HEKLANJE

Avokado odličan za njegu kože

TEMU APP 100 E KUPON

Avokado je također poznat kao aligatorska kruška i potječe iz južnog Meksika. Postao je koristan sastojak naše svakodnevne rutine njege kože. Bogat je mastima, ali i proteinima. Ove masti su mononezasićene što je dobro za zdravo srce. Opskrba vitaminom E u avokadu pomaže srcu da ostane u formi. Također je poznato da opskrbljuje 60% više kalija u usporedbi s bananom.

Također je bogata vlaknima, folijatom (folna kiselina), vitaminom B6, željezom, bakrom i magnezijem. Osim nanošenja avokada na kožu, njegova konzumacija u obliku salate također može biti korisna za vašu kožu. Avokado sadrži vitamine poput A, D i E koji imaju prodorna svojstva za poboljšanje vaše kože. Ulje avokada također je vrlo korisno za njegu kože. Ulje je korisno za uklanjanje oštećenja od sunca ili staračkih pjega. Također omekšava kožu i pruža hidratantni učinak te može učiniti čuda na oštećenoj, pothranjenoj i dehidriranoj koži.



Jednostavni recepti za njegu kože

Napuhnute oči
Narežite avokado na kriške i stavite ga ispod svakog oka te se uz njega opuštajte sljedećih 20 minuta. Promjene bi bile izvanredne.

Krema za oči
Napravite kremu za područje oko očiju tako da umiješate 5 kapi bademovog ulja u 3 zrele kriške avokada. Pomiješajte ovu smjesu i utrljajte oko očiju. Držite pet minuta pa isperite.

Druga metoda izrade kreme za područje oko očiju je korištenje 1/4 šalice ulja avokada s 1/4 šalice gela aloe vere. Također možete koristiti ulje koštica marelice, sjemenki grožđa ili sezamovo ulje.

Maska za lice
Ova maska za lice korisna je za suhu kožu. Zgnječite pola avokada i lagano ga nanesite na lice. Držite 15 minuta, a zatim isperite toplom vodom.

Napravite pastu od ˝ zrelog avokada pomiješanog s 1 žličicom biljnog ulja. Ovu pastu nanesite na oprano i čisto lice. Ostavite 15 do 20 minuta. Isperite ga toplom vodom. Ova maska je jako dobra za suhu kožu.

Glatke i lijepe ruke
Napravite pastu tako da pomiješate 1/4 oguljenog i izgnječenog avokada, 1 bjelanjak, 2 žlice. zobene pahuljice i 1 žličica limunovog soka. Nanesite ovu pastu na ruku i ostavite 20 minuta. Isperite ga toplom vodom i osušite tapkanjem. Redovitim korištenjem oduševit će vas rezultati.



Piling za lice
Trebat će vam 2 žlice. lanenih sjemenki, 1/2 pasirane banane i 1/2 kore avokada. Koristite malu zdjelu za miješanje sjemenki lana i banane. Korom avokada izvadite sjemenke banane i lana. Umasirajte ovu mjericu na lice kružnim pokretima, polako i nježno. Isperite ga toplom vodom.

Upozorenje: Čitatelj ovog članka trebao bi se pridržavati svih mjera opreza dok slijedi upute o receptima iz ovog članka. Izbjegavajte korištenje bilo kojeg od ovih proizvoda ako ste alergični na njih. Odgovornost leži na čitatelju, a ne na stranici ili piscu.