HEKLANJE

Biciklizam

Biciklizam je izvrstan oblik aerobnih vježbi, pogodan za one koji su u dobroj ili relativno dobroj tjelesnoj formi. Tjelesna aktivnost je ionako dobra, trebate li sagorijevati kalorije ili ne. Pomoći će vam da se osjećate bolje.
Diverzifikacija vašeg vježbanja najučinkovitiji je i najproduktivniji način da osigurate da vaše tijelo sagorijeva kalorije. Dugo i redovito vježbanje ključ je dosljednog sagorijevanja kalorija i gubitka kilograma. Biciklizam je izvrstan oblik aerobnih vježbi, pogodan za one koji su u dobroj ili relativno dobroj tjelesnoj formi. Ovo je izvrstan trening za srce; jača mišiće nogu, povećava brzinu metabolizma, sagorijeva kalorije i tako pospješuje mršavljenje.
Kada je biciklizam usmjeren na sagorijevanje masti, poželjno je da staza bude jednolična u težini i visini. Nema potrebe za visokim planinama i dugim spuštanjima. Idealna je glatka cesta bez visinskih razlika. Ne smije biti potoka i jaruga, tijekom čijeg prijelaza ćete morati sići s bicikla ili ih, riskirajući svoje zdravlje, “preplivati”. Brzina na ravnom terenu trebala bi biti 15-20 km na sat (za žene, djevojke). Ako imate vrlo nisku razinu spremnosti i pri brzini od 15 km / h puls je veći od 150 otkucaja / min, onda smanjite brzinu pokreta tako da puls bude u rasponu od 120-150 otkucaja / min . Naprotiv, ako vozite brzinom od 20 km / h, a puls vam je manji od 120 otkucaja / min, povećajte brzinu. Odlučujući faktor je PULS, a ne brzina kretanja, zato se više usredotočite na njega.
Da biste odredili brzinu kretanja, trebat će vam biciklističko računalo i ako ga nemate, ne brinite, glavno je da imate sat sekundarnom kazaljkom, kojim ćete mjeriti puls i vrijeme treninga. Tijekom udaljenosti, pokušajte ne zaustaviti (samo ako izmjerite puls) s takvim treningom, dodatno razvijate opću izdržljivost tijela, masnoće će se sagorijevati uglavnom na bokovima, jer ondje mišići najaktivnije rade. Na drugim mjestima neće doći do očite oksidacije masti. Vožnja biciklom trebala bi trajati 90-120 minuta. Samo s tako dugim vremenom tjelesne aktivnosti, oni aerobni procesi opskrbe energijom koji nastaju oksidacijom (sagorijevanjem) masti uključuju se u rad. Ako vježbate 2 puta dnevno, tada se vrijeme vježbanja smanjuje na 60-90 minuta.
Morate započeti, ovisno o vašoj spremnosti, od 15-30 minuta dnevno. Tada se vrijeme dodaje oko 5 minuta dnevno. Ako u nekom trenutku, dodajući još pet minuta, osjetite da vam je preteško (bole vas noge, zglobovi, brzina otkucaja srca je veća od normalne), ostanite na prethodnoj lekciji još 2-5 dana. Ako se godinu dana (ili više) aktivno bavite nekom vrstom tjelesne aktivnosti i osjećate da ste u dobroj tjelesnoj formi, tada možete započeti sa 60 minuta. I upamtite, ne morate vježbati odmah nakon obroka i neposredno prije njega.
A da bi vam trening bio zanimljiva aktivnost, pronađite istomišljenike i vozite se s užitkom!

Kalkulator potrošnje žbuke na 1m2

Duljina zida (m): Visina zida (m): Debljina sloja (mm): Žbukanje je najbrži, najjednostavniji i najpristupačniji način izravnavanja zida. Oni koji