HEKLANJE

Biljna snaga: što liječe kadulja, ružmarin, origano i timijan

TEMU APP 100 E KUPON

Svakako uključite aromatično bilje u svoju prehranu ako osjetite bilo koji od simptoma opisanih u ovom članku.
Aromatično bilje origano, ružmarin, kadulja i timijan imaju komplementarne osobine. Svaki od njih ima svoju “specijalizaciju”, ali ako ih redovito konzumirate zajedno, tada fitokemikalije i minerali koje sadrže pružaju pouzdanu zaštitu od patogenih čimbenika suvremenog svijeta.
Aromatično bilje u vašoj prehrani za mnoge bolesti
Snaga aromatičnog bilja je u tome što je vrlo blizu divljini – čak i kad se uzgaja umjetno. Oni su sposobni preživjeti i napredovati čak i u lošim uvjetima – i nije potrebna posebna briga. Znanost još nije svjesna činjenice da korijeni aromatičnog bilja izlučuju posebnu protugljivičnu tvar koju gliste jako vole.
Crvi se skupljaju oko korijenja trave, upijaju tu tvar i zauzvrat kisikom tlo ostavljaju iza sebe korisna gnojiva. Ova simbioza daje aromatičnom bilju njihova jedinstvena ljekovita svojstva .
(Ako uzgajate bilje u loncima ili ako vaš vrt nema gliste, upotrijebite mineralnu otopinu i organsko gnojivo u dovoljnim količinama.)
Pogledajmo izbliza svaku od ovih prekrasnih biljaka.
• Origano. U tijelu uništava neproduktivne bakterije kao što su H. pylori, Streptococcus i E. coli, što zauzvrat sprječava prekomjerno razmnožavanje bakterija u tankom crijevu, pojavu čir na želudcu, otitis media i sinusitis.
Origanovo ulje izvrsno je antibakterijsko sredstvo, posebno učinkovito protiv bakterija E. coli koje uzrokuju divertikulitis i divertikulozu. Također ima antifungalni učinak, ne ostavljajući šanse za tako neugodnu kožnu bolest kao što je lišaj.
• Ružmarin. Još jedno izvrsno antibakterijsko sredstvo, specijalizirano za uništavanje bakterija otpornih na antibiotike. Primjerice, to je C. difficile i multirezistentni Staphylococcus aureus ili MRSA. Te su štetne bakterije uzrok ozbiljnih infekcija, mogu prouzročiti povećanje debelog crijeva, a ponekad čak i smrt.
• Kadulja. Ova aromatična biljka izvrsno djeluje protiv gljivica. Redovitom konzumacijom kadulje možete se lako i brzo riješiti takvih bolesti kao što su atletsko stopalo i ingvinalni lišaj, kao i gljivičnih infekcija probavnog sustava. Ako ste došli u kontakt s otrovnom plijesni, ova će biljka također pomoći očistiti vaše tijelo. Isto je s otrovnim teškim metalima koji se nakupljaju u probavnom traktu.
• Majčina dušica. Ova biljka djeluje antivirusno, uništavajući enteroviruse, gripu, norovirus i sve vrste herpes virusa koji uzrokuju autoimune bolesti i Lajmsku bolest. Timijan je vaše tajno i vrlo moćno oružje protiv virusa koji napadaju vaš mozak ili leđnu moždinu, uzrokujući neurološke bolesti.
Bolesti
Svakako uključite aromatično bilje u svoju prehranu ako patite od bilo čega od sljedećeg:
Infekcija H. pylori, infekcija streptokokom, infekcija E. coli, zarastanje bakterija u tankom crijevu, peptični čir, strep grlo, upale uha, sinusitis, divertikulitis, divertikuloza, lišaj, megakolon, infekcija C. difficile, MRSA, gripa, enterovirusi norovirus, Epstein-Barrov virus / mononukleoza, citomegalovirus, lajmska bolest, svi kofaktori lajmske bolesti (uključujući boreliju, bartonelu, babeziju i mikoplazmu), respiratorne infekcije, infekcije desni, zujanje u ušima, kolera, išijas, lumbosakralni išijas, fibromialgija, kronična sindrom umora (CFS), lupus, psorijatični artritis, multipla skleroza (MS), šindre, reumatoidni artritis, edemi, migrena, herpes simplex 1 (HSV-1), herpes simplex 2 (HSV-2), HHV-6, HHV- 7, HHV-8, HHV-9, još nisu otkrili znanstvenici HHV-10, HHV-11 i HHV-12, upala zdjelice,B-limfocitna bolest, bakterijske infekcije, infekcije oka, višak amonijaka u tijelu.
Simptomi
Svakako uključite aromatično bilje u svoju prehranu ako osjetite bilo koji od sljedećih simptoma.
Bolovi u želucu, alergije na hranu, bolovi u trbuhu, vrtoglavica, kronični umor, iscjedak (poput rodnice ili oka), nadutost, mučnina, kašalj, anksioznost, svrbež, mjehurići, osip, glavobolja, svrbež u analnom području, kontakt s plijesni, svi neurološki simptomi ( uključujući trnce, utrnulost, grčeve, trzanje mišića, neuralgiju i stezanje u prsima), upala slijepog crijeva, bol u mjehuru, problemi s ravnotežom, začepljene uši, zagušenja u tijelu, bolovi u ušima, višak sluzi, vrućica, bol u čeljust.
Emocionalna podrska
Živeći u modernom svijetu, redovito se nalazimo u stresnim situacijama, pa ne čudi što su emocionalne reakcije na ono što se događa nasilne. Kad počnete neprestano pretjerivati ​​sa svime, gubeći svoj unutarnji mir, potražite pomoć od aromatičnog bilja. Veličanstvena četvorka – origano, ružmarin, kadulja i majčina dušica – pomoći će vam da vratite ravnotežu i obnovite se svakodnevnim životnim izazovima.
Ove aromatične biljke iste su dobi kao i čovječanstvo kao vrsta: u ovom ili onom obliku postoje od pamtivijeka. Sve to vrijeme bili su bliski ljudima, pomažući se prilagoditi i preživjeti u svijetu koji neprestano baca nove izazove. Origano, ružmarin, kadulja i majčina dušica divni su učitelji koji nas podsjećaju na to tko smo i tko možemo postati. Pomažu nam da se vratimo korijenima i crpimo snagu iz dubine svoje individualnosti.
Savjet
• Koristite ove aromatične biljke svaki dan prilikom pripreme hrane. Eksperimentirajte hrabrije i vidjet ćete koliko vaših omiljenih namirnica ima koristi ako im dodate prstohvat origana, timijana, kadulje i ružmarina.
• Pronađite mjesto u svom životu za esencijalna ulja ovih biljaka – na primjer, dodavanjem u vodu kad se kupate. To će vam pomoći da očistite i uskladite svoje tijelo, um i dušu.

Zašto rakovi hodaju postrance?

Rakove često susrećemo na plažama i na stjenovitim mjestima uz more. Čim nas ugledaju, odmah pokušavaju nestati, ali tijekom ovog

Moderna odjeća za zimu

Prema posljednjim izbačenim kolekcijama, modni dizajneri vraćaju nam odjeću prošlih vremena, ali u isto vrijeme kreiraju i nove, zanimljive odjevne