HEKLANJE

Automatski odgovori – Drugi mudar izbor

Kad su telefonske sekretarice prvi put predstavljene, nije bilo neuobičajeno da mnogi pojedinci jednostavno poklope slušalicu uz vrlo emotivan zavjet da nikada neće poslovati s tvrtkom koja bi bila toliko bezlična da bi njihove brige prebacila na uređaj za snimanje. Zatim bi raspravljali o tome sa sličnim emocijama kao i svi koji bi slušali.

Danas je čak i ideja operatera zastarjela ideja u nekim poslovima jer vas automatizirani glasovni sustav vodi do odgovarajuće strane da postavite pitanje ili izrazite zabrinutost (čak i tada možete očekivati da ćete ostaviti poruku – nije važno ako došli ste do pogrešnog nastavka).



S online poslovanjem moguće je poslovati s klijentima koji nikada neće čuti vaš glas. Međutim, to ne znači da ih ne zanima čuti od vas.

Istina je da je Internet automatiziran na takav način da su jedina tri ljudska odgovora u transakciji potrošač koji kupuje i skladišni radnik koji je zadužen za isporuku proizvoda te osoba zadužena za stvarnu isporuku robe.

Prilikom kupnje putem interneta kupci žele znati da je narudžba zaprimljena i da je izvršenje u tijeku. Ovo je mjesto gdje automatski odgovor postaje dobar prijatelj online tvrtkama.

E-pošta s automatskim odgovorom može se odmah poslati kao potvrda narudžbe i pozdrav. Drugi automatski odgovor može se automatski aktivirati kada je proizvod stvarno poslan iz skladišta upozoravajući kupca na ispunjenje njegove narudžbe. Još jedan automatski odgovor može se uključiti nekoliko dana kasnije tražeći od klijenta povratne informacije o kupnji. Ove informacije mogu biti korisne u poznavanju općeg tona klijentovog odobravanja vašeg poslovanja. Čak je moguće da se neki od odgovora mogu koristiti u segmentu svjedočanstava vaše poslovne stranice. Dio koji je privlačan većini vlasnika internetskih tvrtki je to što je ovaj sustav, nakon što se postavi, u biti bez ruku.

Treći automatski odgovor koji postavite također bi mogao pozvati novog, i nadamo se zadovoljnog, kupca da prihvati e-tečaj koji možete ponuditi besplatno ili povremeni marketinški dio e-pošte koji će ih upozoriti na posebne kupnje, popuste i kupone dostupne za odabir. ‘ kupaca.

Automatski odgovori zapravo mogu biti koristan alat u strategijama izgradnje prometa i popisa. Ne moraju biti nametljivi i trebali bi biti informativni i nešto što će kupac rado primiti. S tim u vezi, morate se pobrinuti da postoji značajka isključivanja kada e-poruke više nisu izravno povezane s isporukom proizvoda vaše online tvrtke. Ako to ne učinite dostupnim, kupac bi se mogao osjećati kao da su sljedeće e-poruke usmjerene na neželjenu poštu i mogao bi vas prijaviti kao pošiljatelja neželjene pošte.

Zamislite da imate prostoriju punu zaposlenika čiji je posao da osobno odgovore na svaku pristiglu narudžbu. Bi li to bio isplativ način za vođenje posla? Ako ne, onda bi nominalni trošak povezan s potpuno razvijenim automatskim sustavom mogao biti isplativiji jednostavno u smislu oslobađanja više vremena za vođenje posla.



Treba li oprostiti nevjeru?

Svaka veza zasniva se na međusobnom povjerenju. Ukoliko povjerenje između partnera ne postoji, to se ne može nazvati dobrom vezom.

Biokovo

Raznolikost prirodne bastine, brojnih endemskih vrsta, reljef, ocuvanost flore i faune, samo su maleni dio spajalice prilikom proglasenja planine Biokovo