HEKLANJE

Bakin lijek za uobičajene tegobe samo s prirodnim sastojcima

TEMU APP 100 E KUPON

Tko od nas barem jednom u životu nije koristio ovaj drevni lijek? Izvrsno u borbi protiv sezonskih tegoba i čuvanju od njih, u kombinaciji s eteričnim uljima poboljšava se disanje, a grlobolja i kašalj vidljivo smanjuju.
O cemu govorim? Od fumigacija. No, ne znaju svi da postoje različite vrste ovisno o problemu koji imamo. U osnovi su pravila uvijek ista, na primjer, ako se koriste esencijalna ulja, uvijek se ne smije koristiti više od 5 kapi po litri vode. Iako u slučaju dodavanja prirodnih tvari kao što su kamilica i bikarbonat, doze mogu biti besplatne bez stvaranja problema.
Eukaliptus i kamilica su vrlo korisno kada imate problema u grkljan ili ako ste začepljen nosna prolaza. Četiri kapi esencijalnog ulja eukaliptusa ili trideset grama lišća u litri tople vode, zajedno sa šakom kamilice, pružit će vam brzo olakšanje za nekoliko dana.
U slučaju upale sinusa, dovoljna će biti žlica natrijevog bikarbonata u litri vruće vode tri puta dnevno, posljednja prije spavanja. Dodamo li zatim cvjetove kamilice zajedno s bikarbonatom, to će pomoći očistiti dišne ​​puteve i zadržati suhoću sluznice.
Još jedna izvrsna kombinacija je ona soda bikarbona s đumbirom : možete upotrijebiti i đumbir u prahu (dvije žličice đumbira za svaku žličicu sode bikarbone), i cijeli (u ovom slučaju mora se narezati na male komadiće kako bi se kuhao u vodi) ). Ako nemamo sode bikarbone kod kuće, možemo je zamijeniti krupnom kuhinjskom soli, koja će se jednostavno otopiti u vrućoj vodi. Ovako napravljena fumigacija može se obavljati čak pet puta dnevno, bez ikakvih kontraindikacija.
Mislim da je ova opcija vrlo popularna kod malo ljudi, ali pošteno je znati da je čak i češnjak koristan s fumentijem, posebno u prisutnosti sinusitisa i prehlade: zgnječite par klinčića i stavite ih u posudu zajedno sa žličicom jabučni ocat i pola litre vruće vode.
Ulje čajevca, eterično ulje poznat ne samo po svojim protuupalnim i antibakterijskim svojstvima, ali i za svoje umirujuće djelovanje na sluznicu, to će biti korisno za hidratizaciju nos i dati trenutno olakšanje za suhu grla.

Kopački Rit

Ako želite doživjeti iskonsku prirodu, prirodu u punoj ljepoti, ali i prirodu nesmiljenu i žestoku, tada posjetite Kopački rit. Ondje