HEKLANJE

BESPLATNA WEB SHOP SKRIPTA?

Zašto platiti par tisuća kuna za dobro modificiranu oscommerce web shop skriptu kada postoji besplatno rješenje. Ukoliko želite napraviti web trgovinu prvo preuzmite skriptu, zatim je podignite na server i nadalje pratite jednostavnu instalaciju dotične web shop skripte.
Jedino što vam se možda neće svidjeti je činjenica da ne smijete izbrisati link u footer-u što i nije toliko strašno s obzirom da ste pitanje vaše web trgovine riješili besplatno i u roku od par minuta.
Kome treba “prava” web shop skripta neka baci oko na Magento.
Q: Poštovani, molila bih Vas ako bi mogli mi malo bolje objasniti na koji način da instaliram tu skriptu? Pročitala sam sve moguće i nikako da skužim. Trebam apsolutno ono sve staviti na server gore? Inače, ja koristim dreamweaver i photoshop i tako da više znam crtati i dizajnirati nego programirati… Možda znate da negdje postoji video instrukcije u vezi toga? Puno hvala za svaku Vašu buduću pomoć! Lijep pozdrav, Ika
A: Prvo preuzmeš skriptu, raspakiraš zip file, upload-aš sve na server i chmod-aš na 777 ove foldere na sereru: “db/”, “files/”, “config/”, “lang/”…
U “config/lang_*.php” možeš mjenjati jezik, tj. prevesti s engleskog na hrvatski
Nakon toga, otvoriš svoju stranicu gdje si upload-ala te fajlove i zatim dodaš “/admin” na kraj url-a (username:admin, pass: admin)
Nakon logiranja, izmijeniš password i imaš free web shop, ali ne smiješ micati onaj link dolje u footer-u. Jako je jednostavna administracija, ako ne ide zaviri u manual.