HEKLANJE

Blagodati pšenice

Danas se sve više pažnje posvećuje zdravoj prehrani. Zahvaljujući tome, prirodni proizvodi koji su nezasluženo zaboravljeni vratili su se na suvremeni stol. Proklijala pšenica vrlo je popularna među ljudima koji prate svoje zdravlje. Oni koji su ove ljekovite žitarice uključili u svoju svakodnevnu prehranu govore o poboljšanju vida, pamćenja i poboljšanju liječenja višegodišnjih bolesti, uključujući neplodnost i dijabetes. Stoga ćemo u ovom članku govoriti o prednostima klijave pšenice.
Sadnice pšenice sadrže jedinstveni kompleks aminokiselina, vitamina i minerala. Njihovom dugotrajnom uporabom poboljšava se metabolizam, povećava imunitet, tijelo se čisti od toksina i toksina. Dokazano je da jedenje proklijalih žitarica snižava kolesterol i izvrsna je prevencija vaskularnih bolesti.
Proklijala pšenica prirodni je biološki aktivan dodatak koji:
Jača otpornost tijela na infekcije;
Normalizira rad crijeva;
Pozitivno utječe na potenciju;
Znatno poboljšava stanje kože;
Prirodno potiče mršavljenje;
Povećava tonus i učinkovitost;
Prirodni je antioksidans;
Stvara pomlađujući učinak;
Pozitivno djeluje na živčani sustav i pomaže tijelu da prevlada stres i depresiju;
Normalizira krvni tlak;
Sprječava razvoj tumora i raka;
Uklanja višak tekućine iz tijela;
Ima regenerirajuća svojstva, ubrzava zacjeljivanje rana.
A ovo nikako nije cjelovit popis blagodati ovog divnog proizvoda. Konzumirajući samo pola čaše pšeničnih klica dnevno, za dva tjedna možete osjetiti poboljšanje opće dobrobiti. Normalizira probavu, poboljšava kvalitetu sna. Pšenične klice obogaćuju krv kisikom, potiču uklanjanje aterosklerotskih “plakova” iz krvnih žila, smanjuju rizik od srčanog i moždanog udara. Dugotrajno žvakanje proklijalih zrna jača zubno meso i izvrsna je prevencija karijesa i bolesti usne šupljine. Antiseptička svojstva pšeničnih klica pomoći će u brzom rješavanju gljivičnih bolesti.
Sasvim uobičajena upotreba zrna pšenice u kućnoj kozmetologiji. Maske s pšeničnim klicama pomažu u smanjenju bora, zatežu konture lica i imaju svojstva čišćenja. Pranje kose infuzijom proklijalih žitarica znatno će poboljšati njihovo stanje i riješiti se peruti.
Proklijala zrna pšenice prirodni su proizvod, pa se mogu sigurno uzimati u bilo kojoj dobi. U rijetkim slučajevima na početku primjene postoje neugodni simptomi – mučnina, tekuća stolica, slabost. Međutim, ove nuspojave znakovi su čišćenja tijela i uskoro prolaze. Upotreba sadnica ne preporučuje se osobama s čirima želuca ili dvanaesnika i netolerancijom na gluten.