HEKLANJE

Blagodati preskakanja užeta

TEMU APP 100 E KUPON

Uže za skakanje – jedna od omiljenih aktivnosti od djetinjstva, zabavna igra. Međutim, preskakanje užeta odavno je nužno svojstvo treninga profesionalaca u raznim sportovima. Ovo je izvrstan trening za mišiće, kardiovaskularni i dišni sustav. Što se tiče potrošnje energije, vjeruje se da je ovaj pokazatelj preskakanja užeta ispred plivanja i vožnje bicikla. Zbog toga smo za vas pripremili materijal o prednostima preskakanja užeta.
Glavna značajka preskakanja užeta je tempo. Primjerice, počinjući trčati ili voziti bicikl, imamo priliku startati malim brzinama i na kraju povećati tempo i sukladno tome opterećenje. S užetom za preskakanje to apriori nije moguće, jer je broj okretaja u minuti gotovo jednak i za početnike i za profesionalne sportaše. Možete prilagoditi samo trajanje lekcije. Kao rezultat toga, prve minute preskakanja užeta mogu se usporediti s trčanjem ili biciklizmom pri maksimalnoj brzini. Dodajte ovome mehanički rad ruku i odradite cjelovit trening za sve mišiće tijela.
Kontraindikacije za preskakanje užeta
Kao što je već spomenuto, vježbe s užetom za preskakanje uključuju visok intenzitet i veliko opterećenje na cijelom tijelu, pa postoje brojne kontraindikacije za takve vježbe:
pun želudac;
jake glavobolje;
srčana bolest;
nagle promjene tlaka;
znatno prekomjerna težina.
Kako odabrati pravi konop za preskakanje?
Da biste postigli maksimalnu učinkovitost treninga, morate odabrati pravi “alat”. Promjer ručki trebao bi biti 8-9 mm, duljina se odabire pojedinačno. Da biste to učinili, stanite s nogama užeta za preskakanje u sredini i povucite krajeve prema tijelu – najbolja opcija kada su 1-2 cm iznad pazuha.
Učinak od preskakanja užeta
Vježbe s užetom za preskakanje, naravno, održavaju mišiće tijela u tonu, posebno za noge – masnoća u njima taložit će se puno sporije.
Konop za skakanje savršeno sagorijeva kalorije, jer je 10-minutna vježba konopom preskakanje udaljenost od 1,5 kilometara.
Uže za skakanje stvara učinak i kardio treninga i treninga snage i trenira cijelo tijelo. I mnogo su sigurniji za vaše zglobove koljena od istog trčanja.
Uže za skakanje – vrlo učinkovit alat u borbi protiv celulita. Skokovi u tom pogledu mogu se izvoditi i jednostavni i u varijacijama: na jednoj nozi, s okretanjem, pomicanjem naprijed ili natrag, i tako dalje.
Kako skakati užetom za preskakanje?
Kao i bilo koja druga vježba, preskakanje užeta je važno za pravilno izvođenje. Potrebno je sletjeti na prst, pete ne smiju dodirivati ​​pod.
Idealno bi bilo da vježba traje najmanje 7 minuta, no ako je ovaj tempo iscrpljujući, pokazatelj vremena lekcije bit će razdoblje tijekom kojeg možete slobodno razgovarati.
U svakom slučaju, izvođenje vježbi na užetu za preskakanje treba biti radost – i lako ostati u formi i nakratko se vratiti u djetinjstvo.

Ubiti Billa

Riješite se nekih “dodataka” Ključ financijske slobode je stvaranje bogatstva. Ključ izgradnje bogatstva je eliminacija svih dodatnih računa kako biste