HEKLANJE

Blog i ping – osnove

TEMU APP 100 E KUPON

Blogovi i ping danas su najčešće korištene riječi u IT sektoru. Ove dvije riječi danas su svima na usnama. Pa zašto danas blogovi i pingovanje postaju toliko važni? Blogovi i pingovanje mogu vam donijeti vrlo dobru zaradu u krivoj vožnji. Dakle, što su zapravo blogovi i pingovanje?
Blog je web stranica na kojoj članovi mogu online raspravljati o svojim stavovima o određenoj temi. Postoje neki blogovi općenite prirode gdje ljudi mogu raspravljati o bilo čemu, a postoje blogovi na kojima možete raspravljati samo o određenoj temi. Međutim, preporučljivo je da kada pokrenete blog ne treba ga generalizirati, već ga treba otvoriti na određenu temu. Na primjer, umjesto pokretanja bloga o informacijskoj tehnologiji, možete pokrenuti blog samo na Microsoft Technologies. Postoji mnogo softvera za blogove koje možete koristiti na svom poslužitelju, a zatim ga pokrenuti samostalno.
Blogovi se sve više koriste za SEO marketing. Putem blogova možete reklamirati svoju internet stranicu na blogovima. Blog i ping su proces kroz koji možete objaviti isječak informacija sa svoje stranice na blog kako biste povećali svoj SEO. Kada na blog objavite isječke informacija o svojoj web stranici, stranice tražilica poput Googlea i Yahooa lakše će ih pronaći. Tražilica će moći lakše pratiti vašu stranicu zbog spideringa i indeksiranja. Možete blogati i pingati samo vrlo važne informacije sa svoje stranice, a ne sve informacije. Također možete iznajmiti poveznice na svoju stranicu što olakšava rad tražilicama. Prije je bilo mnogo agresivnih marketinških stručnjaka koji su blogirali i pingali sve svoje web stranice i to opetovano. Kao rezultat toga web-mjesta za pretraživanje su pojedince nazvali spamerima, a zatim zabranili rangiranje njihovih web stranica.
Dakle, kako se blog i ping uspješno rade? Zadaci se mogu lako obaviti uz pomoć softvera kao što su WordPress i RSS za blog. Koristeći ove softvere možete poslati svoje veze na više od 50 blog direktorija jednim klikom na gumb. Možete preuzeti WordPress i RSS na Blog i zatim ih instalirati na svoje računalo. Nakon što instalirate programe na svoje računalo, trebali biste ih prilagoditi svojim potrebama. Zatim biste trebali stvoriti popis poveznica sa svoje stranice koje će se koristiti na web stranicama bloga. To možete učiniti automatski koristeći RSS na blogu. Ove veze možete spremiti i za buduću upotrebu kako ne biste morali ponovno ulaziti u popis veza. Također imate mogućnost dodavanja više podataka u RSS na blog iz vanjskih izvora. Popis unosa bloga automatski se mijenja kada unesete više unosa.
Stoga vidimo da su blog i ping jedan od najboljih načina da svoju web stranicu učinite poznatijom u tražilicama. Možete ih koristiti i također mijenjati njihovu konfiguraciju prema svojim potrebama.