta je ono što mami kolekcionare i muzeje da razmotre kupnju predmeta koji u većini slučajeva nisu dostupni.

Za internetsko poslovanje ideja o internetskim aukcijama može značiti i dodatnu prodaju kao i marketinšku sposobnost.

Neke tvrtke možda su u procesu likvidacije svog inventara dok nastoje zatvoriti tvrtku, ali mnoge internetske tvrtke gledaju na aukcije kao na sredstvo promicanja svog poslovanja.



Kada je serija Beanie Baby ukinuta, neke su internetske tvrtke zadržale proizvode koji su bili ukinuti. Nekoliko mjeseci kasnije, kada je većina zaliha minijaturnih plišanih životinja bila rasprodana, te su tvrtke donijele svoje ‘zadržane’ zalihe na internetske aukcije i ti su predmeti prodani mnogo puta više od izvorne tražene cijene (i njihove izvorne investicije).

U ovom slučaju kolekcionari koji su nastojali kompletirati zbirke bili su više nego spremni platiti dodatnu cijenu za predmete.

Ovaj scenarij je izvrstan vizualni prikaz kako bi moglo izgledati korištenje dražbi i za marketing i za upravljanje imovinom.



Naknade koje naplaćuju internetske aukcije mogu biti mala cijena za učinkovito sredstvo plasiranja proizvoda potencijalnim klijentima koji možda nikada nisu čuli za vašu tvrtku.

Internetske aukcije ostaju jedna od najbriljantnijih ideja u internetskom marketingu. Zadovoljava i stvarne i osjećajne potrebe potrošača koji možda traže predmet koji je teško pronaći ili nešto što ih podsjeća na njihovu prošlost. To je jedan od najučinkovitijih načina da doprete do najmotiviranijih kupaca i omogućite im potpuni pristup web stranici vaše tvrtke u tom procesu.